Categorie: "Onderlijnen ( rigs )"

Karper 76 komt eraan!

Karper 76? Is dat net zoiets als Betsy 365 of Clara 271? Nee, het gaat hier gelukkig niet over koeien maar karpers. Karpers met het maatje kalf zeg maar.

Kijk maar is naar de cover.

Zegt genoeg lijkt mij? Inderdaad niemand anders dan bevriend Fransoos JP met een bak van een schub. Heerlijk. Wat hebben we nog meer in deze uitgave? Natuurlijk ook weer een bijdrage van “het meubilair” Gerard Schaaf. En ja Gerard schaaft er weer op los zoals altijd. Een tikje romantiek afgewisseld met harde dagelijkse realiteit. Dat is Gerard mensen…

Al mag ik het graag lezen en velen met mij!

Wat mag ik nog meer graag lezen. Natuurlijk het artikel van Carpcrossing-brother en goede maat Edje Skillz. Hij flikt het weer met

De winter-rig van Peter Vlasveld!

Die Peter! Naast goed gezelschap is Carpcrossing-dude en natuurlijk CC-teammaat Vlasveld dus ook nog eens “keurige knoper.” Iets wat wel blijkt uit de foto links.

Oog voor detail!

Wil je nu meer zien van deze winter-rig en hoe deze, stap voor stap, op Carpcrossing onder “handen” wordt genomen? Twijfel dan niet langer want voor je het weet is de winter voorbij. Al is deze rig natuurlijk in bepaalde situaties ook goed in andere jaargetijden te gebruiken.

Juist, de moeite dus waard om even onder de

Karper-goeroe Nash ook op Facebook & Twitter!

Kevin Nash zit zelf al volop op Facebook en dat doet hij goed. De “meester” zelf zoekt altijd de tijd om een ieder te woord te staan. En dat siert hem wel.

Er zijn er namelijk zat(van de oude stempel)die zich daar te goed voor voelen.

Maar dat terzijde. Nash is Nash en op dit moment wereldwijd gezien weer de nummer één in de karperscene. De producten en het aas zijn superieur te noemen en innovatief to the bone…

En daar wordt over “gepraat!”

Door heel veel vissers. En dan met name in de social media. Daarom heeft Kev

Internationale auteurs op Carpcrossing.com!

Dat de website Carpcrossing volop in the picture staat is allang geen geheim meer. Massaal weten de karpervissers, uit de Benelux en ver daar buiten, deze site te vinden op het Internet.

Hoe komt dat?

Natuurlijk door elke dag posten. Dat is één. Maar ook zaken posten waar men echt wat aan heeft. Andere sites slaan, naar mijn mening, nogal de spijker mis op dit gebied. Vaak met zogenaamde posts die eigenlijk sluikreclame zijn, lees een advertentie, over de zoveelste ballentent of grafstretcher…

Heb je allemaal niks aan en wordt men toch echt niet blij van!

Als karpervisser wil je info, humor, filmpjes, tips en dat soort zaken. En vergeet ook zeker

Preview VBK-magazine 66: Met o.a. interview Hans Wowijs, Po-Karpers & de Rotary-letter!

Jawel, hij is er weer. Wie? Natuurlijk mijn persoon en het aankomende VBK-nummer. Dus om meteen met de deur in huis te vallen…

What’s new?

Heel wat om eerlijk te zijn. Al mag ik over sommige dingen niet “praten” maar dat terzijde. Ja, het karpervissen bestaat soms ook nog uit de nodige “geheimen!” Iemand die totaal geen geheimen heeft is Hans Wowijs.

Iets wat naar voren kwam tijdens een leuk interview met deze grootmeester voor het VBK. Ik heb Hans aan behoorlijk wat vragen onderworpen en deze zijn terug te lezen in de nieuwe uitgave.

Die overigens half augustus zal verschijnen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Nog meer nieuws rondom

Zig-rig vissen met Kevin Nash!

Als er één firma wel helemaal in to the zig-rigs is, dan is dat Nash. Kevin vist namelijk zelf ook veel op deze manier en is er behoorlijk gek van.

En dat is weer niet zo gek!

Want het vangt. Deze manier/techniek van karpervissen werkt. En niet alleen in de zomermaanden. Ook met lagere (water)temperaturen valt er wat te ziggen.

Kev gaat in het artikel

Hengelsport Utrecht: Aanbiedingen van de maand!

Al eerder kon je hier het één en ander lezen over de winkel van Sander van Kooten. Inderdaad, Hengelsport Utrecht. Centraal gelegen in Nederland en een topwinkel voor de doorgewinterde karpervisser.

Alles is er namelijk te krijgen!

Veel merken, scherpe prijzen en elke maand allerlei aanbiedingen. Zoals op de foto links. Een voerboot voor maar 350 euries. Oké, ik heb het nu even niet in mijn zak zitten maar dan is het nog een zeer schappelijke prijs voor een dergelijk product.

En er is

Spiegelmagazine 36: Zig rigs, knalsessie Rainbowlake & Duits polderwater!

Nog even geduld want het is helaas nog niet zover. Wat? De nieuwe uitgave van Spiegelmagazine 36 die staat te popelen om uit te komen.

Wanneer dan wel?

Half augustus om precies te zijn. Wat valt er te zien en te lezen? Natuurlijk weer een portie Rainbowlake-visserij met dit keer een kennis van mij die keihard weet te scoren. Aanrader om te lezen! Verder een artikel van mijn “baas” Kevin Nash. Kev neemt je mee in zijn Zig-rig-beleving.

What’s next?

Wat dacht je van Duits polderwater. Juist, dat heb je

Speciale uitgave Karper-magazine: 150 vragen over Karpervissen nu verkrijgbaar!

“Wat? 150 vragen over karpervissen. Ik weet er wel 150.000 te verzinnen!” Oké, misschien is het slim om erbij te zeggen dat het niet alleen 150 vragen zijn in dit eenmalige magazine!

Inderdaad. Het zijn 150 vragen… & antwoorden.

Wel zo makkelijk. Maar goed: “What’s in it?” Nou dat is ook heel simpel te beantwoorden. Maar liefst 150 vragen. Had ik dat al gezegd? Val ik in herhaling? Zijn dit heel veel vraagtekens…

?

Best wel ja. En dat is het ook met karpervissen. Blijven vragen! Het gaat namelijk

Zig-Bugs helemaal HOT voor zomers karpervissen!

Een bekend scenario in de zomer is dat alle vissen je aan de oppervlakte het nakijken geven. Dit terwijl jij met je set-up trouw op de bodem allerlei toeren uithaalt om een schubje te vangen.

Klinkt allemaal redelijk bekend hé?

Geen vis die zich op de bodem begeeft. Althans op een verdwaalde graskarper na misschien. Nope, de meeste vissen begeven zich in “hogere” lagen van het water. Zig-rigs of Spod-rigs zijn dan manieren om “dichterbij” te komen.

Met name de Zig-rigs en dan zeker de variant van de bugs. Karpers zijn