Categorie: "roofvisgallery"

Monstersnoek voor Mads!

Mads zei ooit eens tegen mij: “Felix you are allways smiling!” Nou meneer Grossel kan er anders zelf ook wat van. Check die grijns van oor tot oor op de foto.

En natuurlijk helemaal terecht!

Als je zo’n “knoepert” weet te vangen dan mag je zeker wel even vrolijk poseren. Als ik mij niet vergis is deze Snoek gevangen in Italie op een grote “binnenzee.” Waarop? Dat is natuurlijk een bekend verhaal.

Savage gear to the max. Voor Mads

Nieuw record Snoek voor Babs!

Nooit van Babs gehoord? Deze Duitse dame heeft heel wat recordvissen op haar naam staan. Op zowel zoet- als zoutwater.

En met name op zoetwater de laatste jaren!

Grote Karper, Meerval en Snoek. Geen vis is veilig voor deze vissende mevrouw. En wederom doet Babs daar een schepje bovenop met de vangst van een flinke Snoek. Een exemplaar die haar record weer scherper heeft gesteld.

Op de foto links valt al aardig te zien hoe

Snoek van 117 cm op de “Big real Eel!”

Kets! Kijk dat stuk “plastic” eens bungelen. Daar had deze dame(de Snoek in kwestie)even niet van terug. Nope. Dat was zien, volgen en happen.

Natuurlijk op de Big real Eel van Savage Gear!

Een geweldig stuk kunstaas wat keer op keer grote vissen krankjorum krijgt. Krankjorum? Ja, zeg maar knettergek. Zo ook dus dit keer. De Snoek van bijna tien kilo en maar liefst 117 centimeter moest gewoon toehappen op dit “nep-aasje!”

Wil je

Nieuw van Savage Gear: The Real-Eel!

Met deze “real-eel” krijg je zeker weten een “real-deal.” Grappig maar dit stuk nieuwe kunstaas, van Savage Gear, zorgt voor heel wat opschudding.

En dat niet alleen.

Natuurlijk naast opschudding in het water ook voor vangsten op de kant. The Real-Eel is een nieuwkomer in het assortiment maar bewijst zich nu al volop. Helaas nog niet verkrijgbaar maar dat gaat wel dit jaar nog gebeuren.

Nog even

Grote Snoek voor Curot!

Het was alweer enige tijd geleden dat ik iets van de Fransoos Denis Curot had vernomen. Tot aan gisteren. Gisteren kreeg ik namelijk deze foto voorgeschoteld.

Curot met een beste Snoek!

Gewicht tien kilo plus en lengte helaas onbekend. Maar over de meter is die wel als je het mij vraagt. Doet dat er eigenlijk voor de rest wat toe? Nee, niet echt. Mooie vis en leuk om bij te schrijven, voor Curot, aan zijn mega-lijst van soortgelijke vangsten.

Maar waarop wist Curot dit keer te “scoren?”

Natuurlijk op het kunstaas van

Vissen in de Jungle: Payara Day!

Een nieuwe dag met nieuwe kansen. Onze gids heeft er blijkbaar zin in. Hij laat weten dat er een uur stroomopwaarts varen zich een groot aantal grote stroomversnellingen ophoudt wat een ideale plek is voor payara’s is…

Dit is niet tegen dovemansoren gezegd!

Er hangt een schitterende nevel over de rivier en het regenwoud. Al varend realiseer ik me weer even heel goed waar ik me bevind. Dit is een van de mooiste plekken ter wereld en ik mag hier gewoon komen vissen.

De rest

Vissen in de Jungle!

De volgende ochtend zitten we alweer vroeg op het water. Het weer is verbeterd, maar in de verte onweert het nog…

Dit keer besluiten we de Aripuana op te varen die er heel anders uit ziet dan de Rio Roosevelt!

Hij is breder en over het algemeen dieper met nóg diepere putten. Ook bevinden zich hier weer stroomversnellingen afgewisseld door ondiepe plateaus. Het is een gevarieerde rivier.

Meer

Two-Tone Snoek in Nederland!

Vorige week had ik deze foto al op mijn Facebook-pagina gepost en daar keken veel mensen van op…

Zo ook op de FB-pagina van Savage Gear kreeg dezelfde plaat een hoop reacties!

Van Duitsers, Italianen en natuurlijk ook Nederlanders. Inderdaad deze vangst is bijzonder te noemen. Hoe vaak zie je nu een dergelijke Snoek? Voor mij was het eerlijk gezegd de eerste keer…

En voor

Snoekbaars, Meerval & Barbeel op één soort kunstaas!

Het klinkt bijna ongeloofwaardig maar toch is het zo. Drie soorten vis vangen op één en hetzelfde stuk kunstaas…

Over geluk gesproken!

Eerst een dikke Snoekbaars, vervolgens een leuk maatje Meerval en als toetje nog een brute Barbeel. Hoppá! Zo doe je dat…

Maar over welk soort kunstaas heb ik het dan? Rara…

Grote Grouper op Cutbait-Herring!

Tsjakká! Of nog beter hoppá. Je zit rustig rond te dobberen op een geil zeetje(zoals men in Katwijk een vlakke zee noemt)en laat je Cutbait-Herring rustig zakken…

Kabam!

Het volgende moment staat je dikke trapleuning, lees zeehengel, krom tot in het handvat en krijg je de dril van je leven cadeau. Zo ongeveer zal het voor de visser op de foto zijn gegaan…

Bizar!

Zeker als zoiets boven komt. Een dikke Grouper met de Cutbait-herring, van Savage Gear natuurlijk, bungelend aan die dikke lippen. Krrrrt! ADHD-actie en serieus drillen TTB(To The Bone)en ZKL(ziekelijk)takelen voor het vaderland(VHV)zou Pilaar schreeuwen…