De beste manier!?

Wat is nou exact de beste manier om wat karper-aas, boilies of dumbells, te laten drogen nadat deze net uit je roltafel zijn komen zetten?? Iets waar vaak nog misverstanden over bestaan. Althans wat betreft hoe en hoelang! Dus op welke manier je ze het beste kan laten drogen plus de tijd die daar aan verbonden zit. Wat mij betreft kan dat maar op één manier! Natuurlijk zijn er misschien bloglezers die daar anders over denken en er andere manieren op na houden. Laat dit dan even in een reactie achter op deze blog. Heb je wat extra tips dan zijn deze ook van harte welkom! Ik gebruik zelf het liefste wat kratjes waar ik deze goed in verdeel. Dus zoveel mogelijk verspreid en niet lagen dik op elkaar. Vervolgens niet in direct zonlicht plaatsen maar wel bij voorkeur zo goed als buiten. Dit vanwege dat een lekker windje voor een goede ventilatie zorgt en zo het droogproces aardig op gang kan helpen. Heb je die mogelijkheid niet dan kan je bijvoorbeeld een knappe ventilator op je pas gedraaide aas zetten. Natuurlijk ook weer op volle kracht. Qua droogtijd ga ik nog steeds voor de minimale “48 hours!” Maar goed iets langer kan ook. Ligt er weer een beetje aan hoe hard je precies die ballen wil laten worden. Want te lang is ook niet goed! Dan kunnen er namelijk scheurtjes in ontstaan. Iets wat weer zonde is van je harde arbeid. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar liever iets te zacht aas dan van die keiharde knikkers. Hou dit dus ook in de gaten. Zeker als je voor het eerst besluit te gaan rollen. Waarom zeg je nu dit? Omdat elke samenstelling, qua boiliemix, anders is en dus ook verschillende droogtijden heeft. Maar dat is iets waar we het een volgende keer over gaan hebben!

Rol zé!

Lees ook:Filmpjé: Karpervissen in Nederland!
Lees ook:Op karper vissen met Crocodile Dundee!?
Lees ook:Snel & simpel korte karpersessies vissen!
Lees ook:Roofvissers let op: Predox werpmolens voor de helft van de prijs!
Lees ook:Karpervissen in Oostenrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.