Categorie: "Koikarper"

Natural beauty!

De foto links stond al een tijdje in de wacht. In de rij voor wat aandacht en bijbehorende uitleg. Waarom?

In de reclame van L’oreal zou men zeggen: “Because I’m worth it!”

En ja deze foto, lees vangst, is dat ook zeker waard. Zeker niet het grootste exemplaar wat je hier, qua Koi’s/Ghosts, voorbij hebt zien komen maar wat mij persoonlijk betreft wel de mooiste.

De allermooiste!

Echt een schilderijtje deze vis. Hoe zou zoiets eruit zien met

XL Koi-Karper!

Als er iets in de achtertuin mocht gebeuren dan zou de keuze vlug op een vijver vallen. Maar niet zo maar één. Natuurlijk een vijver met de nodige Koi’s.

Prachtvissen!

Helemaal als ze beginnen te groeien. En dat doen ze soms razendsnel. Zeker als het menu, van en voor de vissen, in overvloed wordt aangeboden. Juist, mikt men genoeg voer erin dan gaan die Koi’s verdomd hard.

En dan?

Dikke Koi voor Tino!

Afgelopen week kwamen er heel wat vangsten voorbij op social media zoals Facebook. Groot, klein, dun, dik, schub, spiegel en ga zo maar door…

Toch was er één foto die er met de spreekwoordelijke kop en schouders bovenuit stak!

De Koi van Tino M. Deze Belgische bakkenvanger flikt het weer eens. Wat een impossante vis. Eén die een verlanglijstje en titel target wel waardig is. Zoiets laat je niet graag aan je voorbij zwemmen.

En inderdaad Tino zou Tino niet zijn om

Karper of niet?

Bizar! De foto links is er één waar je twee keer goed naar moet kijken. Is dat nou een Karper of niet?

Jazeker.

Maar wat voor soort en is dit normaal? Ik heb dit namelijk echt nog nooit gezien en aan de staat van de vis zelf lijkt deze kerngezond te zijn. En als je het mij vraagt(wat gelukkig niemand doet)is het gewoon een Schubkarper.

Maar waar komt die aparte uitstraling dan vandaan?

Stalken met Skillz!

Gisteravond net voor middernacht sprak ik Ed nog even. Wat heen en weer-praat over een aankomend artikel op Carpcrossing.com.

“Ja, we hebben het er soms druk mee!”

Zo was Skillz ook weer druk aan het “tikken!” Dit keer over het “stalkend” vissen op karper. En dat gewoon in de regen. “Ed is natuurlijk niet van suiker gemaakt.” Inderdaad. Als deze man het in de bol krijgt om te vissen dan wordt er ook gevist.

Ongeacht de

Gouden vangst!

Misschien al gelezen en gezien? Misschien ook niet. In ieder geval leuk om hier nog even te bloggen. Deze gouden vangst van William.

En dat is niet het enige.

Er is meer. Deze jonge karpervisser weet meer knappe vissen op zijn conto bij te schrijven en zet dit ook nog eens goed weg op “papier!” Juist, William weet ook nog eens aardig te schrijven.

Kortom iemand om

XL Koi-Karper voor Katia!

In het voorjaar van 2011 zat deze dame, links op de foto, tegenover mij te vissen. Waar? Op een water in Noord-Frankrijk…

En ook daar wist zij goed te vangen!

Ja, de Belgische Katia is iemand die menig mannelijk karpervisser nog wel wat bijles kan geven. Geen kat-ia om zonder handschoentjes aan te pakken…

Hoe verzin ik het?

Uitslag Savage Gear prijsvraag!

Afgelopen week kon je hier meedingen voor wat leuke Savage Gear prijzen. Vrij simpel moesten er een paar zeer makkelijke vragen beantwoord worden…

Hier volgen de juiste antwoorden!

A. Hoe heet de Shad met het visje erin? De Cannibal shad.

B. Hoe heet de Four-Play die op een Koi lijkt? De Koi Carp.

C. Hoe heet de grote man achter SG? Mads Grossel.

Sommige lezers deden lukraak een gokje en sommige

Gek van lezen? Check Visboeken.nl!

Felix en een Giebel!? Inderdaad ik ben gek van vissen maar dan wel met name op Karper. Iets waar veel over wordt geschreven…

Maar natuurlijk niet alleen over Karper!

Elke tak van sportvissen heeft de nodige lectuur in  huis zoals magazines en boeken. En boeken zijn wel mijn favoriet. Helemaal voor aan de waterkant. Verslind jij nou ook graag wat papier met teksten over sportvissen check dan onderstaande link…

Dan kom je namelijk op de site van