Categorie: "Graskarper"

Zoetwater-slopers!

Torpedo, duikboot, grasmaaier of jappie. Allemaal bijnamen voor één van de gekste zoetwatervissen die er bestaat. Juist, de Graskarper.

Idioot eerste klas!

En dat niet alleen. Tevens sloper eerste klas. Deze jongens staan erom bekend niet bepaald zachtzinnig om te gaan met jou en je materiaal. Beet krijgen is namelijk niet eens zo moeilijk maar binnen halen is dus vaak een ander verhaal.

Gelukkig had deze karpervisser

Geen maden maar macaroni voor Karper & Brasem!

Ja, het klinkt misschien maf maar is, als je er even rationeel over nadenkt, helemaal niet zo gekke gedachte.

Juist Brasem en Karper zijn ook gek op boilies wat natuurlijk in eerste instantie uit deeg bestaat. Of gewoon zomaar zelf een deegje maken van bijvoorbeeld broodkruimels en stroop kan uitstekend werken.

En dat hoef je niet eens eerst te koken voor dat je het wil gebruiken. Bij macaroni ligt dit natuurlijk weer anders en dat moet wel eerst afgekookt worden maar is daar in tegen dan ook zo weer gepiept. Even een paar minuutjes en voilá ready for take off!

Nog een voordeel is dat

Vanavond documentaire V.I.S.S.E.N. op TV!

Nog even een korte reminder want vanavond is het zover. Dan wordt er op Nederland twee, bij de AVRO, een docu uitgezonden over wat de sportvisser, in NL, nu echt beweegt om er elke keer op uit te trekken.

Waarom aan de waterkant? Waarom die drive? Vragen, vragen en nog eens vragen.

Maar dan samen gekneed in prachtige beelden. Zowel boven als onder water. Zowel zoet als zout water. Ik ga er in ieder geval echt even voor zitten met een zak chips en een biertje. Er wordt te weinig aandacht aan het sportvissen in Nederland besteed. Althans op TV dan. Dus deze docu is een goede zaak.

Hopelijk zorgt het, in de toekomst, voor

Vissen op Graskarper: Now is the time!

Was het vandaag mooi weer of niet? Als ik zo vanachter mijn laptop naar buiten staar had ik liever aan de waterkant gezeten. En dan het liefst struinend.

Iets wat ik al jaren te weinig doe.

Sterker nog mensen kijken zelfs raar op als ik erover begin. Juist, ook te lang al niet gedaan dus. In tegenstelling tot een jaar of tien terug toen ik graag met een korstje op o.a. Graskarper kon struinen en dat vol overgave. Uren lopen langs slootjes en verbindingen.

Het zal wel

Gek van lezen? Check Visboeken.nl!

Felix en een Giebel!? Inderdaad ik ben gek van vissen maar dan wel met name op Karper. Iets waar veel over wordt geschreven…

Maar natuurlijk niet alleen over Karper!

Elke tak van sportvissen heeft de nodige lectuur in  huis zoals magazines en boeken. En boeken zijn wel mijn favoriet. Helemaal voor aan de waterkant. Verslind jij nou ook graag wat papier met teksten over sportvissen check dan onderstaande link…

Dan kom je namelijk op de site van

Preview: Beet-magazine Februari 2012! Get yours!!!

Het Februari nummer van Beet ligt vanaf donderdag 26 januari in de winkel of is te verkrijgen via de online tijdschriften store van magvilla.

Deze maand weer een brede selectie artikelen, van witvissen tot roofvissen, binnenland en buitenland!

De rovers onder ons zullen zeker aan hun trekken komen met de monsterbaarzen die Sjoerd Beljaars en zijn vismaten vangen in de haventjes langs de rivier. Piet Vogel vervolgt zijn karpercursus en neemt je mee naar de rivier.

Zoals Piet het omschrijft: een wolf in

Super-Karper-Schepnet!

Ook je net voor het karpervissen kan slijten. Tenzij je nooit geen schub vangt natuurlijk? Dat kan ook nog het geval zijn en dan heb je weinig aan deze blog…

Zoniet lees dan gretig verder!

Persoonlijk ben ik in staat om twee á drie schepnetten in pak hem beet anderhalf seizoen te slopen. Puur door dat er veel vis in heeft gezeten en zo nu en dan een idiote graskarper of kleinere meerval. En sporadisch kan er ook nog wel eens Snoek mee geschept worden…

Allemaal factoren die niet echt meewerken aan een lange levensduur voor jouw net. Klinkt misschien overdreven maar daarom koop ik ook geen dure schepnetten. Wat moet ik met een net en steel van 200 euro als dat net inscheurt of die steel breekt or whatever…

“Juist, mezelf keihard voor mijn bek rossen!”

Grote “Gras” voor Duitse Chris!

Sehr geil! Zoiets zou Christopher P. waarschijnlijk hebben gezegd toen deze U-boot in zijn net lag te spartelen…

LOL!

Maar goed deze Graskarper is gerust XXXL te noemen. Gewicht en lengte zijn even onbekend maar doet dat er toe?

Grasmaaiers van dit formaat zijn gewoon The Bomb! Ware schepnet-slopers, hengel-misbruikers en geven de dril, althans voor de kant dan, van je leven waarbij je slip*die van je molen dan*niet te strak mag zitten…

Visdeal.nl Rocks! Tot 70% korting voor alle Sportvissers!

Ja, ik ga het nog maar eens dik onderstrepen. Althans eigenlijk is dat niet nodig maar toch…

Toch is het zó! Wat? Nou dat je eigenlijk niet meer om de super succesvolle website Visdeal.nl heen kan. Waarom zou je nog de deur uitgaan, behalve om te vissen dan, om bij de lokale hengelsportwinkel het volle pond(of meer)te betalen?

Oké mag ik ook niet zeggen en natuurlijk is niet elke winkel, in die branche, hetzelfde en natuurlijk kan je ook niet alles op Visdeal.nl krijgen en zal je altijd wel voor het één en ander naar de winkel moeten…

Maar is dat niet het geval en