Categorie: "Recordkarpers"

Karper 73: Alpenkarpers, drijvende pellets & hersenspinsels!

Volgens Nick Helleur zijn de Alpenkarpers geen lang leven beschoren omdat er teveel bekendheid aan gespendeerd wordt. En dan met name door Nederlanders.

Met lang leven wordt er gedoeld op de maagdelijkheid van de wateren en diens bestanden aldaar.

Nog te volgen? Juist, er komen volgens hem al teveel mensen. Maar hij gaat er zelf wel naar toe? Typisch toch die karpervissers! Je mag gaan, staan en vissen waar je zelf wilt. Punt! Marijn Ham deed dat ook in de Alpen en dat valt terug te lezen in de nieuwe uitgave van Karper.

Nummer 73 om even heel precies te zijn.

Wat staat er verder in? Een knap artikel van

Preview VBK-magazine 66: Met o.a. interview Hans Wowijs, Po-Karpers & de Rotary-letter!

Jawel, hij is er weer. Wie? Natuurlijk mijn persoon en het aankomende VBK-nummer. Dus om meteen met de deur in huis te vallen…

What’s new?

Heel wat om eerlijk te zijn. Al mag ik over sommige dingen niet “praten” maar dat terzijde. Ja, het karpervissen bestaat soms ook nog uit de nodige “geheimen!” Iemand die totaal geen geheimen heeft is Hans Wowijs.

Iets wat naar voren kwam tijdens een leuk interview met deze grootmeester voor het VBK. Ik heb Hans aan behoorlijk wat vragen onderworpen en deze zijn terug te lezen in de nieuwe uitgave.

Die overigens half augustus zal verschijnen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Nog meer nieuws rondom

Fransman vangt Spiegelkarper van 35,4 kilo!

“Sjezusss! Wat een apparaat zeg!” Oké, dat is wel heel kort door de bocht en erg plat gezegd maar wat een vis. Gruwelijk.

Formaatje wereldrecord in notendop!

Dat ligt namelijk ver over de veertig kilo maar goed deze vis zou zomaar door kunnen groeien naar een dergelijk formaat. Ligt natuurlijk ook aan locatie en leeftijd. Dus waar de bewuste reus zijn rondjes zwemt en of deze nog wat jaren voor de boeg heeft.

Allemaal factoren die meespelen om

Spiegelmagazine 36: Zig rigs, knalsessie Rainbowlake & Duits polderwater!

Nog even geduld want het is helaas nog niet zover. Wat? De nieuwe uitgave van Spiegelmagazine 36 die staat te popelen om uit te komen.

Wanneer dan wel?

Half augustus om precies te zijn. Wat valt er te zien en te lezen? Natuurlijk weer een portie Rainbowlake-visserij met dit keer een kennis van mij die keihard weet te scoren. Aanrader om te lezen! Verder een artikel van mijn “baas” Kevin Nash. Kev neemt je mee in zijn Zig-rig-beleving.

What’s next?

Wat dacht je van Duits polderwater. Juist, dat heb je

Vissen in Spanje: Carp & Catbussters!

Ja, niet te tillen inderdaad. Op de foto zie je Stephen Buss van Carp and Catbussters! Letterlijk vertaald Karper en Meervalvangers. Met dubbel “s” natuurlijk.

Stephen is de eigenaar van dit bedrijf en de gelijknamige website en tevens ook de zoon van een ware Karperlegende uit Engeland.

Juist, niemand minder dan Ron Buss is de vader van Stephen. Het is dan ook letterlijk en figuurlijk er met de paplepel ingegoten. Stephen is een kei in het gidsen en vangen van grote vis in Spanje!

Nou hebben wij ook eens samen in Frankrijk gevist. En ik kan je vertellen

Karpervissen vanuit de boot op groot water in Frankrijk!

Wat een titel. Een hele mond vol. Maar bij wie moet je wezen voor een knap staaltje bootvissen op dergelijke waterpartijen zoals Du Der en Orient.

Inderdaad, onze Duitse vriend Christian Finkelde.

Al een kleine tien jaar heb ik zo nu en dan contact met deze topvisser. Meestal puur “zakelijk” en gaat het over iets in de geest om elkaar ergens mee te helpen. Zeg maar op Internationale vlakken en meer achter de schermen. Toch komt er dan ook altijd het nodige aan humor bij te pas. Het nodige aan gekkenpraat.

Met andere woorden valt er dus soms

Nieuw PB voor Diem-man Stu Wilson!

Dat Stu Wilson niet alleen verstand heeft van de producten van Diem en zaken doen blijkt uit de volgende foto links.

Een nieuw persoonlijk record voor deze Engelsman.

Stu wist o.a. deze grote schubkarper te vangen tijdens een recente sessie in Frankrijk. Even eruit. Even vissen. En dus niet zonder succes. Top!

De maat van Stu deed er nog een schepje bovenop en

Vissen op Graskarper: Now is the time!

Was het vandaag mooi weer of niet? Als ik zo vanachter mijn laptop naar buiten staar had ik liever aan de waterkant gezeten. En dan het liefst struinend.

Iets wat ik al jaren te weinig doe.

Sterker nog mensen kijken zelfs raar op als ik erover begin. Juist, ook te lang al niet gedaan dus. In tegenstelling tot een jaar of tien terug toen ik graag met een korstje op o.a. Graskarper kon struinen en dat vol overgave. Uren lopen langs slootjes en verbindingen.

Het zal wel