Categorie: "Recepten"

Lente: Vissen met tonijn op Karper!

Zodra het voorjaar goed en wel begint en de temperatuur, vooral van het water,zich ook weer van zijn beste kant laat zien kan tonijn, door je voer, als een ware magneet werken…

Karper-magneet welteverstaan!

Hoe pak je dit aan? Heel simpel. Gewoon een lekker stevig voertje maken waar van alles in zit. Dus wat hele en verbrokkelde/verkruimelde boilies(eventueel ook in tonijnsmaak), hennep, eventueel een vloeibaar additief en natuurlijk de tonijn zelf…

Super Brasem & Vissen vanuit de achtertuin!

In de vorige blog van vandaag kon je al het nodige lezen over de nieuwe Beet! Juist het Maart-nummer van dit magazine voor elke sportvisser in de Benelux!

Een editie die echt de moeite waard is om even na te slaan. Haal hem dus als je geen lid bent. Het visseizoen en de Lente staan voor de deur en met wat leesvoer kun je alvast jezelf warmstomen en klaarmaken, plus wat wijsheid opdoen,zodat je straks goed van start kunt gaan…

Twee foto’s uit aankomende Beet wil ik je daarbij niet ontnemen en die motiveren waarschijnlijk ook direct om er weer flink zin “an te krijguh!”

Carp TV: Sticky Baits met Leon Bartropp!

Afgelopen weekend kwam ik Leon Bartropp ook weer eens tegen. De laatste keer dat ik Leon sprak was een aantal jaren geleden en toen wij beiden ook nog voor dezelfde Engelse sponsor werkzaam waren. Wel dat is nu anders zoals velen weten en ik ben nog steeds “vrijgezel” wat betreft een aas-sponsor maar Leon

Savage Gear: Nieuwe kleuren Cutbait Herring!

Cutbait Puffin birdSavage Gear blijft iedereen verbazen met hun zeer uitgebreide en succesvolle range aan kunstaas en toebehoren!

Ook dit keer is het niet anders…

Kijk maar eens goed naar de foto links! Het moet toch niet gekker worden…

Maar serieus ook deze variant plus een aantal andere kleuren scoren weer BIG TIME! The Cutbait Herring heeft zich al

Mossels voor grote Karper!

MosselOp wateren waar je dit soort gigantische mossels tegen komt zijn de Karpers vaak ook aan de flinke kant. Karper gedijt nu eenmaal goed op dit soort natuurlijk voedsel.

Is er dan ook voldoende aanbod dan zal elke karper die kilo´s boilies links laten liggen. Ja, zelfs de beste stuurlui staan dan aan wal! Toch nou niet de moed gaan laten zakken want er is een passende oplossing

JVS Tackle zorgt voor de `Toekomst!`

anja_voornDat JVS( Jan van Schendel )Tackle al lang niet meer een onbekende naam is, qua topmateriaal voor Witvissers, blijft een feit. Maar er is meer uiteraard! Zo zorgt Jan persoonlijk ook dat de toekomst, binnen het JVS-team, gewaarborgd blijft. Van Schendel geeft hier een goed voorbeeld mee, als Coach, met bijvoorbeeld Anja Groot. Anja die ik zelf ook al aardig wat jaartjes tegenkom op beurzen en zo nu en dan spreek is misschien wel één van de beste vrouwelijke voorbeelden binnen deze tak van hengelsport. Superfanatiek en zeer gedreven om de beste resultaten binnen te halen keer op keer. Ja, met Anja en natuurlijk vele anderen van het JVS-Team gaat

De beste manier!?

In kratjes kan je de diepvriesballen goed uit laten drogen!Wat is nou exact de beste manier om wat karper-aas, boilies of dumbells, te laten drogen nadat deze net uit je roltafel zijn komen zetten?? Iets waar vaak nog misverstanden over bestaan. Althans wat betreft hoe en hoelang! Dus op welke manier je ze het beste kan laten drogen plus de tijd die daar aan verbonden zit. Wat mij betreft kan dat maar op één manier! Natuurlijk zijn er misschien bloglezers die daar anders over denken en er andere manieren op na houden. Laat dit dan even in een reactie achter op deze blog. Heb je wat extra tips dan zijn deze ook van harte welkom! Ik gebruik zelf het liefste wat kratjes waar ik deze goed in verdeel. Dus zoveel mogelijk verspreid en niet lagen dik op elkaar. Vervolgens niet in direct zonlicht plaatsen maar wel bij voorkeur zo goed als buiten. Dit vanwege dat een lekker windje voor een goede ventilatie zorgt en zo het droogproces aardig op gang kan helpen. Heb je die mogelijkheid niet dan kan je bijvoorbeeld een knappe ventilator op je pas gedraaide aas zetten. Natuurlijk ook weer op volle kracht. Qua droogtijd ga ik nog steeds voor de minimale “48 hours!” Maar goed iets langer kan ook. Ligt er weer een beetje aan hoe hard je precies die ballen wil laten worden. Want te lang is ook niet goed! Dan kunnen

Wat gooi jij in de Spod!?

Ja tegenwoordig zijn ze er in allerlei gekke kleuren, vormen, diktes en afmetingen! Ik heb het over de Spodraketten die menig sportvisser gebruikt om wat voer op afstand weg te krijgen. Voornamelijk worden zij gebruikt om het wat kleinere en fijnere spul mee “weg” te krijgen! Denk hierbij aan maïs, hennep, pellets, duivenvoer en verkruimelde boilies!

Nou kan er natuurlijk nog veel meer bij in zo’n spod mix! Bijvoorbeeld ook fijne poedertoevoegingen kun je er door heen mikken. Denk aan cayenne, knoflook en paprikapoeder. Ook vloeibare attractors mogen in zo’n dergelijke mix uiteraard niet ontbreken. Ook dit kan weer uitlopen tot de gekste toevoegingen. Van kokosmelk tot aan Krilljuice! Van pannekoekenstroop tot aan Tonijn-olie! Van limonadesiroop tot aan Verse de Vase. Jep! You name it en het kan er in! Zolang je er maar wel rekening mee houdt dat het niet te pappig & vloeibaar wordt. Het moet wel een beetje een vaste substantie blijven! Hoezo?

Evezet scoort op meerdere gebieden!

Afgelopen weekend zag ik wat zakken liggen in de lokale hengelsportzaak die mijn aandacht trokken. Ten eerste omdat het vrij nieuw is! Ten tweede omdat het zowel voor Karper en Witvis te gebruiken is! En ten derde omdat de klanten er mee weg liepen als of het “zoete broodjes” waren. Ja dat is altijd interessant en moet je natuurlijk het fijné van weten.

Het merk heet Evezet en is afkomstig uit Nederland. Ten eerste bestaat het witvisgebeuren uit producten zoals diverse bestanddelen. Denk hierbij aan koekjesmeel, coriander, gemalen hennep, maismeel enz.enz. Maar dat is nog lang niet alles want aan de karpervisserij is dus ook gedacht. Bijvoorbeeld vliespindaas( zie foto ) om te weken, koken en mee te voeren. Maar ook diverse bestanddelen die perfect voor een boiliemix te gebruiken zijn. Soja, polenta, griesmeel, vismeel en ga zo maar door! En last but not least

Zeeduivel! Oerlelijk maar ontzettend lekker!

Brrrr! Ja inderdaad die Zeeduivels zijn niet moeders mooiste en maken korte metten met bijna alles! Sterker nog verhalen van bezemstelen die nauwkeurig aan boord worden ingekort door dit “schattige” visje zijn zeker geen fabels! Een verkeerde vinger of ander lichaamsdeel in de buurt van deze “bakkes” zal je lang heugen. Met andere woorden dus ook niet echt “de vis” om trots mee te poseren. Nee, geef mij dan maar een mooie Snoek, Zeelt of Karper om mee op de foto te gaan.