Categorie: "Vakanties"

Vissen in Spanje: Carp & Catbussters!

Ja, niet te tillen inderdaad. Op de foto zie je Stephen Buss van Carp and Catbussters! Letterlijk vertaald Karper en Meervalvangers. Met dubbel “s” natuurlijk.

Stephen is de eigenaar van dit bedrijf en de gelijknamige website en tevens ook de zoon van een ware Karperlegende uit Engeland.

Juist, niemand minder dan Ron Buss is de vader van Stephen. Het is dan ook letterlijk en figuurlijk er met de paplepel ingegoten. Stephen is een kei in het gidsen en vangen van grote vis in Spanje!

Nou hebben wij ook eens samen in Frankrijk gevist. En ik kan je vertellen

Franse karpervangsten weer in de lift na stevige paaiperiode!

Op de site van Fishermanholidays zijn de vangstberichten weer aardig op peil. Heel wat water en natuurlijk de bewoners hikten met het rare weer, schommelende temperaturen en het wel of niet paaien.

Het water moet tenslotte toch een bepaalde periode een temperatuur bedragen waarin dat normaal plaats moet kunnen vinden. Een paar dagen zon zorgt namelijk niet direct voor een dikke orgie. Hooguit wat schijnpaai-capriolen. Net alsof zeg maar.

Heb je ook niks aan.

Nope de zon moet schijnen en de

Nieuwe reisbestemmingen in het pakket van The Carp Specialist!

Het visseizoen is weer volop aan de gang op de Franse bestemmingen en ondanks een onstuimig voorjaar met zeer wisselvallig weer kan The Carp Specialist over het algemeen van een geslaagde start spreken op hun Franse betaalwateren.

Op Badger’s Holt, Etang de la Livardière, Etang de Mont, Etang du Charnay en Lac de Villedon werden de meerrecords aangescherpt… en ook op de andere bestemmingen zijn er alweer diverse topvissen geland!

Nu de vis op de meeste wateren inmiddels heeft afgepaaid is het overschakelen naar de zomervisserij, en kijken ze met vertrouwen uit naar de komende maanden!

Hengeltje mee op vakantie? Geen probleem!

Een hengel meenemen op vakantie blijft altijd lastig. A. Moeder de vrouw ziet dat ding liever gewoon in de schuur staan. B. Op Schiphol aankomen met je hele uitrusting gaat ook niet werken.

Maar uiteindelijk wil je toch vissen op vakantie!

Wat te doen? Gewoon stiekem een reishengeltje meenemen. Past zo in je handbagage en is sterk genoeg om behoorlijk groot kunstaas mee weg te zetten. Dus leuk voor aan de Costa of in het binnenland van Frankrijk.

En niet alleen daar natuurlijk.

Karpervissen op Gran Canaria!

De meeste mensen denken bij Gran Canaria aan bikini’s, strand en zon. Maar niets is minder waar, dit is namelijk ook een prachtige uitvalsbasis om te karpervissen! Mocht het nu de komende winter weer zo bar en boos worden als afgelopen winter, dan weet ik wel waar ik graag zou