Categorie: "Vangsten Karper Buitenland"

Natural beauty!

De foto links stond al een tijdje in de wacht. In de rij voor wat aandacht en bijbehorende uitleg. Waarom?

In de reclame van L’oreal zou men zeggen: “Because I’m worth it!”

En ja deze foto, lees vangst, is dat ook zeker waard. Zeker niet het grootste exemplaar wat je hier, qua Koi’s/Ghosts, voorbij hebt zien komen maar wat mij persoonlijk betreft wel de mooiste.

De allermooiste!

Echt een schilderijtje deze vis. Hoe zou zoiets eruit zien met

De felbegeerde visvriend!

Het is ongeveer 2 jaar geleden dat ik ben begonnen met de O zo mooie hobby genaamd ‘’karpervissen’’. Het duurde lang voordat ik mijn eerste karper landde.

Heel erg lang..

Ik als beginnend visser had natuurlijk de ballen verstand er van en er was ook niemand in mijn omgeving die mij aan dit verstand kon helpen. Mijn buurjongen viste wel al maar ook hier was de karperkennis ver te zoeken.

We zijn maanden bezig geweest om

Internationale auteurs op Carpcrossing.com!

Dat de website Carpcrossing volop in the picture staat is allang geen geheim meer. Massaal weten de karpervissers, uit de Benelux en ver daar buiten, deze site te vinden op het Internet.

Hoe komt dat?

Natuurlijk door elke dag posten. Dat is één. Maar ook zaken posten waar men echt wat aan heeft. Andere sites slaan, naar mijn mening, nogal de spijker mis op dit gebied. Vaak met zogenaamde posts die eigenlijk sluikreclame zijn, lees een advertentie, over de zoveelste ballentent of grafstretcher…

Heb je allemaal niks aan en wordt men toch echt niet blij van!

Als karpervisser wil je info, humor, filmpjes, tips en dat soort zaken. En vergeet ook zeker

Nieuwe Nash-website een succes!

Enige tijd geleden kreeg ik al door dat de nieuwe website er aan zat te komen. Altijd welkom! De boel verversen, updaten, in een nieuw jasje steken, grafisch gezien nog gelikter en natuurlijk ook nog gebruiksvriendelijker.

Wat wil je nog meer?

Juist, vrij weinig. Dus gewoon even de site bezoeken en direct onder je favorieten knallen. Waarom dat? Om natuurlijk op de hoogte te blijven van zaken zoals Nash Ezine, Nash Juniors, het Engelse team, de nieuwste producten, Nash TV en ga zo maar door.

Teveel om

Team Carpcrossing in the air!

Het zal je vast al opgevallen zijn op de site van Carpcrossing. Juist, Skillz heeft weer een stukje site erbij geplakt. Een stukje voor het Team.

Team Carpcrossing!

Bestaande uit natuurlijk Ed en een aantal vaste schrijvers. Plus één daar van ben ik zelf. Iets wat ik met veel plezier mag doen en waar ik ook erg in geloof. Het feit dat Carpcrossing echt een site is waar je wat kunt opsteken. Op elk vlak!

Dit door de diversiteit aan schrijvers.

Karperfoto’s uit de oude doos: Tackle Annual!

We hebben er weer eentje hoor. Dit keer een oude aankondiging in de vorm van een soort flyer van de zogenaamde Engelse Tackle Annual van Kevin Nash.

Een soort verzameling van Engelse topvissers met hun visie over…juist…Tackle!

Hoe het er toen aan toe ging zeg maar en hoe er naar endtackle werd gekeken. En wie waren die mannen? Denk aan Tim Paisley en Rob Maylin. Karpervissers met de nodige allure en expertise. Karpervissers met ervaring. Karpervissers van het eerste uur.

Toen en nu nog steeds by the way!

Karpervissers die dus wel wisten wat zij nodig hadden om

Dikke Koi voor Tino!

Afgelopen week kwamen er heel wat vangsten voorbij op social media zoals Facebook. Groot, klein, dun, dik, schub, spiegel en ga zo maar door…

Toch was er één foto die er met de spreekwoordelijke kop en schouders bovenuit stak!

De Koi van Tino M. Deze Belgische bakkenvanger flikt het weer eens. Wat een impossante vis. Eén die een verlanglijstje en titel target wel waardig is. Zoiets laat je niet graag aan je voorbij zwemmen.

En inderdaad Tino zou Tino niet zijn om

Karper 73: Alpenkarpers, drijvende pellets & hersenspinsels!

Volgens Nick Helleur zijn de Alpenkarpers geen lang leven beschoren omdat er teveel bekendheid aan gespendeerd wordt. En dan met name door Nederlanders.

Met lang leven wordt er gedoeld op de maagdelijkheid van de wateren en diens bestanden aldaar.

Nog te volgen? Juist, er komen volgens hem al teveel mensen. Maar hij gaat er zelf wel naar toe? Typisch toch die karpervissers! Je mag gaan, staan en vissen waar je zelf wilt. Punt! Marijn Ham deed dat ook in de Alpen en dat valt terug te lezen in de nieuwe uitgave van Karper.

Nummer 73 om even heel precies te zijn.

Wat staat er verder in? Een knap artikel van

Karperfoto’s uit de oude doos: “Classy Nashy!”

Juist, dat is er “uno” van “way back!” Kevin Nash in zijn jonge jaren. Althans jonge jaren. Het is maar net hoe oud je jezelf voelt natuurlijk.

En wat dat betreft is “Kev” nog goed bij de les.

Iets wat hij dagelijks bewijst op social media als Facebook & Twitter. Kevin staat altijd iedereen te woord en maakt een hoop tijd vrij voor zijn horde aan “volgelingen!” Maar natuurlijk post hij ook “plenty of pics.”

Ook zo nu en dan wat oldskool-picaa’s.

Deze links is daar een uitstekend voorbeeld van en past mooi

Preview VBK-magazine 66: Met o.a. interview Hans Wowijs, Po-Karpers & de Rotary-letter!

Jawel, hij is er weer. Wie? Natuurlijk mijn persoon en het aankomende VBK-nummer. Dus om meteen met de deur in huis te vallen…

What’s new?

Heel wat om eerlijk te zijn. Al mag ik over sommige dingen niet “praten” maar dat terzijde. Ja, het karpervissen bestaat soms ook nog uit de nodige “geheimen!” Iemand die totaal geen geheimen heeft is Hans Wowijs.

Iets wat naar voren kwam tijdens een leuk interview met deze grootmeester voor het VBK. Ik heb Hans aan behoorlijk wat vragen onderworpen en deze zijn terug te lezen in de nieuwe uitgave.

Die overigens half augustus zal verschijnen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Nog meer nieuws rondom