Categorie: "dressuurdoorbrekend"

Nieuw water, nieuwe kansen!

Op de site van Carpcrossing valt wederom een leuk stuk te lezen. Kort maar krachtig en met heel wat vangsten.

Jeroen Caron laat zien hoe hij weet te “scoren” en daarmee natuurlijk automatisch ook wordt beloond, voor het inzenden van, met de gewilde CC-hoodie. Lees je mee?

Januari 2012…eindelijk kreeg ik het verwachtte telefoontje; “Jeroen je bent erbij.”

Het betreft een 27 hectare grote vijver waar maar 6 karpervissers

Karper 76 komt eraan!

Karper 76? Is dat net zoiets als Betsy 365 of Clara 271? Nee, het gaat hier gelukkig niet over koeien maar karpers. Karpers met het maatje kalf zeg maar.

Kijk maar is naar de cover.

Zegt genoeg lijkt mij? Inderdaad niemand anders dan bevriend Fransoos JP met een bak van een schub. Heerlijk. Wat hebben we nog meer in deze uitgave? Natuurlijk ook weer een bijdrage van “het meubilair” Gerard Schaaf. En ja Gerard schaaft er weer op los zoals altijd. Een tikje romantiek afgewisseld met harde dagelijkse realiteit. Dat is Gerard mensen…

Al mag ik het graag lezen en velen met mij!

Wat mag ik nog meer graag lezen. Natuurlijk het artikel van Carpcrossing-brother en goede maat Edje Skillz. Hij flikt het weer met

Nieuwe Nash-website een succes!

Enige tijd geleden kreeg ik al door dat de nieuwe website er aan zat te komen. Altijd welkom! De boel verversen, updaten, in een nieuw jasje steken, grafisch gezien nog gelikter en natuurlijk ook nog gebruiksvriendelijker.

Wat wil je nog meer?

Juist, vrij weinig. Dus gewoon even de site bezoeken en direct onder je favorieten knallen. Waarom dat? Om natuurlijk op de hoogte te blijven van zaken zoals Nash Ezine, Nash Juniors, het Engelse team, de nieuwste producten, Nash TV en ga zo maar door.

Teveel om

Preview VBK-magazine 66: Met o.a. interview Hans Wowijs, Po-Karpers & de Rotary-letter!

Jawel, hij is er weer. Wie? Natuurlijk mijn persoon en het aankomende VBK-nummer. Dus om meteen met de deur in huis te vallen…

What’s new?

Heel wat om eerlijk te zijn. Al mag ik over sommige dingen niet “praten” maar dat terzijde. Ja, het karpervissen bestaat soms ook nog uit de nodige “geheimen!” Iemand die totaal geen geheimen heeft is Hans Wowijs.

Iets wat naar voren kwam tijdens een leuk interview met deze grootmeester voor het VBK. Ik heb Hans aan behoorlijk wat vragen onderworpen en deze zijn terug te lezen in de nieuwe uitgave.

Die overigens half augustus zal verschijnen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Nog meer nieuws rondom

Zig-rig vissen met Kevin Nash!

Als er één firma wel helemaal in to the zig-rigs is, dan is dat Nash. Kevin vist namelijk zelf ook veel op deze manier en is er behoorlijk gek van.

En dat is weer niet zo gek!

Want het vangt. Deze manier/techniek van karpervissen werkt. En niet alleen in de zomermaanden. Ook met lagere (water)temperaturen valt er wat te ziggen.

Kev gaat in het artikel

Eerste indruk nieuwe Nash NXT D-CAM hoofdlijn!

Al eerder kon je hier het één en ander over de nieuwe Nash-lijn lezen. Er waren zelfs wat rollen te winnen voor de lezers die inmiddels ook al bekend zijn. Al met al zat animo.

Hier, op social media en natuurlijk in de winkels!

De lijn wordt namelijk ontzettend goed ontvangen in Europa en met name in de Benelux. Veel karpervissers hebben er al “beslag” op weten te leggen en hebben de spoelen bomvol met deze bijna “gifgroene” nieuwkomer.

Een kleur die supermooi wegvalt in het water en ook nog eens

Geen maden maar macaroni voor Karper & Brasem!

Ja, het klinkt misschien maf maar is, als je er even rationeel over nadenkt, helemaal niet zo gekke gedachte.

Juist Brasem en Karper zijn ook gek op boilies wat natuurlijk in eerste instantie uit deeg bestaat. Of gewoon zomaar zelf een deegje maken van bijvoorbeeld broodkruimels en stroop kan uitstekend werken.

En dat hoef je niet eens eerst te koken voor dat je het wil gebruiken. Bij macaroni ligt dit natuurlijk weer anders en dat moet wel eerst afgekookt worden maar is daar in tegen dan ook zo weer gepiept. Even een paar minuutjes en voilá ready for take off!

Nog een voordeel is dat

Nash Monster Squid scoort weer!

De producten met Squid erin, uit de Nash-range, zijn altijd al een succes geweest. Met de Monster Squid is dat niet anders gesteld.

Dit aas zorgt keer op keer voor succes!

Want weer prijkt er een knappe vangst op de Nash-site. En ja dus weer op de Monster Squid. Mick Henderson was dit keer de gelukkige om met zijn vangst “Catch of the day” te worden.

Mick presenteerde zijn zinkende haak-aas

Vissen op Karper met Kipfilet!

Doe eens gek. Inderdaad gebruik eens wat anders als haak-aas op karper. Wijk af van de standaard aassoorten zoals brood, mais en zachte pellets.

Gebruik eens wat anders onder dat pennetje.

Wat? Kipfilet. Jawel, je hoort het echt goed. Ook dit is een aassoort die perfect gebruikt kan worden om wat schubben te doen kwijlen. Raar? Nee hoor. Karpers zijn net varkens en vreten eigenlijk bijna alles.

Dus ook kip.

Denk maar aan

High-tech karpervissen met Peter Vlasveld!

GPS, onderwatercamera, voerboot en natuurlijk een dieptemeter met fishfinder. Allemaal spul wat de karpervisser van nu mee moet zeulen.

Moet?

Nee, natuurlijk niet. Niks moet. Maar levert het meer op? Ja, dat dan weer wel. Maar dan moet je ook wel serieus gebruik er van maken. Op de juiste manier inzetten. Is dat een dure grap? Ja en nee. Is het nog te volgen? Zeker weten. En nee het hoeft geen aanslag te zijn.

Op je budget dan.