PVA-tip voor Witvissers!

PVA wordt meestal alleen door karpervissers gebruikt en veel witvissers weten bijvoorbeeld niet dat het voor hun ook behoorlijk als hulpmiddel kan dienen! En dan niet de PVA-zakjes maar het PVA-Funnel web! Deze is namelijk fijn geweven en uitermate geschikt om wat maden of casters in te proppen!

http://members.chello.nl/s.pijnaker/hs2000/Div%20foto%27s/pva%20funnelweb.jpg

Want juist deze zijn vaak moeilijk compact bij te voeren! Probeer het maar eens en ze vliegen alle kanten op! Daar boven op, lelijk gezegd, verzuipen de maden al snel zodra zij hun eerste en tevens laatste zwemles krijgen! Toch weten de beestjes het nog even uit te houden en kruipen, over de bodem, vaak nog even alle kanten op!

Geen goed gegeven voor diegene die snel een aanbeet willen forceren! Nee, compact is dan het sleutelwoord tot succes! Dus probeer het eens en je zult zien, als witvisser, dat dit tot een openbaring en vermeerdering in de vangsten kan zorgen!

Een laatste tip gooi er ook nog eens wat anders bij in het funnel web! Bijvoorbeeld een beetje bremmix of een ander poederachtig soort lokvoertje! Dit zorgt voor dubbele attractie! Eerst de maden die compact rond je voerplekje kruipen na het openklappen van het PVA! Plus daar boven op het poeder wat er om heen gaat circuleren! Iets waar de maden voor zorgen en dit ook nog eens dusdanig om je haak-aas verspreidden! Beter kan niet!

Buiten dat kan je er dus niet alleen maar je voordeel mee doen in het witvissen. Nee, probeer het ook eens als extraatje bij het karperen! Karpers zijn namelijk ook verzot op wat van die “creepy crawlers!”

Met vriendelijke groet,

Felix van der Marel.

Lees ook:Mini vangt Meer!!
Lees ook:Krill Juice een “Lekker Sappie!”
Lees ook:Dave Lane: Vissen met nep-maden!
Lees ook:Samen een weekje karpervissen in Frankrijk!?
Lees ook:Bait-cages het perfecte redmiddel!

2 reacties op “PVA-tip voor Witvissers!

  1. Frank

    Hey Flixie,

    leuke site zo! Goed volhouden met het up-to-date houden en dan zal ik zeker terugkomen.

    Grt,
    Frank

      /   Beantwoorden  / 
  2. felixmarel

    Hey Frankie,

    Thanks Mate! En ja daar kan je zeker op van aan dat dit up to date blijft! Elke dag zal ik twee tot vier blogs plaatsen! Dus genoeg leesvoer voor jou om te “verslinden!”

    Suggesties van jouw kant zijn natuurlijk ook altijd van harte welkom!

    Grtz,

    Felix.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.