Vissen op grote Steelheads!

Wel eens van een Staalkop gehoord? Letterlijk vertaald naar het Engels krijg je dan Steelhead. Een vissoort die met recht bijzonder genoemd mag worden.

Na wat research op het web stond ik wel even te kijken wat deze soort allemaal voor aparte eigenschappen bezit. Ik zal er zomaar een paar op noemen die mij als eerste opvielen.

Qua lijf en kleur heeft deze vis meer weg van een veredelde forel maar behoort tot de zalm achtige soorten. Iets wat wel weer aan de kop is te zien. De Steelhead leeft op zowel zoet als zout water. Op zee eet de Steelhead alleen vis en kunnen zij gewichten van veertig pond bereiken.

Zodra de Steelhead dan eenmaal, om te paaien, het zoete water optrekt eten zij amper tot bijna niets meer! Dit is dan ook het moment dat veel sportvissers het proberen. Proberen om er eentje te vangen voor dat zij echt niks meer willen eten.

Een zeer indrukwekkende visserij die een hoop geduld vergt. Toch lijkt mij de voldoening dan in ieder geval zeer groot als je zo´n speciale vis op erg licht materiaal weet te vangen!

Gaaf!!

Lees ook:Perfecte Franse Rijenkarper van 47pond voor William!
Lees ook:The Challenge! De nieuwe DVD van PB-products!
Lees ook:Karperfoto´s uit de oude doos!
Lees ook:Hans Wowijs scoort op La Horre met Franse veertigponder!
Lees ook:Kampioen Koi-Karper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.