Categorie: "bootvissen"

Karper 76 komt eraan!

Karper 76? Is dat net zoiets als Betsy 365 of Clara 271? Nee, het gaat hier gelukkig niet over koeien maar karpers. Karpers met het maatje kalf zeg maar.

Kijk maar is naar de cover.

Zegt genoeg lijkt mij? Inderdaad niemand anders dan bevriend Fransoos JP met een bak van een schub. Heerlijk. Wat hebben we nog meer in deze uitgave? Natuurlijk ook weer een bijdrage van “het meubilair” Gerard Schaaf. En ja Gerard schaaft er weer op los zoals altijd. Een tikje romantiek afgewisseld met harde dagelijkse realiteit. Dat is Gerard mensen…

Al mag ik het graag lezen en velen met mij!

Wat mag ik nog meer graag lezen. Natuurlijk het artikel van Carpcrossing-brother en goede maat Edje Skillz. Hij flikt het weer met

Karpervissen vanuit de boot op groot water in Frankrijk!

Wat een titel. Een hele mond vol. Maar bij wie moet je wezen voor een knap staaltje bootvissen op dergelijke waterpartijen zoals Du Der en Orient.

Inderdaad, onze Duitse vriend Christian Finkelde.

Al een kleine tien jaar heb ik zo nu en dan contact met deze topvisser. Meestal puur “zakelijk” en gaat het over iets in de geest om elkaar ergens mee te helpen. Zeg maar op Internationale vlakken en meer achter de schermen. Toch komt er dan ook altijd het nodige aan humor bij te pas. Het nodige aan gekkenpraat.

Met andere woorden valt er dus soms

Suzuki presenteert zes nieuwe toonaangevende buitenboordmotoren!

Suzuki zet met haar brede range nieuwe modellen opnieuw de standaard op het gebied van slim en duurzaam varen.

Zo introduceert Suzuki dit jaar de nieuwe DF20 en DF15A met acculoze elektronische brandstofinjectie, de nieuwe DF140A, DF115A en DF100A met het extreem zuinige ‘Lean Burn Control System’ en de nieuwe DF250AP met het revolutionaire ‘Selective Rotation’ systeem.

Met deze toonaangevende producten en innovatieve technieken bevestigt Suzuki wederom haar positie als meest populaire buitenboordmotorenmerk van Nederland!

De nieuwe DF20 en DF15A zijn uitgerust met het extreem zuinige ‘Suzuki Lean Burn Control System’ en een geheel nieuw

Vanavond documentaire V.I.S.S.E.N. op TV!

Nog even een korte reminder want vanavond is het zover. Dan wordt er op Nederland twee, bij de AVRO, een docu uitgezonden over wat de sportvisser, in NL, nu echt beweegt om er elke keer op uit te trekken.

Waarom aan de waterkant? Waarom die drive? Vragen, vragen en nog eens vragen.

Maar dan samen gekneed in prachtige beelden. Zowel boven als onder water. Zowel zoet als zout water. Ik ga er in ieder geval echt even voor zitten met een zak chips en een biertje. Er wordt te weinig aandacht aan het sportvissen in Nederland besteed. Althans op TV dan. Dus deze docu is een goede zaak.

Hopelijk zorgt het, in de toekomst, voor

Documentaire V.I.S.S.E.N. maandagavond 28 mei op de AVRO!

Waarom vissen mensen? Wie zijn die vissers? Is vissen een sport, hobby of vlucht? Of is het net als jagen een oeroud instinct? Wat gebeurt er met je als je vist? Als je een vis vangt? Als je niets vangt?

Waarom worden de meeste gevangen vissen niet gegeten, maar teruggezet? Het zijn allemaal vragen waar deze documentaire antwoord op zal proberen te geven.

De documentaire V.I.S.S.E.N – een productie van Windmill Film – is een film van Pieter-Rim de Kroon en Maarten de Kroon. De gebroeders Kroon wonnen eerder een Gouden Kalf met hun documentaire Hollands Licht. In V.I.S.S.E.N duiken ze in de wereld van de sportvisser en de vissen.

Boven water en onder water. Op Het IJ, aan de kust, in de Noordzee, stad, polder en langs de meren en rivieren. Daarmee geeft de documentaire een verrassend beeld van

Savage Snoek!

Zo die gast heeft een grijns. Werkelijk van oor tot oor. Maar goed dat mag dan ook wel met een dergelijke vangst in je handen.

Een Snoek van formaat.

Uiteraard op het kunstaas van Savage Gear. What else? Savage blijft aan de weg timmeren en is wereldwijd verkrijgbaar. Wil je weten hoe deze “lachbek” precies de Snoek in kwestie wist te vangen?

Heel simpel.

Vissen vanuit de boot op Vinkeveen met Visdeal.nl!

Geld over, geen boot maar altijd al een keer willen vissen op Vinkeveen? Wacht dan niet langer en check deze deal vandaag nog.

Visdeal.nl heeft namelijk een scherpe aanbieding die bijna afloopt.

U heeft hierbij beschikking over een compleet ingerichte gecamoufleerde visboot met toilet, slaapgelegenheid, gasstel, zwemvesten enz. Er is een visgids aanwezig, hij is woonachtig op het water met jarenlange ervaring met het vissen op grote karpers.

Deze visgids heeft

Voeren & Verliezen!

Hoe vaak hoor je het wel niet. Wat? Dat er tijdens het voeren ook hele andere zaken het water in vliegen. Wat toploodjes, ander klein spul of gewoon je sleutelbos…

Je sleutelbos?

Ja, je hoort het goed. Even snel je broek- of jaszakken volproppen met boilies en het water op. Plons, plons, plons, plonssss…

Die laatste plons klinkt dan net even wat zwaarder en opeens denk je: “Shit, gooi ik nu net mijn sleutels het water in!?”

Die komt hard aan…

Helemaal als het je autosleutel is en