Categorie: "hoofdlijn"

Verse volle spoelen voor 2013? Nash heeft het in huis!

Vers en vol klinkt goed maar wat gaat erop? Welke lijn? Wordt het een gevlochten braid of toch een fluorcarbon-lijn. En hoe dik moet die lijn zijn. Hoeveel meter moet er op die spoelen zitten.

Vragen, vragen en nog eens vragen.

Maar gelukkig zijn er ook antwoorden. Helaas zijn dat er iets teveel om allemaal op te sommen. Hoezo dat? Omdat elke situatie en visserij een andere soort lijn vraagt. Denk aan gevlochten voor lange afstand en betere beet-indicatie. Of juist een monofilament, voor in de kantjes, met de nodige rek en dus automatisch ook meer vergevingsgezind bij het afdrillen van een vis.

Dikte is ook een bekend verhaal. Heeft ook voor- en nadelen. Dikker is natuurlijk meer

Karper-goeroe Nash ook op Facebook & Twitter!

Kevin Nash zit zelf al volop op Facebook en dat doet hij goed. De “meester” zelf zoekt altijd de tijd om een ieder te woord te staan. En dat siert hem wel.

Er zijn er namelijk zat(van de oude stempel)die zich daar te goed voor voelen.

Maar dat terzijde. Nash is Nash en op dit moment wereldwijd gezien weer de nummer één in de karperscene. De producten en het aas zijn superieur te noemen en innovatief to the bone…

En daar wordt over “gepraat!”

Door heel veel vissers. En dan met name in de social media. Daarom heeft Kev

Gevlochten lijn van Nash maakt een comeback in 2012!

“Weet je het nog?” Die grote klossen met grijs/groengekleurde gevlochten lijn erop. De Bullet-braid van Nash. Ik heb er vroeger vaak zat mee in mijn handen gestaan maar er eigenlijk nooit mee gevist.

Iets waar waarschijnlijk snel verandering in zal komen!

Waarom? Uiteraard omdat ik het weer op één van mijn spoelen wil gooien voor een ietwat “speciale visserij” en natuurlijk vanwege het feit dat Nash, mijn liefdevolle sponsor,  met een nieuwe variant is gekomen. Jawel, met een nieuwe “Bullet” voor 2012.

Dit keer heet de gevlochten lijn alleen

Eerste indruk nieuwe Nash NXT D-CAM hoofdlijn!

Al eerder kon je hier het één en ander over de nieuwe Nash-lijn lezen. Er waren zelfs wat rollen te winnen voor de lezers die inmiddels ook al bekend zijn. Al met al zat animo.

Hier, op social media en natuurlijk in de winkels!

De lijn wordt namelijk ontzettend goed ontvangen in Europa en met name in de Benelux. Veel karpervissers hebben er al “beslag” op weten te leggen en hebben de spoelen bomvol met deze bijna “gifgroene” nieuwkomer.

Een kleur die supermooi wegvalt in het water en ook nog eens

Winnaars NXT D-CAM Nash-lijn!

Bij deze de winnaars van de nieuwe Nash NXT D-CAM hoofdlijn. Zowel Jantina Vaarpolder als Rogier Dijkman hebben een dikke kilometer aan lijn gewonnen.

Dat is een heel eind!

Handig. Even lekker wat spoelen vol knallen met deze superhoofdlijn. En dat is het echt. Helemaal door het diffusion-aspect wat de lijn dus ook heeft net als de tackle. Deze “lost” echt mooi op in het water. Perfect.

De prijsvraag ging natuurlijk via de Facebook-pagina van Sportvissen.blog.nl. Deze pagina

Win hier de nieuwe NXT D-CAM lijn van Nash!

Er wordt een hoop over gesproken en van de mensen die er al een tijdje mee vissen hoor ik alleen maar positieve berichten. Waar gaat het over?

Jawel, de nieuwe hoofdlijn van Nash!

De NXT D-CAM. Dat zijn een heleboel hoofdletters maar waar staat het voor? Uiteraard voor een betrouwbare lijn qua sterkte en hoge aaibaarheidsdfactor. Wat? Inderdaad, schuurbestendigheid! Ook dat zit wel snor.

Deze lijn

De keuze: Nylon of gevlochten lijn?

Nylon of gevlochten lijn? Een vraag die ik nog erg vaak voorbij hoor komen en wat voor sommigen nog steeds helemaal “nieuw” is.

Ja, vroeger had je alleen maar nylon om op je molentje te spoelen.

Maar vandaag de dag is het dus totaal anders en komen gevlochten lijnen in steeds meer soorten van visserij voor. Denk aan het feedervissen, karpervissen, witvissen en natuurlijk ook in de zeevisserij!

Toch is gevlochten lijn een stuk duurder dan “ordinair nylon” en heeft ook zo zijn nadelen. Maar eerst nog maar eens de voordelen op een rijtje zetten.

Hengelsport Utrecht: Een Karperzaak waar je U tegen mag zeggen!

Een tijdje geleden was ik even op bezoek bij Hengelsport Utrecht. Deze is nu alweer geruime tijd open en zeker al een soort van begrip in Utrecht…

Niet zo gek trouwens!

De eigenaar is namelijk ook echt een visser, lees karpervisser, en dat is gewoon heel belangerijk. Er zijn namelijk teveel zaken waar soms lui staan die de ballen verstand hebben van wat zij verkopen. Niet echt handig…

Bij Hengelsport Utrecht is het anders en heeft

Nieuwe hoofdlijn van Nash volwaardige opvolger van de Bullet-range!

Bij het horen van de naam Bullet moest ik meteen aan de verpakking denken van jaren terug. De bekende hoofdlijn van Nash…

Veel mensen hadden dit op de spoelen!

En dan praat ik snel over tien jaar geleden. Toen was deze lijn ontzettend populair en echt in elke hengelsportzaak te krijgen. Een fijne en zachte lijn waar je aardig mee kon knopen…

Niet zo gek dat Nash daarom heeft besloten om met een opvolger op de hoofdlijn van toen te komen. Alleen nu nog beter!

De lijn heeft