Categorie: "Humor"

Nieuw op Carpcrossing.com: De opschepper!

De opschepper is een nieuwe rubriek op Carpcrossing. Eén die met vaste regelmaat zal terug keren. De opschepper is ook een persoon binnen de scene. Maar één die sneaky op de achtergrond meeloert en luistert.

Iemand die de opmerkelijke verhalen uit de scene zal “opscheppen” en deze hier vervolgens gaat beschrijven.

Verhalen over oplichters en praatjesmakers op de beurzen, sterke verhalen van vangsten, zotte gebeurtenissen tijdens ziekelijke sessies, echte opscheppers die genadeloos worden ontmaskerd en ga zo maar door.

De opschepper heeft zelf dus wel degelijk een identiteit. Toch heeft de redactie afgesproken dat deze geheim blijft. Want de opschepper

Oproep: Vismaat gezocht!

Het moet ergens vorig jaar zijn geweest toen ik incidenteel op de site van een zekere topvisser, zonder hoofdletter t, terecht kwam en de volgende oproep zag schreeuwen:

Vismaat gezocht! “Ja, hoorrr… Dat ga je niet menen.” Niks tegen deze site en de man die er achter zit want deze doet dat, samen met veel andere zaken, zeer succesvol.

Bovendien kan men hier zelf van alles posten omdat het een zogenaamde communiteit is. Weer een dergelijk woord waar ik geen kaas van heb gegeten maar ook dat terzijde.

Terug naar de bewuste oproep die mij

Aso of Karpervisser?

Wie wat langer dan vandaag met mij te maken heeft weet dat ik soms een lastig persoon ben.

Verjaardagen, uitjes van de zaak, bioscoopje, stappen in kroeg, disco of waar dan ook, de stad in, feestdagen zoals oud en nieuw, kerst of gewoon iets “leuks” doen is niet snel aan mij besteed.

Redelijk aso hé?

Inderdaad ik laat op sociaal vlak nogal vaak

Wat lees jij aan de waterkant?

Suske en Wiske. De Donald Duck. Karper of Spiegelmagazine. De Beet. Bouquet-reeks misschien? Kortom wat lees jij eigenlijk aan de waterkant?

Wat voor lectuur mag er mee tijdens een sessie?

Voor een nachtje het laatste visblad en voor het langere werk misschien de Playboy of Penthouse? Het kan allemaal beste mensen, lees karpervissers, plus handig om de tijd te doden. Zeker als je geen ruk op de kant krijgt.

Laat staan in het water!

Dus wat doen we?

Echte karpervissers bestaan niet meer!

Wat is nou echt karpervissen? Wanneer ben jij nou een echte karpervisser? Moet je dan aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Moet je bepaalde regels in acht nemen en ook rekening houden met anderen.

Moet je minimaal één veertiger hebben gevangen. Moet je een Facebook-account hebben en op Twitter zitten. Moet je een sponsor hebben of juist niet. Nu kan ik overal vraagtekens achter zetten en ook nog een hele rits van deze vragen ophoesten…

Toch is er maar één echt antwoord

Italiaanse Karper & de WCC 2012!

Die Italianen kunnen een aardig potje voetballen maar in Karpervissen zijn ze op dit moment beter. Verschil moet er wezen hé.

En wat dacht je van het aankomende WCC?

Natuurlijk ook op Italiaanse bodem dit keer en dat betekend dus heel wat Italiaanse vissers die meedoen. Meer als normaal in ieder geval. Meer dus als voorgaande jaren op Madine in Frankrijk. Zeker weten!

Moet men zich dan zorgen gaan maken?

Uiteraard. Als ik een Italiaan zou zijn, wat ik godzijdank niet ben, zou ik

Dé kunst van Karperfoto’s!

“Wauw!” Dat was het eerste wat mijn bovenkamer dacht bij het zien van de foto links. Uiteraard zwaar geshopt maar ó zo cool.

Een keer wat anders dan het standaardplaatje!

Echt een soort van kunst. Je zou het zo aan de muur hangen. Werkelijk tof gedaan en een blog waard. De foto is afkomstig van wat vissers die zich zelf gekscherend “Wild Boyz” noemen. Waarschijnlijk afgekeken van de gelijknamige serie op MTV met Partyboy en Steve O.

Maakt dat wat uit? Nee, niet echt. Maakt het eigenlijk

Meerval in Nederland!

Pas op dames! Ja, laat deze foto maar eens aan je vrouw of vriendin zien. Wedden dat ze nooit meer een teen in het zoete maar ó zo mooie Nederlandse water steken.

“Zwemt dat hier rond?”

Herkenbaar hé? De Meerval doet natuurlijk geen vlieg kwaad. Althans op een verdwaalde giebel, dikke paling of klein karpertje na dan. Vergeet ook geen gevogelte zoals eenden en koeten. Ja, er past wat in zo’n Meervalmuil mensen.

Maar dan nog valt er als zwemmer

Fish & Chicks!

“Schatje, hou jij mijn hengel even vast!” Wat wil je nog meer als visserman? Inderdaad, vrij weinig. Dus weg met die vismaat.

Voortaan met moeder de vrouw op karper vissen.

Maar goed dan moet deze daar wel zin in hebben. De “chick” op de foto heeft er in ieder geval kaas van gegeten en doet het ook gewoon lekker zelf. Een lust voor het oog zo. Set-up in het water, mooie vrouw ernaast in bikini en…