Categorie: "struinen"

Part one: Terugblik CARP 2013 met Peter Vlasveld!

Peter Vlasveld weet vaak tot in het kleinste detail zijn “huiswerk”, voor Carpcrossing, te beschrijven. Dus inhoud met inhoud om het zo maar te formuleren.

Niet een paar woordjes en merken maar meer!

Dus details als hoe of wat qua opstelling, afwerking, grondstoffen, levensduur en ga zo maar door. Peter slaat liever niets over en zorgt dus dat je direct alles te weten komt. Geen half werk! Niet anders is het in een terugblik op de beurs in Zwolle van de KGB-er…

Ook hier weer geen woord te veel(of te weinig), her en der

Industrieel karpervissen met de pen!

Zoals de titel al verraadt, ga ik jullie meenemen in mijn wereld van industrieel karpervissen, een van mijn favoriete methodes van karpervissen.

Rauw, robuust en taai, dat zijn toch wel de woorden die deze visserij het beste omschrijven.

Geen gedoe en gesleep met rvs en tenten maar puur een hengel, schepnet en onthaak mat. Een beetje Oldskool is het wel but who cares. Met de regelmaat van de klok trek ik er op uit met de boot, een onontbeerlijk attribuut voor deze visserij.

Zonder boot ben je nergens in deze rauwe

Spiegelmagazine 36: Zig rigs, knalsessie Rainbowlake & Duits polderwater!

Nog even geduld want het is helaas nog niet zover. Wat? De nieuwe uitgave van Spiegelmagazine 36 die staat te popelen om uit te komen.

Wanneer dan wel?

Half augustus om precies te zijn. Wat valt er te zien en te lezen? Natuurlijk weer een portie Rainbowlake-visserij met dit keer een kennis van mij die keihard weet te scoren. Aanrader om te lezen! Verder een artikel van mijn “baas” Kevin Nash. Kev neemt je mee in zijn Zig-rig-beleving.

What’s next?

Wat dacht je van Duits polderwater. Juist, dat heb je

Stalken met Skillz!

Gisteravond net voor middernacht sprak ik Ed nog even. Wat heen en weer-praat over een aankomend artikel op Carpcrossing.com.

“Ja, we hebben het er soms druk mee!”

Zo was Skillz ook weer druk aan het “tikken!” Dit keer over het “stalkend” vissen op karper. En dat gewoon in de regen. “Ed is natuurlijk niet van suiker gemaakt.” Inderdaad. Als deze man het in de bol krijgt om te vissen dan wordt er ook gevist.

Ongeacht de

Polder-kolder op Carpcrossing.com!

Met plezier heb ik zojuist het stuk van Richard Gans op Carpcrossing.com gelezen. Richard trekt er namelijk op uit in de polder.

Lekker dicht bij huis!

En dat is ook fijn. Het hoeft niet altijd allemaal groot en ver weg te zijn. Het gaat erom dat je weet te genieten van het karpervissen. In al zijn facetten. Met de pen, statisch, struinend met een korst of misschien zelfs aan de vliegenlat?

Boeien! Frank? Gewoon lekker op de manier vissen zoals jij dat dus wilt.

Richard doet dat ook in dit artikel en de beleving

Speciale uitgave Karper-magazine: 150 vragen over Karpervissen nu verkrijgbaar!

“Wat? 150 vragen over karpervissen. Ik weet er wel 150.000 te verzinnen!” Oké, misschien is het slim om erbij te zeggen dat het niet alleen 150 vragen zijn in dit eenmalige magazine!

Inderdaad. Het zijn 150 vragen… & antwoorden.

Wel zo makkelijk. Maar goed: “What’s in it?” Nou dat is ook heel simpel te beantwoorden. Maar liefst 150 vragen. Had ik dat al gezegd? Val ik in herhaling? Zijn dit heel veel vraagtekens…

?

Best wel ja. En dat is het ook met karpervissen. Blijven vragen! Het gaat namelijk

Vanavond documentaire V.I.S.S.E.N. op TV!

Nog even een korte reminder want vanavond is het zover. Dan wordt er op Nederland twee, bij de AVRO, een docu uitgezonden over wat de sportvisser, in NL, nu echt beweegt om er elke keer op uit te trekken.

Waarom aan de waterkant? Waarom die drive? Vragen, vragen en nog eens vragen.

Maar dan samen gekneed in prachtige beelden. Zowel boven als onder water. Zowel zoet als zout water. Ik ga er in ieder geval echt even voor zitten met een zak chips en een biertje. Er wordt te weinig aandacht aan het sportvissen in Nederland besteed. Althans op TV dan. Dus deze docu is een goede zaak.

Hopelijk zorgt het, in de toekomst, voor

Documentaire V.I.S.S.E.N. maandagavond 28 mei op de AVRO!

Waarom vissen mensen? Wie zijn die vissers? Is vissen een sport, hobby of vlucht? Of is het net als jagen een oeroud instinct? Wat gebeurt er met je als je vist? Als je een vis vangt? Als je niets vangt?

Waarom worden de meeste gevangen vissen niet gegeten, maar teruggezet? Het zijn allemaal vragen waar deze documentaire antwoord op zal proberen te geven.

De documentaire V.I.S.S.E.N – een productie van Windmill Film – is een film van Pieter-Rim de Kroon en Maarten de Kroon. De gebroeders Kroon wonnen eerder een Gouden Kalf met hun documentaire Hollands Licht. In V.I.S.S.E.N duiken ze in de wereld van de sportvisser en de vissen.

Boven water en onder water. Op Het IJ, aan de kust, in de Noordzee, stad, polder en langs de meren en rivieren. Daarmee geeft de documentaire een verrassend beeld van

Vissen op Graskarper: Now is the time!

Was het vandaag mooi weer of niet? Als ik zo vanachter mijn laptop naar buiten staar had ik liever aan de waterkant gezeten. En dan het liefst struinend.

Iets wat ik al jaren te weinig doe.

Sterker nog mensen kijken zelfs raar op als ik erover begin. Juist, ook te lang al niet gedaan dus. In tegenstelling tot een jaar of tien terug toen ik graag met een korstje op o.a. Graskarper kon struinen en dat vol overgave. Uren lopen langs slootjes en verbindingen.

Het zal wel