Categorie: "Penvissen"

Karper-toekomstmuziek voor 2013!

Toevallig hoorde ik het woord “toekomstmuziek” gisteren op TV voorbij komen. En ja dat soort termen blijven dan gewoon even hangen.

Maar wat verstaat men hier onder?

Inderdaad, in één keer goed geraden. Wat zijn je toekomstplannen. Wat voor “muziek” gaat er op? Wordt het net zo’n seizoen als 2012 of ga je het compleet anders doen. Meer naar het buitenland bijvoorbeeld. Meer met de pen in plaats van statisch. Misschien een keer een stukje proberen te schrijven over je visserij?

Iets wat overigens steeds meer mensen, lees visser, doen. Soms met het nodige succes en

Industrieel karpervissen met de pen!

Zoals de titel al verraadt, ga ik jullie meenemen in mijn wereld van industrieel karpervissen, een van mijn favoriete methodes van karpervissen.

Rauw, robuust en taai, dat zijn toch wel de woorden die deze visserij het beste omschrijven.

Geen gedoe en gesleep met rvs en tenten maar puur een hengel, schepnet en onthaak mat. Een beetje Oldskool is het wel but who cares. Met de regelmaat van de klok trek ik er op uit met de boot, een onontbeerlijk attribuut voor deze visserij.

Zonder boot ben je nergens in deze rauwe

Spiegelmagazine 36: Zig rigs, knalsessie Rainbowlake & Duits polderwater!

Nog even geduld want het is helaas nog niet zover. Wat? De nieuwe uitgave van Spiegelmagazine 36 die staat te popelen om uit te komen.

Wanneer dan wel?

Half augustus om precies te zijn. Wat valt er te zien en te lezen? Natuurlijk weer een portie Rainbowlake-visserij met dit keer een kennis van mij die keihard weet te scoren. Aanrader om te lezen! Verder een artikel van mijn “baas” Kevin Nash. Kev neemt je mee in zijn Zig-rig-beleving.

What’s next?

Wat dacht je van Duits polderwater. Juist, dat heb je

Polder-kolder op Carpcrossing.com!

Met plezier heb ik zojuist het stuk van Richard Gans op Carpcrossing.com gelezen. Richard trekt er namelijk op uit in de polder.

Lekker dicht bij huis!

En dat is ook fijn. Het hoeft niet altijd allemaal groot en ver weg te zijn. Het gaat erom dat je weet te genieten van het karpervissen. In al zijn facetten. Met de pen, statisch, struinend met een korst of misschien zelfs aan de vliegenlat?

Boeien! Frank? Gewoon lekker op de manier vissen zoals jij dat dus wilt.

Richard doet dat ook in dit artikel en de beleving

Geen maden maar macaroni voor Karper & Brasem!

Ja, het klinkt misschien maf maar is, als je er even rationeel over nadenkt, helemaal niet zo gekke gedachte.

Juist Brasem en Karper zijn ook gek op boilies wat natuurlijk in eerste instantie uit deeg bestaat. Of gewoon zomaar zelf een deegje maken van bijvoorbeeld broodkruimels en stroop kan uitstekend werken.

En dat hoef je niet eens eerst te koken voor dat je het wil gebruiken. Bij macaroni ligt dit natuurlijk weer anders en dat moet wel eerst afgekookt worden maar is daar in tegen dan ook zo weer gepiept. Even een paar minuutjes en voilá ready for take off!

Nog een voordeel is dat

Vanavond documentaire V.I.S.S.E.N. op TV!

Nog even een korte reminder want vanavond is het zover. Dan wordt er op Nederland twee, bij de AVRO, een docu uitgezonden over wat de sportvisser, in NL, nu echt beweegt om er elke keer op uit te trekken.

Waarom aan de waterkant? Waarom die drive? Vragen, vragen en nog eens vragen.

Maar dan samen gekneed in prachtige beelden. Zowel boven als onder water. Zowel zoet als zout water. Ik ga er in ieder geval echt even voor zitten met een zak chips en een biertje. Er wordt te weinig aandacht aan het sportvissen in Nederland besteed. Althans op TV dan. Dus deze docu is een goede zaak.

Hopelijk zorgt het, in de toekomst, voor

Documentaire V.I.S.S.E.N. maandagavond 28 mei op de AVRO!

Waarom vissen mensen? Wie zijn die vissers? Is vissen een sport, hobby of vlucht? Of is het net als jagen een oeroud instinct? Wat gebeurt er met je als je vist? Als je een vis vangt? Als je niets vangt?

Waarom worden de meeste gevangen vissen niet gegeten, maar teruggezet? Het zijn allemaal vragen waar deze documentaire antwoord op zal proberen te geven.

De documentaire V.I.S.S.E.N – een productie van Windmill Film – is een film van Pieter-Rim de Kroon en Maarten de Kroon. De gebroeders Kroon wonnen eerder een Gouden Kalf met hun documentaire Hollands Licht. In V.I.S.S.E.N duiken ze in de wereld van de sportvisser en de vissen.

Boven water en onder water. Op Het IJ, aan de kust, in de Noordzee, stad, polder en langs de meren en rivieren. Daarmee geeft de documentaire een verrassend beeld van

Vissen op Karper met Kipfilet!

Doe eens gek. Inderdaad gebruik eens wat anders als haak-aas op karper. Wijk af van de standaard aassoorten zoals brood, mais en zachte pellets.

Gebruik eens wat anders onder dat pennetje.

Wat? Kipfilet. Jawel, je hoort het echt goed. Ook dit is een aassoort die perfect gebruikt kan worden om wat schubben te doen kwijlen. Raar? Nee hoor. Karpers zijn net varkens en vreten eigenlijk bijna alles.

Dus ook kip.

Denk maar aan

Get organised with the Goose!

Op de site van Skillz staat een leuk stuk over het reorganiseren van al je tackle en toebehoren. Een herkenbaar “probleem” onder veel karpervissers.

Leuk om te lezen maar ook zeker doeltreffend om zo nu en dan eens te doen.

Lees maar mee hoe de “Goose” dit aan pakt: Ik zat zo eens om me heen te kijken in de niet al te beste opgeruimde schuur en besloot maar eens om alles maar eens te reorganiseren en dacht tegelijkertijd waarom begin ik niet met mijn tacklebox.

De “bende” die wij allemaal in ons bezit hebben en met name de enorme hoeveelheid aan zakjes bakjes en boxjes moesten maar eens een vast plekje krijgen. Zo kon ik meteen

Spullen kwijt? Niet met de Body Guard van Nash!

Soms heb je opeens, bijvoorbeeld in een noodgeval, snel je telefoon of autosleutels nodig. Niet te hopen als je rustig zit te vissen maar stel…

Stel dat je in een situatie zit waarin haast is geboden!

Dan is het makkelijk om dus ook snel te kunnen bellen of weg te rijden. Stel dat dit niet zo is dan nog. Dan nog is het handig om alles binnen handbereik te hebben. Overzichtelijk en droog…

Denk aan je telefoon, waardevolle papieren zoals een ID of vergunning, geld, sleutels en ga zo maar door. Met de