Ultima Powerbraid! Gevlochten hoofdlijn voor de Karpervisserij!

Ik ben geen voorstander van gevlochten hoofdlijnen maar in sommige situaties kan je niet anders. Denk aan wateren met zeer grote vissen en veel obstakels. Direct contact en elke meter zijn dan cruciale factoren bij elke dril…

Neem bijvoorbeeld Rainbowlake in Frankrijk. Typisch een water waar je echt niet met nylon kan vissen. En niet eens alleen omdat er zoveel obstakels liggen maar omdat een aanbeet, op nylon, daar ook gewoon niet door komt…

En daarmee bedoel ik op je beetverklikkers. Door de dressuur die bijvoorbeeld op dit water heerst weet elke karper daar slim gebruik te maken van elke centimeter rek die zij krijgen om jouw voer en haak-aas te onderzoeken…

Juist je aas wordt misschien wel opgepakt en zelfs verplaatst terwijl jij geen piep krijgt. Met gevlochten hoofdlijn voorkom je dit soort situaties al een stuk sneller en geef je de karpers beduidend minder speelruimte…

Is je interesse nu gewekt en heb je bijvoorbeeld een dergelijke situatie meegemaakt op ook een soortgelijk water maar dan met nylon en ging dat totaal fout!? Probeer dan inderdaad eens wat gevlochten hoofdlijn op je molenspoelen. Er zal een wereld voor je open gaan en je zal versteld staan van het “directe contact” wat je doorkrijgt als je eenmaal op een dergelijke lijn overstapt.

Ultima Powerbraid is een geschikte kanidaat voor op mijn spoelen als ik op dit soort wateren terecht kom. Goed dik, stevig en schuurbestendig voor allerlei obstakels en zeer goed, qua beet-registratie, op grote afstanden. Meer weten over dit product en de rest van het Ultima-assortiment bekijken? Klik dan even op onderstaande link…

http://www.ultima-nl.com/carp/power_braid_mainline.htm

Lees ook:De keuze: Nylon of gevlochten lijn?
Lees ook:“Waarom Gevlochten Lijn!?”
Lees ook:Pas op met gevlochten lijn!
Lees ook:Ultima Powercarp: De meest verkochte hoofdlijn ter wereld!
Lees ook:Gevlochten hoofdlijn en zinken? Get Downforce!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.