Categorie: "Karpermagazines"

Karper 76 komt eraan!

Karper 76? Is dat net zoiets als Betsy 365 of Clara 271? Nee, het gaat hier gelukkig niet over koeien maar karpers. Karpers met het maatje kalf zeg maar.

Kijk maar is naar de cover.

Zegt genoeg lijkt mij? Inderdaad niemand anders dan bevriend Fransoos JP met een bak van een schub. Heerlijk. Wat hebben we nog meer in deze uitgave? Natuurlijk ook weer een bijdrage van “het meubilair” Gerard Schaaf. En ja Gerard schaaft er weer op los zoals altijd. Een tikje romantiek afgewisseld met harde dagelijkse realiteit. Dat is Gerard mensen…

Al mag ik het graag lezen en velen met mij!

Wat mag ik nog meer graag lezen. Natuurlijk het artikel van Carpcrossing-brother en goede maat Edje Skillz. Hij flikt het weer met

Karpervisser op een laag pitje!

Op een laag pitje? Integendeel. Het jaar is tot nu toe nog niet zo goed geweest, voor mij persoonlijk, in zeg de afgelopen vier jaar.

En dan met name qua publicaties in de magazines.

VBK, Beet, Spiegel en misschien op de kop af ook nog in de Karper. Het jaar is tenslotte nog niet voorbij. Toch ga ik het wel wat “rustiger” aan doen. Minder vissen? Nee, juist meer. Wat dan?

Juist, je raadt het vast al. Inderdaad een stuk

Karper 73: Alpenkarpers, drijvende pellets & hersenspinsels!

Volgens Nick Helleur zijn de Alpenkarpers geen lang leven beschoren omdat er teveel bekendheid aan gespendeerd wordt. En dan met name door Nederlanders.

Met lang leven wordt er gedoeld op de maagdelijkheid van de wateren en diens bestanden aldaar.

Nog te volgen? Juist, er komen volgens hem al teveel mensen. Maar hij gaat er zelf wel naar toe? Typisch toch die karpervissers! Je mag gaan, staan en vissen waar je zelf wilt. Punt! Marijn Ham deed dat ook in de Alpen en dat valt terug te lezen in de nieuwe uitgave van Karper.

Nummer 73 om even heel precies te zijn.

Wat staat er verder in? Een knap artikel van

Preview VBK-magazine 66: Met o.a. interview Hans Wowijs, Po-Karpers & de Rotary-letter!

Jawel, hij is er weer. Wie? Natuurlijk mijn persoon en het aankomende VBK-nummer. Dus om meteen met de deur in huis te vallen…

What’s new?

Heel wat om eerlijk te zijn. Al mag ik over sommige dingen niet “praten” maar dat terzijde. Ja, het karpervissen bestaat soms ook nog uit de nodige “geheimen!” Iemand die totaal geen geheimen heeft is Hans Wowijs.

Iets wat naar voren kwam tijdens een leuk interview met deze grootmeester voor het VBK. Ik heb Hans aan behoorlijk wat vragen onderworpen en deze zijn terug te lezen in de nieuwe uitgave.

Die overigens half augustus zal verschijnen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Nog meer nieuws rondom

Spiegelmagazine 36: Zig rigs, knalsessie Rainbowlake & Duits polderwater!

Nog even geduld want het is helaas nog niet zover. Wat? De nieuwe uitgave van Spiegelmagazine 36 die staat te popelen om uit te komen.

Wanneer dan wel?

Half augustus om precies te zijn. Wat valt er te zien en te lezen? Natuurlijk weer een portie Rainbowlake-visserij met dit keer een kennis van mij die keihard weet te scoren. Aanrader om te lezen! Verder een artikel van mijn “baas” Kevin Nash. Kev neemt je mee in zijn Zig-rig-beleving.

What’s next?

Wat dacht je van Duits polderwater. Juist, dat heb je

Wat lees jij aan de waterkant?

Suske en Wiske. De Donald Duck. Karper of Spiegelmagazine. De Beet. Bouquet-reeks misschien? Kortom wat lees jij eigenlijk aan de waterkant?

Wat voor lectuur mag er mee tijdens een sessie?

Voor een nachtje het laatste visblad en voor het langere werk misschien de Playboy of Penthouse? Het kan allemaal beste mensen, lees karpervissers, plus handig om de tijd te doden. Zeker als je geen ruk op de kant krijgt.

Laat staan in het water!

Dus wat doen we?

Speciale uitgave Karper-magazine: 150 vragen over Karpervissen nu verkrijgbaar!

“Wat? 150 vragen over karpervissen. Ik weet er wel 150.000 te verzinnen!” Oké, misschien is het slim om erbij te zeggen dat het niet alleen 150 vragen zijn in dit eenmalige magazine!

Inderdaad. Het zijn 150 vragen… & antwoorden.

Wel zo makkelijk. Maar goed: “What’s in it?” Nou dat is ook heel simpel te beantwoorden. Maar liefst 150 vragen. Had ik dat al gezegd? Val ik in herhaling? Zijn dit heel veel vraagtekens…

?

Best wel ja. En dat is het ook met karpervissen. Blijven vragen! Het gaat namelijk

Karper 72: Afrikaanse schubs, wiervissen & Mark Pansar in de zomer!

Zomaar een greep uit de inhoud van de nieuwe uitgave van Karper-magazine. Nummer 72 om precies te zijn. Een waar zomers nummer.

De foto links spreekt in ieder geval boekdelen.

Maar er is meer dan het vissen in Afrika. Mark Pansar neemt je mee tijdens zijn zomerse sessies. Leerzaam artikel! Nog meer? Uiteraard. Mario Taal laat zien hoe hij vist als er het nodige aan wier aanwezig is op een water. Denk daarbij aan de voor- en nadelen, visveilige systemen en meer.

Danau op de cover van Monkey Climber-magazine!

“Weer eens wat anders!” Waarschijnlijk de gedachte geweest van de redactie, bij Monkey Climber, toen er een spetterende cover moest komen. Een cover die anders is en verschilt van de andere magazines.

Nou dat is aardig gelukt. En dan druk ik mij zacht uit.

Een foto, in dit geval gezicht, zegt soms meer dan duizend woorden. En dat doet deze cover met Alijn Danau er op maximaal. Echt wel: “To the bone!” Zeker als je Alijn een beetje in de “gaten” houdt en weet wat hij zo nu en dan uitvreet. En al helemaal als je al zijn boeken(ik wel en zelfs meerdere keren)hebt gelezen.

Dan zegt die markante “kop” genoeg.

Toch blijft Alijn gewoon Alijn en dat siert hem(ik val in herhaling)altijd. Monkey Climber is daarom ook, in deze uitgave, bij Alijn thuis. Interessant. Maar er is meer. Belgische bakkenvanger Kurt van Cauwenbergh laat zijn favoriete rigs zien in woord en beeld. Kurt is iemand die

VBK-magazine nummer 65 komt eraan!

Nog even en dan valt er weer heel wat te lezen. Altijd welkom. De doffe dreun op de deurmat. Juist, het VBK-magazine wat door de brievenbus wordt geperst.

Altijd dik!

Dik in de zin van het aantal pagina’s, de vangsten zoals forty-news, de reviews, de righoek, roddels en achterklap en ga zo maar door. En natuurlijk niet te vergeten diverse artikelen van auteurs van heinde en ver.

En by the way ook een interview met John van Eck. Ook zeker de moeite waard om te lezen. John is een visser die vaak