Categorie: "Betaalwater"

Karper 76 komt eraan!

Karper 76? Is dat net zoiets als Betsy 365 of Clara 271? Nee, het gaat hier gelukkig niet over koeien maar karpers. Karpers met het maatje kalf zeg maar.

Kijk maar is naar de cover.

Zegt genoeg lijkt mij? Inderdaad niemand anders dan bevriend Fransoos JP met een bak van een schub. Heerlijk. Wat hebben we nog meer in deze uitgave? Natuurlijk ook weer een bijdrage van “het meubilair” Gerard Schaaf. En ja Gerard schaaft er weer op los zoals altijd. Een tikje romantiek afgewisseld met harde dagelijkse realiteit. Dat is Gerard mensen…

Al mag ik het graag lezen en velen met mij!

Wat mag ik nog meer graag lezen. Natuurlijk het artikel van Carpcrossing-brother en goede maat Edje Skillz. Hij flikt het weer met

Preview VBK-magazine 66: Met o.a. interview Hans Wowijs, Po-Karpers & de Rotary-letter!

Jawel, hij is er weer. Wie? Natuurlijk mijn persoon en het aankomende VBK-nummer. Dus om meteen met de deur in huis te vallen…

What’s new?

Heel wat om eerlijk te zijn. Al mag ik over sommige dingen niet “praten” maar dat terzijde. Ja, het karpervissen bestaat soms ook nog uit de nodige “geheimen!” Iemand die totaal geen geheimen heeft is Hans Wowijs.

Iets wat naar voren kwam tijdens een leuk interview met deze grootmeester voor het VBK. Ik heb Hans aan behoorlijk wat vragen onderworpen en deze zijn terug te lezen in de nieuwe uitgave.

Die overigens half augustus zal verschijnen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Nog meer nieuws rondom

Karperjeugdweken 2012 van The Carp Specialist zijn van start gegaan!

Vrijdagavond 13 juli was het zover. Net voor middernacht verzamelden zich veertien deelnemers, vier begeleiders, een touringcar van Bovo Tours, een grote materiaalbus en een flinke berg voer, hengels en karpermateriaal op Breda Hazeldonk.

Klaar voor een week (of twee voor sommigen) karpervissen in Frankrijk op Etang de la Livardière met de Karperjeugdweken 2012!

Voor Oldrik, Kevin, Tjeerd, Tim, Dennis, Kees, Marc en Erwin werd het de tweede keer dat ze meegaan, voor de anderen was Etang de la Livardière nog onbekend terrein.

Tenminste… met uitzondering van Kilian. Hij viste er

Spiegelmagazine 36: Zig rigs, knalsessie Rainbowlake & Duits polderwater!

Nog even geduld want het is helaas nog niet zover. Wat? De nieuwe uitgave van Spiegelmagazine 36 die staat te popelen om uit te komen.

Wanneer dan wel?

Half augustus om precies te zijn. Wat valt er te zien en te lezen? Natuurlijk weer een portie Rainbowlake-visserij met dit keer een kennis van mij die keihard weet te scoren. Aanrader om te lezen! Verder een artikel van mijn “baas” Kevin Nash. Kev neemt je mee in zijn Zig-rig-beleving.

What’s next?

Wat dacht je van Duits polderwater. Juist, dat heb je

Franse karpervangsten weer in de lift na stevige paaiperiode!

Op de site van Fishermanholidays zijn de vangstberichten weer aardig op peil. Heel wat water en natuurlijk de bewoners hikten met het rare weer, schommelende temperaturen en het wel of niet paaien.

Het water moet tenslotte toch een bepaalde periode een temperatuur bedragen waarin dat normaal plaats moet kunnen vinden. Een paar dagen zon zorgt namelijk niet direct voor een dikke orgie. Hooguit wat schijnpaai-capriolen. Net alsof zeg maar.

Heb je ook niks aan.

Nope de zon moet schijnen en de

Nieuwe reisbestemmingen in het pakket van The Carp Specialist!

Het visseizoen is weer volop aan de gang op de Franse bestemmingen en ondanks een onstuimig voorjaar met zeer wisselvallig weer kan The Carp Specialist over het algemeen van een geslaagde start spreken op hun Franse betaalwateren.

Op Badger’s Holt, Etang de la Livardière, Etang de Mont, Etang du Charnay en Lac de Villedon werden de meerrecords aangescherpt… en ook op de andere bestemmingen zijn er alweer diverse topvissen geland!

Nu de vis op de meeste wateren inmiddels heeft afgepaaid is het overschakelen naar de zomervisserij, en kijken ze met vertrouwen uit naar de komende maanden!

Op karper vissen met Crocodile Dundee!?

Crocodile Dundee was de bomb. Twee keer een film die echt wel onderhoudend was. Ja, die Aussies hebben wel humor.

En ze kunnen ook nog vissen.

Neem IfishTV uit down under. Een populair programma bij de Aussies. Toch hebben zij het daar niet op karpervissen. Ook inmiddels wel een bekend verhaal. Vang je daar een karper dan mag je deze niet eens levend terug zetten.

Tijd dus om eens