Industrieel karpervissen met de pen!

Zoals de titel al verraadt, ga ik jullie meenemen in mijn wereld van industrieel karpervissen, een van mijn favoriete methodes van karpervissen.

Rauw, robuust en taai, dat zijn toch wel de woorden die deze visserij het beste omschrijven.

Geen gedoe en gesleep met rvs en tenten maar puur een hengel, schepnet en onthaak mat. Een beetje Oldskool is het wel but who cares. Met de regelmaat van de klok trek ik er op uit met de boot, een onontbeerlijk attribuut voor deze visserij.

Zonder boot ben je nergens in deze rauwe omgeving van staal en beton. Je kunt dan op plaatsen komen die nog nooit bevist zijn. De mogelijkheden zijn legio. Verboden toegang en verboden aan te meren zijn veelvoorkomende verbodsborden die ik tegenkom op mijn weg naar maagdelijke visgronden.  Meestal trek ik mij niets van die borden aan,  aangezien ik negen van de tien keer ‘s avonds op het water te vinden ben. In de regel zitten de toezichthouders dan al  aan hun warme prak, zodat er vrijuit gevist kan worden. First things First,  hoe ben ik hier mee begonnen?

Mijn karperroots liggen in de grachten van Purmerend waar ik dagelijks te vinden was. Met de korst, aardappel, roggebrood met stroop en ga zo maar door. Tot ik van een maatje hoorde dat hij ging vissen in het industriegebied, ik had het water alleen maar gezien vanuit mijn autoraam en het is nooit bij mij opgekomen om er een lijntje nat te maken…

Lees verder via onderstaande link:

http://www.carpcrossing.com/industrieel-karpervissen-met-de-pen/

Lees ook:Verstoppertje spelen in Frankrijk!
Lees ook:Zalmvissen in British Columbia!
Lees ook:Lood in Glas?
Lees ook:Filmpjé: Vissen met PVA-zakjes van Korda!
Lees ook:Mijn man heeft een fantastische hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.