Categorie: "Meerval"

Meerval in Nederland!

Pas op dames! Ja, laat deze foto maar eens aan je vrouw of vriendin zien. Wedden dat ze nooit meer een teen in het zoete maar ó zo mooie Nederlandse water steken.

“Zwemt dat hier rond?”

Herkenbaar hé? De Meerval doet natuurlijk geen vlieg kwaad. Althans op een verdwaalde giebel, dikke paling of klein karpertje na dan. Vergeet ook geen gevogelte zoals eenden en koeten. Ja, er past wat in zo’n Meervalmuil mensen.

Maar dan nog valt er als zwemmer

Vissen in Spanje: Carp & Catbussters!

Ja, niet te tillen inderdaad. Op de foto zie je Stephen Buss van Carp and Catbussters! Letterlijk vertaald Karper en Meervalvangers. Met dubbel “s” natuurlijk.

Stephen is de eigenaar van dit bedrijf en de gelijknamige website en tevens ook de zoon van een ware Karperlegende uit Engeland.

Juist, niemand minder dan Ron Buss is de vader van Stephen. Het is dan ook letterlijk en figuurlijk er met de paplepel ingegoten. Stephen is een kei in het gidsen en vangen van grote vis in Spanje!

Nou hebben wij ook eens samen in Frankrijk gevist. En ik kan je vertellen

Winnaars World Catfish Classic 2012 weer feestelijk op de foto!

Partytime! Inderdaad voor de tweede keer een feestelijk slot bij het wereldkampioenschap Meervalvissen in Spanje.

Zoals je misschien al weet met weer dezelfde winnaars. Nederlanders!

Want weer hebben Ron, Arnout & Lee het geflikt. Echt wel gaaf hoor en dat bewijst toch ook wel wat. Juist, deze mannen hebben er kaas van gegeten. Natuurlijk waren er ook nog andere teams die vis op de kant wisten te krijgen en in de prijzen vielen.

Zo had een Frans team, ook voor de tweede keer op rij, de grootste vis en dat

Vanavond documentaire V.I.S.S.E.N. op TV!

Nog even een korte reminder want vanavond is het zover. Dan wordt er op Nederland twee, bij de AVRO, een docu uitgezonden over wat de sportvisser, in NL, nu echt beweegt om er elke keer op uit te trekken.

Waarom aan de waterkant? Waarom die drive? Vragen, vragen en nog eens vragen.

Maar dan samen gekneed in prachtige beelden. Zowel boven als onder water. Zowel zoet als zout water. Ik ga er in ieder geval echt even voor zitten met een zak chips en een biertje. Er wordt te weinig aandacht aan het sportvissen in Nederland besteed. Althans op TV dan. Dus deze docu is een goede zaak.

Hopelijk zorgt het, in de toekomst, voor

Nederland weer wereldkampioen Meervalvissen!

Eigenlijk alweer oud nieuws maar toch nog even leuk om te bloggen. Zeker als je er niks van hebt mee gekregen.

“Watskébeurt!?”

Inderdaad Nederland is weer wereldkampioen geworden in Spanje met het vissen op Meerval. En ja weer zijn het Arnout, Ron en Lee die het hebben geflikt. Supergaaf natuurlijk. Kampioenen!

Natuurlijk is dat

Documentaire V.I.S.S.E.N. maandagavond 28 mei op de AVRO!

Waarom vissen mensen? Wie zijn die vissers? Is vissen een sport, hobby of vlucht? Of is het net als jagen een oeroud instinct? Wat gebeurt er met je als je vist? Als je een vis vangt? Als je niets vangt?

Waarom worden de meeste gevangen vissen niet gegeten, maar teruggezet? Het zijn allemaal vragen waar deze documentaire antwoord op zal proberen te geven.

De documentaire V.I.S.S.E.N – een productie van Windmill Film – is een film van Pieter-Rim de Kroon en Maarten de Kroon. De gebroeders Kroon wonnen eerder een Gouden Kalf met hun documentaire Hollands Licht. In V.I.S.S.E.N duiken ze in de wereld van de sportvisser en de vissen.

Boven water en onder water. Op Het IJ, aan de kust, in de Noordzee, stad, polder en langs de meren en rivieren. Daarmee geeft de documentaire een verrassend beeld van

Cabaretier Lebbis blikt vooruit op WK Meerval: Falen is geen optie!

Team captain Lebbis en zijn rechterhand Juul Steyn staan in de startblokken, klaar om een tweede aanval te doen op de wereldtitel Meervalvissen.

Vorig jaar zagen ze de medaille aan zich voorbij gaan toen het duo Arnout Terlouw en Ron Beugelink ermee vandoor ging.

Tijdens de eerste editie heeft het team belangrijke lessen geleerd: het kan een zeer subtiele visserij zijn, één enkele vis kan de victorie betekenen en misschien wel de belangrijkste, ‘it aint over till it’s over’.

Dat bewezen Ron en Arnout vorig jaar door

World Catfish Classic in de startblokken!

Vandaag vertrokken naar Spanje. Vanaf Barcelona zal ik meerijden met Bert Teuben naar Caspe. Als ik de weersvoorspelling van weeronline.nl moet geloven is het de komende dagen zo’n 27 graden.

Kijk ik op de Spaanse weersites dan ziet het er heel anders uit! Een koufront zal zondag en maandag passeren met 16-20 graden, kans op (veel) regen en een harde wind, kracht 6, wellicht zelfs 7 Bft.

Gelukkig wordt het waarschijnlijk daarna weer en stuk warmer en rustiger. Wat dat betreft lijkt het op een herhaling van afgelopen jaar…