Help! Ik ben Karpervisser en zoek een Sponsor. De harde waarheid!

Het is weer even geleden dat ik hier mijn persoonlijke mening over bepaalde zaken, binnen het beruchte karperwereldje, de vrijheid gaf…

Juist! Hoogtijd…

De vaste dagelijkse bloglezers hier, dat zijn er ondertussen heel wat, weten wel wat ik daar mee bedoel? Inderdaad flink wat gal spugen. Maar dan wel goed gemikt, eerlijk en oprecht…

Gewoon waar het, vandaag de dag, echt op neerkomt. Geen gelul en recht voor je raap-praat…

Dit keer de harde waarheid over de term: Sponsors!

Uiteraard stel ik mij daarbij wel professioneel op en kan ik geen namen van bepaalde personen of firma´s hierbij noemen. Dat is ten eerste iets wat je al niet mag en kan doen. Ik heb namelijk zelf ook een zeer “bewogen“ jaar achter de rug waar in van alles is gebeurd maar daarover zo meer…

Waar het mij nu even hoofdzakelijk om gaat, de kern, is dat ik steeds meer mensen om mij heen over sponsors hoor praten. “Ik wordt gesponsord door die en die!“ of  “Ik heb van firma A een aanbod gehad!“ Maar vervolgens lijkt het allemaal niet zo mooi uit te pakken als dat men dacht!

Want sponsoring is in mijn ogen dat je bepaalde producten zoals tackle, aas en hengels dus voor nop krijgt. En voor nop betekend voor mij nog altijd voor niks! Dus niet met gelul aankomen dat je een sponsor hebt als je nog steeds de inkoop of een deel ervan moet betalen om aan je spullen te komen bij die zogenaamde “sponsor“ die jou eigenlijk nog deels uit kleedt…

Karpervissen is al geen goedkope hobby maar hoeft, als je alles zo´n beetje hebt, voor de rest niet echt een aanslag te zijn op je maandelijkse budget!

Gewoon een beetje sparen, bewust je tijd en tactiek indelen plus blijven overdenken en dan kom je er ook wel zonder een sponsor. En nee ik schrijf dit niet om nu een zwaar negatief beeld neer te zetten want als je een sponsor kan krijgen moet je zeker geen NEE zeggen. Maar goed dan moet je de boel dus wel voor niks kunnen krijgen en dit ook echt “Verdienen!“

Wat bedoel je daarmee? Sponsoring is eigenlijk een wisselwerking. Jij doet wat voor hun en zij geven jou daar iets, in ruil, voor terug. Een vriendelijke wederdienst zeg maar. Uiteraard is het wel slim om dit op papier vast te zetten. Een contract als het ware voor bijvoorbeeld de duur van een jaar. Hier in kan je met je sponsor duidelijk afspreken wat hij van jou mag verlangen en wat jij bijvoorbeeld daarvoor weer terug kan vragen in de vorm van een bepaald budget wat je kan uitgeven aan spullen die je nodig hebt.

Zover aardig duidelijk lijkt mij? Zo niet droom lekker verder! Ja, dat klinkt cru maar is toch echt de harde waarheid. De sponsors vallen niet uit de lucht vandaag de dag en je moet ook wat kunnen wil je echt opvallen en door een potentiele sponsor gespot worden of dat iemand een “zijdeurtje“ voor je open zet via, via om bij de juiste personen terecht te komen.

Pas bij de laatste optie wel op! Als je door iemand “binnen“ wordt gebracht. Want ook dan moet je uiteindelijk wel wat kunnen waardoor je sponsor wat aan je hebt anders vlieg je er vervolgens nog harder uit als dat je erin kwam. Met twee aardige vissen van een Frans betaalputje in een kut-artikel ga je het zeg maar, op jaarbasis qua prestaties, toch echt niet redden. Het zijn daarbij ook vaak trouwens zogenaamde “vrienden“ die onderling weer ervoor zorgen dat iemand let op WEL eerder of juist helemaal NIET aangenomen wordt, dan jou, bij een firma waar zij al tot aan hun ellebogen in de reet van betreffende leidinggevende zitten. Juist dikke vriendjes-politiek!

En dan maakt het niet uit hoeveel knappe vissen je alleen al in Nederland hebt gevangen of dat je al tig artikelen hebt gepubliceerd. Je komt simpelweg gewoon niet aan de beurt terwijl de lui die ze wel aannemen compleet waardeloos zijn, niks vangen, geen letter op papier krijgen en tijdens een beurs erbij staan alsof ze helemaal de man zijn…

Pleur toch op met dat soort figuren!

Maar ter zake voor dat ik mij wel laat gaan… Sponsors zijn dus echt geen Boemannen en een goede sponsor gaat goed met zijn consultanten om. Voldoende communicatie, open staan voor alles van beide kanten en uiteindelijk gewoon samen een goed product op de markt brengen waar een visser echt wat aan heeft! Waar voor je geld…

Al met al dus wat gepeperde uitspraken maar wel to the bone! Juist eerlijk en niks anders…

Kijk gewoon uit voor dat je zomaar met iemand in zee gaat. Zonder sponsor kan je het ook af zoals ik al eerder zei. Toch als je er 100% van overtuigd ben dat het goed zit en het aanbod is zoals jij het wil zien en je kan er ook echt wat voor terug doen sla het dan zeker niet af…

Voor diegene die hier meelezen(jawel dat doen jullie)en die al een sponsor hebben maar daarover niet tevreden zijn valt ook nog wat te zeggen…

Ga als je beter kan krijgen! Blijf als je tevreden bent en meerwaarde kan leveren aan desbetreffende sponsor en diens producten d.m.v. artikelen, vangsten enzovoort…

Tot slot: Wat betreft “mijn verhaal“ en huidige situatie kan ik eigenlijk kort zijn. Zo heb je alles en de top qua naamsbekendheid, in het wereldje, op je karper-CV staan bestaande uit maar liefst drie sponsors tezamen. Eén daarvan raak je kwijt door dat jezelf, ik dus, een te groot smoelwerk op zet om uiteindelijk niks. Eén daarvan raak je kwijt omdat er miljoenen gepaard gaan bij een overname en dat een firma die kunstaas maakt zich opeens vol in de karperscene gaat gooien. En met de laatste ga je gewoon verder en is er niks aan de hand omdat daar wel gewoon alles op een gezonde manier te werk gaat.

En nu?

Voorlopig nog even niks al zijn er wel wat onderhandelingen gaande. Sommige liepen tot nu toe uit op niets en sommmige zitten lekker te sudderen…

We zien wel! Laat je zelf in ieder geval door niks en niemand gek maken…

Die ene karper vang je uiteindelijk toch wel…met of zonder sponsor! Dat is waarheid waar je niet omheen kan!

Vang een dikke…en hou je hoofd koel!

Geniet…

Lees ook:Karpervissen & bekendheid: De harde waarheid!
Lees ook:Felix van der Marel nieuwe Consultant voor Nash Benelux!
Lees ook:Karpervissen Big Business!
Lees ook:Karperfoto´s maken met de zelfontspanner!
Lees ook:Sticky Baits-nieuws: Adam Snowden Engelse karpervisser pur sang!

24 reacties op “Help! Ik ben Karpervisser en zoek een Sponsor. De harde waarheid!

 1. Jan

  Dus als ik het goed begrijp wil je het liefst alles gratis hebben ( en meestal is dat merkspul) en moet de sponor maar afwachten of je het “waard” bent. Klinkt leuk: zal morgen even een sticker van de Shell op mijn bumper plakken, wellicht krijg ik dan ook mijn bensine gratis komend jaar ;-)

  Bij een bewijs van onvermogen is de winkelier in alle gevallen de verlieser: de spullen zijn geschonken, of als ze retour moeten gebruikt en het is maar de vraag of hij er ooit weer af komt….. Kostenpost met hoog risico dus.. Logisch dat winkeliers hier niet om zitten te springen. Echt onderscheiden kun je niet, en Nederland met America vergelijken gaat ook een beetje scheef, Nederland is gewoon te klein voor Amerikaanse praktijken. De paar toppers die er zijn hebben al een sponsor en de “gewone fanetiek visser” zal blij moeten zijn met alle vormen van korting die hem geboden wordt. Als hij daarvoor in ruil een goed woordje wil doen dan is dat mooi, maar dat doen tevreden klanten ook.. Dus een goede hengelsportwinkelier is niet afhankelijk van een paar vissers die alleen voor geldelijk gewin je willen promoten…

  Als je een hobby niet kunt betalen of je stelt te hogen eisen dan gaat dat dus gewoon niet….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Felix van der Marel

   Ben ik het mee eens Jan en vooral de laatste uitspraak is er één die zit….geen hoge eisen aan jezelf stellen als het eigenlijk ook niet haalbaar is…..anders werkt een hobby alleen maar frustrerender…..En uiteraard dank u Marcel…dank u gertjan….Amen! :-) Maak er n mooie dag van heren….

     /   Beantwoorden  / 
 2. karpermars

  Mooi verhaal ,straight out the heart Flix….precies zoals ik je ken….We moeten niet vergeten dat we het nog steeds gewoon over een hobby hebben en zeg nou zelf kerel…het allerbelangrijkste is en blijft (voor mij althans wel ) toch het plezier wat je daar in hebt….en dan nu…AMEN hahaha….dat is wel een bestseller geworden he die AMEN haha…tot gauw gozer…ga zo door !

  groeten Mars

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  o,o,o,o dit komt me zo bekend voor! alles beloven en even later alleen foto’s vragen met hun kleding en met niets over de brug komen. En dan ook nog verwachten dat je in zwolle hun spulle gaat promoten terwijl je niets in hande heb gehad….?? omgekeerde wereld lijkt mij en ben blij dat ik er mee gekapt ben!
  en citeer ‘terwijl de lui die ze wel aannemen compleet waardeloos zijn, niks vangen, geen letter op papier krijgen en tijdens een beurs erbij staan alsof ze helemaal de man zijn… ‘blijven en kopen dan ook nog hun eigen spullen..

  mooi schrijfwerk weer felix ;)
  Ik ga mijn eigen weg wel aan de waterkant!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan

  zelf vis ik gewoon het liefst met een vlok, 18/00 en een haakje 2…. lekker struinen en low budget dus dan heb je geen sponsor nodig om mooie avonden te hebben ;-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Felix van der Marel

   Wederom met U beiden eens Heren! Het lijkt allemaal mooier dan het is maar uiteindelijk gaat het om de beleving die jezelf aan je visserij ondervindt en dat moet wel een plezierige zijn anders is de spreekwoordelijke koek gauw op en de lol er meer dan vanaf!! Maar goed ieder ze ding….ik schrijf dit soort stukken puur om mijn mening te uiten er over en wat iemand die zich aangesproken voelt er mee doet boeit mij vrij weinig! Laat ze maar lekker verder dromen….Zit jij al in Afrika trouwens Peet?

     /   Beantwoorden  / 
 5. peter

  ja al weer bijna 2 weken…. heb alleen maar kut weer… tis hier zo warm dat bijna alle vissewateren droog staan ;) … ga wel kijken of ik een vistripje kan regele hier in de buurt op een van de grote stuwmeren…lijkt me wel super leuk, maar op het moment nog helemaal niet aan visse gedacht! ook wel eens lkkr, zal zien hoelang ik dat vol hou….

  hou je wel op de hoogte als ik wat schubbe in mijn hande heb.. groete!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan

  das makkelijk peter, kan je ze zo oprapen heb je helemaal geen uitrusting meer nodig haha lol

    /   Beantwoorden  / 
 7. richard

  Mooi verhaal, Nu heb je ff je hart kunnen luchten haha.
  Dit laat een andere kant zien van het gesponsord vissen.
  Het is dus niet zo rooskleurig als ik dacht, Weer wat geleerd haha.

  En vergeet niet dat de sommige mensen in de karper visserij elkaar niks gunnen en jaloers zijn op mensen die het beter doen dan hunzelf.
  Ik hoor vissers wel is negatief over jou praten Felix terwijl ze je nog nooit in het echt gesproken hebben volgens mij.
  Erg jammer maar sommige mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet.

  Maar kop op!

  groeten

    /   Beantwoorden  / 
  1. Felix van der Marel

   Richard…Dat soort lui, met een veels te grote bek, kom je dan ook nooit tegen…..Maar goed hoef je ook geen woorden aan vuil te maken voor de rest…is het niet waard….En ik schrijf nu eenmaal graag en moet hier toch elke dag wat “neerzetten“ en heb nu zoiets van ja dat gaan we vaker doen! De boel wat persoonlijker beschrijven….gewoon mijn mening…het zijn tenslotte mijn blogs…:-) Ja toch haha….In mijn artikelen kan ik dat niet doen maar hier wel….! Makkelijk toch zo nu en dan en het wordt gewaardeerd…dat zie je aan de reacties en merk ik aan het aantal hits…wordt mega veel gelezen/bekeken! Goede zaak….

     /   Beantwoorden  / 
 8. Mike

  vissen wanneer je kan, aanpakken wat je krijgt, terugzetten wat je vangt en genieten maar, het is niet om ter meeste beste of om ter dikste,…

  tis een hobby é pol !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Felix van der Marel

   Mikey Amigo! Zo is het Swa….

     /   Beantwoorden  / 
 9. Maus

  Oproep ik zoek een sponsor:

  4.000 euro netto per maand
  boot van de zaak
  graag iedere maand 50 kg bollen, 3 nieuwe stokken en een nieuwe slaapzak

  ik wil hier graag 36 uur voor vissen het liefst 4 x 9 uur.
  Ik ben analphabeet dus verwacht van mij geen artikelen, wil je foto’s van mijn vissen doe me dan maar een cameraatje van de zaak dan zal ik kijken wat ik kan opsturen, verder heb ik mensen vrees dus ik sta liever niet op een beurs, en trouwens Zwolle vind ik te ver rijden.

  reacties graag sturen naar [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
  1. rchard

   Haha dat is een goede.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Johan

  Haaa… die Maus is er een die wel door mij gesponserd gaat worden binnen kort.. NOTT. Alle gekheid op het bekende stokje Flix… Geen sponsor wil zeggen… a. vissen wanneer en waar je wilt zonder de drang naar de allerdikste. b. Geen paniek en stress wanneer de foto moet worden gemaakt en het juiste petje niet kan worden gevonden. c. wanneer je een keer geen zin of behoefte hebt aan een foto dan gebeurt dat ook niet. d.. Wanneer op een water de gesponserde materialen geen vis opbrengt hoef je niet over je schouder te kijken als je er eens een ander balletje of haakje aanbind. e… wanneer de pen eens geen drive heeft of er gewoon niks te melden is hoef je geen onzin of herhalingen te gaan schrijven om de sponsor tevreden te houden… Mijn motto is dan ook ..BLIJF BAAS IN EIGEN BIFY … GRTTTSSSS

    /   Beantwoorden  / 
  1. Felix van der Marel

   Ik neem Maus wel ff mee binnenkort Jo! Naar Volendam…

     /   Beantwoorden  / 
  2. Felix van der Marel

   En Wijsman is misschien beter dan Veerman…..Wat een uitspraak! Dat is nog eens een Alfabet!

     /   Beantwoorden  / 
 11. Johan

  Dat is goed…. Je moet toch eerdaags langskomen anders ben ik binnenkort een weekend gratis dronken namelijk .. hahahhaaaaa,…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Felix van der Marel

   Johan morgen of overmorgen!!! En anders na t weekend…beetje druk…:(

     /   Beantwoorden  / 
 12. dave

  Ik ben sinds dit jaar fieldtester bij Targetbaits&Tackle.
  Heb gewoon goede afspraken gemaakt en ga lekker vissen dit jaar!

  De ene sponsor is de andere niet ;-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Felix van der Marel

   Dave zoals ik al zei: De één is zeker de ander niet….Jij suc6 bij TB….Stuur af en toe maar wat op als je seizoen goed en wel is begonnen…blog ik het hier wel….altijd leuk en interessant voor de lezers….

     /   Beantwoorden  / 
 13. dave

  Gaan we doen en ik blijf hier ook dagelijks komen, want zie regelmatig leuke en interessante zaken voorbijkomen…

  Dus ga zo door en laat je door niemand gekmaken!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.