Categorie: "Aas"

Stevige kost: Het Jawadnya-rapport deel 2!

In de KSN magazine Karper verscheen in de laatste editie (No,80 July 2012) een artikel die voor veel opschudding heeft gezorgd in het karperwereldje.

Daniël, een aaskwibus en karpervisser in hart en nieren, is maanden lang bezig geweest, samen met Mario Gijbels, met een onderzoek.

In combinatie met karpers in een tank in een omgeving met zo min mogelijk invloeden van buitenaf. In dit artikel doet hij onderzoek naar flavours, ingrediënten en additieven van aas.

Hij test meerdere stoffen in een tank met karpers die alleen zijn gevoerd met pellets zonder vismeel. De reactie en respons van de karpers

Hengelsportgrootheid tekent bij voergigant Sensas!

Vijfvoudig wereldkampioen klassiek hengelen Alan Scotthorne heeft vorige week een contract getekend dat hem voor drie jaar verbindt met de Franse voer- en hengelsportgigant Sensas.

Alan gaat de komende drie jaar uitsluitend Sensas voer en aas gebruiken. Hij gebruikte deze aas en voersoorten al tijdens het behalen van zijn titels.

Hugues Nello, CEO van Sensas SA, stak het niet onder stoelen of banken dat hij erg blij is met de komst van Alan Scotthorne. Naast dat Alan

Carpcrossing.com: Freezer-sticks!

Freezerbaits genieten mijn voorkeur maar meestal moet ik het met beperkte voorraden doen aangezien ik nog steeds geen megavrieskist in bezit heb.

Een dergelijk ding vreet namelijk heel aardig stroom(ook als er niks in ligt)en dan moet je er dus ook wel echt gebruik van maken. Maar dat terzijde allemaal. Ik gebruik dus meestal kleine hoeveelheden en maak dit dan ook vaak direct op.

Dus het liefst in een tijdbestek van een paar dagen voordat zaken zoals schimmel toeslaan en je alles weg kunt pleuren.

Inderdaad als dit het geval is(te lang buiten de vriezer)dan wordt dit aas

Snoek van 117 cm op de “Big real Eel!”

Kets! Kijk dat stuk “plastic” eens bungelen. Daar had deze dame(de Snoek in kwestie)even niet van terug. Nope. Dat was zien, volgen en happen.

Natuurlijk op de Big real Eel van Savage Gear!

Een geweldig stuk kunstaas wat keer op keer grote vissen krankjorum krijgt. Krankjorum? Ja, zeg maar knettergek. Zo ook dus dit keer. De Snoek van bijna tien kilo en maar liefst 117 centimeter moest gewoon toehappen op dit “nep-aasje!”

Wil je

Hazelnoten: Dressuurdoorbrekend op Karper!

Gisteren had ik het hier al over macaroni als aas. Niet allerdaags onder de karper- en brasemvissers maar werkt verdomd goed.

Maar nu wat anders!

Heb je wel eens aan Hazelnoten gedacht om mee te vissen? Dit nootje is ook echt een “killer” en zeer geliefd bij onze beschubde vrienden. Natuurlijk geldt hier wel voor dat je deze ook eerst moet weken en koken voor dat je ze zomaar aan de haak of hair kan doen.

Inderdaad, deze zomaar in het water gooien is geen optie en ook niet gezond voor de aanwezige vissen aangezien zij

Geen maden maar macaroni voor Karper & Brasem!

Ja, het klinkt misschien maf maar is, als je er even rationeel over nadenkt, helemaal niet zo gekke gedachte.

Juist Brasem en Karper zijn ook gek op boilies wat natuurlijk in eerste instantie uit deeg bestaat. Of gewoon zomaar zelf een deegje maken van bijvoorbeeld broodkruimels en stroop kan uitstekend werken.

En dat hoef je niet eens eerst te koken voor dat je het wil gebruiken. Bij macaroni ligt dit natuurlijk weer anders en dat moet wel eerst afgekookt worden maar is daar in tegen dan ook zo weer gepiept. Even een paar minuutjes en voilá ready for take off!

Nog een voordeel is dat

Two-Tone-Brasem!

Dat Mads niet alleen op Snoek vist mag duidelijk wezen. Deze Deen zit werkelijk alles achterna wat schubben heeft.

Dit is er wel één uit de oude doos maar daar in tegen zeker het bloggen waard.

Menig wit- en wedstrijdvisser zou met zo’n exemplaar aan de stok een gat in de lucht springen. Niet alleen om dat deze reuze-brasem maar liefst 5,7 kilo op de weegschaal bracht maar ook nog eens omdat het een ware Two-Tone betreft!

Iets wat duidelijk op de foto te zien is: Het verschil in kleur. Dubbelop gaaf om te vangen en een verschijnsel wat je meestal

Super-sessie voor Rik!

Wederom nieuws van Rik die flink heeft gevangen. Dit alles tijdens een sessie eind mei op het “eiland” aan de overkant.

Correct. In Engeland!

Rik wist meerdere vissen in een kort nachtje te vangen en van slapen kwam dus weinig. En daar doe je het uiteindelijk ook voor. Rik wist alle karpers op een gevarieerd menu van verschillende soorten aas te vangen.

Een aanpak die ook

Win 300 € aan aas van Strategybaits!

Op de kop af en omdat Pilaar het zo aardig wist te brengen nog even aandacht voor het volgende. Een knal-actie, lees prijsvraag, van Piel, Hofman & Strategy/SPRO.

Maar je moet er echt snel bij zijn!

Wat te doen? Heel simpel gewoon even de FB-pagina van eerdergenoemde naam liken. Heel simpel dus maar wel met een prijs die niet misselijk is. Tenzij je het zelf weet op te vreten.

Nogmaals wees snel!

Check de onderstaande link en like die handel mensen…

Nash Monster Squid scoort weer!

De producten met Squid erin, uit de Nash-range, zijn altijd al een succes geweest. Met de Monster Squid is dat niet anders gesteld.

Dit aas zorgt keer op keer voor succes!

Want weer prijkt er een knappe vangst op de Nash-site. En ja dus weer op de Monster Squid. Mick Henderson was dit keer de gelukkige om met zijn vangst “Catch of the day” te worden.

Mick presenteerde zijn zinkende haak-aas