Categorie: "Riviervisserij"

Preview VBK-magazine 66: Met o.a. interview Hans Wowijs, Po-Karpers & de Rotary-letter!

Jawel, hij is er weer. Wie? Natuurlijk mijn persoon en het aankomende VBK-nummer. Dus om meteen met de deur in huis te vallen…

What’s new?

Heel wat om eerlijk te zijn. Al mag ik over sommige dingen niet “praten” maar dat terzijde. Ja, het karpervissen bestaat soms ook nog uit de nodige “geheimen!” Iemand die totaal geen geheimen heeft is Hans Wowijs.

Iets wat naar voren kwam tijdens een leuk interview met deze grootmeester voor het VBK. Ik heb Hans aan behoorlijk wat vragen onderworpen en deze zijn terug te lezen in de nieuwe uitgave.

Die overigens half augustus zal verschijnen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Nog meer nieuws rondom

De keuze: Nylon of gevlochten lijn?

Nylon of gevlochten lijn? Een vraag die ik nog erg vaak voorbij hoor komen en wat voor sommigen nog steeds helemaal “nieuw” is.

Ja, vroeger had je alleen maar nylon om op je molentje te spoelen.

Maar vandaag de dag is het dus totaal anders en komen gevlochten lijnen in steeds meer soorten van visserij voor. Denk aan het feedervissen, karpervissen, witvissen en natuurlijk ook in de zeevisserij!

Toch is gevlochten lijn een stuk duurder dan “ordinair nylon” en heeft ook zo zijn nadelen. Maar eerst nog maar eens de voordelen op een rijtje zetten.

Vanavond documentaire V.I.S.S.E.N. op TV!

Nog even een korte reminder want vanavond is het zover. Dan wordt er op Nederland twee, bij de AVRO, een docu uitgezonden over wat de sportvisser, in NL, nu echt beweegt om er elke keer op uit te trekken.

Waarom aan de waterkant? Waarom die drive? Vragen, vragen en nog eens vragen.

Maar dan samen gekneed in prachtige beelden. Zowel boven als onder water. Zowel zoet als zout water. Ik ga er in ieder geval echt even voor zitten met een zak chips en een biertje. Er wordt te weinig aandacht aan het sportvissen in Nederland besteed. Althans op TV dan. Dus deze docu is een goede zaak.

Hopelijk zorgt het, in de toekomst, voor

Documentaire V.I.S.S.E.N. maandagavond 28 mei op de AVRO!

Waarom vissen mensen? Wie zijn die vissers? Is vissen een sport, hobby of vlucht? Of is het net als jagen een oeroud instinct? Wat gebeurt er met je als je vist? Als je een vis vangt? Als je niets vangt?

Waarom worden de meeste gevangen vissen niet gegeten, maar teruggezet? Het zijn allemaal vragen waar deze documentaire antwoord op zal proberen te geven.

De documentaire V.I.S.S.E.N – een productie van Windmill Film – is een film van Pieter-Rim de Kroon en Maarten de Kroon. De gebroeders Kroon wonnen eerder een Gouden Kalf met hun documentaire Hollands Licht. In V.I.S.S.E.N duiken ze in de wereld van de sportvisser en de vissen.

Boven water en onder water. Op Het IJ, aan de kust, in de Noordzee, stad, polder en langs de meren en rivieren. Daarmee geeft de documentaire een verrassend beeld van

Cabaretier Lebbis blikt vooruit op WK Meerval: Falen is geen optie!

Team captain Lebbis en zijn rechterhand Juul Steyn staan in de startblokken, klaar om een tweede aanval te doen op de wereldtitel Meervalvissen.

Vorig jaar zagen ze de medaille aan zich voorbij gaan toen het duo Arnout Terlouw en Ron Beugelink ermee vandoor ging.

Tijdens de eerste editie heeft het team belangrijke lessen geleerd: het kan een zeer subtiele visserij zijn, één enkele vis kan de victorie betekenen en misschien wel de belangrijkste, ‘it aint over till it’s over’.

Dat bewezen Ron en Arnout vorig jaar door

Steur-expeditie: Canadian Adventure 2012!

Dat Canada een prachtig land is weten we allemaal, maar dat dit ook een land is waar een van de grootste zoetwatervissen zwemt, weet niet iedereen…

De grote witte steur! Zelfs Jeremy Wade heeft er een aflevering van River Monsters aan besteed.

Veel vissers dromen ervan om zo’n monster te vangen en er mee op de foto te gaan. Maar hoe? En wanneer moet je gaan? Wat zijn de juiste locaties en de juiste gidsen? Daarvoor heeft Wout van Leeuwen de oplossing!

Wout van Leeuwen Fishing & Outdoor organiseert in samenwerking met Sam’s Fishing Travels het Canadian Adventure 2012. Op 31 augustus vlieg je naar Vancouver in Canada, hiervandaan vertrekken we met een bus richting Chilliwack.

Dit prachtige plaatsje ligt in de Fraser vallei en direct aan de machtige Fraser rivier. Hier staat het hotel voorzien van zwembad en grote ruime kamers met

Primeur: Karpernet.nl het nieuwe Karper-online-magazine!

“Jij weet ook altijd alles hé?” Dat kreeg ik zojuist te horen na wat heen en weer gemail tussen mij en de redactie van Beet/Karper…

Waar gaat het over?

Over een nieuwe website die waarschijnlijk snel onder je lijstje favorieten een plekje zal vinden. Karpernet.nl! Eén van de insiders, achter de schermen, tipte mij al afgelopen week dat deze site snel online kwam…

En ja dan ben ik er graag

Monster Meerval op foto & video!

Bizar! Wat een slagschip zeg. Deze Meerval mag er zeker wezen voor Balkan-begrippen qua lengte en gewicht…

Geen Ebro of Po dit keer!

Nee, dit keer gewoon uit rivier de Sava. Een rivier waar ik als kleine jongen al respect voor had tijdens de vele keren dat ik deze wild zag stromen. Dikwijls reed ik met mijn vader en moeder plus zus langs deze zijrivier van de machtige Donau…

Bijna een soort jeugdsentiment!