Categorie: "recordvissen"

Karper 73: Alpenkarpers, drijvende pellets & hersenspinsels!

Volgens Nick Helleur zijn de Alpenkarpers geen lang leven beschoren omdat er teveel bekendheid aan gespendeerd wordt. En dan met name door Nederlanders.

Met lang leven wordt er gedoeld op de maagdelijkheid van de wateren en diens bestanden aldaar.

Nog te volgen? Juist, er komen volgens hem al teveel mensen. Maar hij gaat er zelf wel naar toe? Typisch toch die karpervissers! Je mag gaan, staan en vissen waar je zelf wilt. Punt! Marijn Ham deed dat ook in de Alpen en dat valt terug te lezen in de nieuwe uitgave van Karper.

Nummer 73 om even heel precies te zijn.

Wat staat er verder in? Een knap artikel van

Dochter van bekende kunstenaar vangt Zwaardvis van 600 pond!

Jessica Harvey, de 22-jaar oude dochter van de bekende kunstenaar Dr. Guy Harvey, toonde dat zij ook talenten heeft op het gebied van de sportvisserij door een ruim 600 Engelse ponden zware zwaardvis te drillen en landen.

Dit is de grootste zwaardvis die in de laatste 30 jaar gevangen is door een vrouwelijke sportvisser en ook een van de grootste zwaardvissen die überhaupt tot nu toe gevangen is.

Het Guy Harvey Expeditieteam was afgelopen week in Isla Mujeres om het bekende verzamelen van de walvishaaien in dit gebied te filmen. Jessica Harvey, een IGFA Jr. World Record holder, koos voor wat ontspanning in de vorm van

Fransman vangt Spiegelkarper van 35,4 kilo!

“Sjezusss! Wat een apparaat zeg!” Oké, dat is wel heel kort door de bocht en erg plat gezegd maar wat een vis. Gruwelijk.

Formaatje wereldrecord in notendop!

Dat ligt namelijk ver over de veertig kilo maar goed deze vis zou zomaar door kunnen groeien naar een dergelijk formaat. Ligt natuurlijk ook aan locatie en leeftijd. Dus waar de bewuste reus zijn rondjes zwemt en of deze nog wat jaren voor de boeg heeft.

Allemaal factoren die meespelen om

Spiegelmagazine 36: Zig rigs, knalsessie Rainbowlake & Duits polderwater!

Nog even geduld want het is helaas nog niet zover. Wat? De nieuwe uitgave van Spiegelmagazine 36 die staat te popelen om uit te komen.

Wanneer dan wel?

Half augustus om precies te zijn. Wat valt er te zien en te lezen? Natuurlijk weer een portie Rainbowlake-visserij met dit keer een kennis van mij die keihard weet te scoren. Aanrader om te lezen! Verder een artikel van mijn “baas” Kevin Nash. Kev neemt je mee in zijn Zig-rig-beleving.

What’s next?

Wat dacht je van Duits polderwater. Juist, dat heb je

Monstersnoek voor Mads!

Mads zei ooit eens tegen mij: “Felix you are allways smiling!” Nou meneer Grossel kan er anders zelf ook wat van. Check die grijns van oor tot oor op de foto.

En natuurlijk helemaal terecht!

Als je zo’n “knoepert” weet te vangen dan mag je zeker wel even vrolijk poseren. Als ik mij niet vergis is deze Snoek gevangen in Italie op een grote “binnenzee.” Waarop? Dat is natuurlijk een bekend verhaal.

Savage gear to the max. Voor Mads

Nieuw record Snoek voor Babs!

Nooit van Babs gehoord? Deze Duitse dame heeft heel wat recordvissen op haar naam staan. Op zowel zoet- als zoutwater.

En met name op zoetwater de laatste jaren!

Grote Karper, Meerval en Snoek. Geen vis is veilig voor deze vissende mevrouw. En wederom doet Babs daar een schepje bovenop met de vangst van een flinke Snoek. Een exemplaar die haar record weer scherper heeft gesteld.

Op de foto links valt al aardig te zien hoe

Two-Tone-Brasem!

Dat Mads niet alleen op Snoek vist mag duidelijk wezen. Deze Deen zit werkelijk alles achterna wat schubben heeft.

Dit is er wel één uit de oude doos maar daar in tegen zeker het bloggen waard.

Menig wit- en wedstrijdvisser zou met zo’n exemplaar aan de stok een gat in de lucht springen. Niet alleen om dat deze reuze-brasem maar liefst 5,7 kilo op de weegschaal bracht maar ook nog eens omdat het een ware Two-Tone betreft!

Iets wat duidelijk op de foto te zien is: Het verschil in kleur. Dubbelop gaaf om te vangen en een verschijnsel wat je meestal

Vissen in Spanje: Carp & Catbussters!

Ja, niet te tillen inderdaad. Op de foto zie je Stephen Buss van Carp and Catbussters! Letterlijk vertaald Karper en Meervalvangers. Met dubbel “s” natuurlijk.

Stephen is de eigenaar van dit bedrijf en de gelijknamige website en tevens ook de zoon van een ware Karperlegende uit Engeland.

Juist, niemand minder dan Ron Buss is de vader van Stephen. Het is dan ook letterlijk en figuurlijk er met de paplepel ingegoten. Stephen is een kei in het gidsen en vangen van grote vis in Spanje!

Nou hebben wij ook eens samen in Frankrijk gevist. En ik kan je vertellen

Karpervissen vanuit de boot op groot water in Frankrijk!

Wat een titel. Een hele mond vol. Maar bij wie moet je wezen voor een knap staaltje bootvissen op dergelijke waterpartijen zoals Du Der en Orient.

Inderdaad, onze Duitse vriend Christian Finkelde.

Al een kleine tien jaar heb ik zo nu en dan contact met deze topvisser. Meestal puur “zakelijk” en gaat het over iets in de geest om elkaar ergens mee te helpen. Zeg maar op Internationale vlakken en meer achter de schermen. Toch komt er dan ook altijd het nodige aan humor bij te pas. Het nodige aan gekkenpraat.

Met andere woorden valt er dus soms