Raduta op Retour!?

Vanochtend, tijdens een babbeltje, vroeg mijn Engelse vismaat en Karperlegende Frank Warwick zich af wat eigenlijk de situatie nu is op Raduta. Juist lake Sarulesti/Raduta in Roemenië. Dit water stond jaren terug bekend als één van de wateren met de grootste Karpers! Hier kwamen werkelijk aan de lopende band vissen vanaf die dik over de twintig kilo heen gingen. Zo had mijn vismaat en goede vriend Ardy Veltkamp hier eens de sessie van zijn leven! Eén die hij nog steeds niet snel zal en kan vergeten! Want in twee weken tijd wist hij maar liefst 15 dertigers,

7 veertigers en 2 vijftigponders te “strikken!!” Jep, een resultaat die je stoutste dromen overtreft! Nu is het totaal anders en zijn er een stuk minder grote vissen aanwezig. Hoe dit nou precies komt blijft een soort van raadsel. De één zegt door vissterfte, de ander zegt door het overzetten ( lees stelen ) van de vissen naar andere wateren in de buurt!

Toch komt er gelukkig langzamerhand weer een beetje goed nieuws uit die hoek en schijnt er weer een soort “opleving” te zijn!? Zo wordt er weer gevist door wat Britten die leuk hebben gevangen tussen de tien en achttien kilo! En zo zijn er ook nog laatst een paar Nederlanders geweest die twee vissen erbij hadden die beiden tegen de vijfentwintig kilo aanhikten!

Het lijkt dus dat Raduta op retour is……Hopen dat het dit keer wel goed gaat en zo blijft!

Binnenkort meer nieuws over dit fabuleuze water met zijn geheime “schatkamers!”

Lees ook:Raduta produceert weer grote Karper!
Lees ook:Uit de ouwé doos: 27,5 kilo Spiegelkarper op Raduta, Sarulesti!
Lees ook:Karpervissen op Raduta 2009! Deel 2!
Lees ook:Privé Karperwater produceert!
Lees ook:Karpervissen op Raduta 2009! Deel 1!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.