Rainbowlake-Lac du Curton!

Gisteren had ik het nog over Benson, de grote karper uit England, die helaas traag aan zijn einde is gekomen. Bluebell lake staat bekend om zijn grote vissen maar valt in het niet bij Rainbowlake a.k.a. Lac du Curton. Dit water in Zuid-Frankrijk heeft waarschijnlijk wel de grootste “jongens” die daar relaxed hun baantjes trekken. Ook is dit water een stuk groter dan Bluebell. Rainbow beslaat ongeveer een dikke 40 hectare aan water. Dit is vergeven van de omgevallen bomen, eilandjes en andere plekken waar dit soort slag vissen graag vertoeven. De visserij op dit water is dan ook niet voor onervaren sportvissers weggelegd. Nee op Curton moet je echt “werken” voor je vissen! Je kan er zo gerust een week zitten zonder ook maar één “piep!” Iemand die dat als geen ander weet is mijn goede vriend en vismaat Ardy Veltkamp. Toch op de één of andere manier is Ardy alle keren al met zijn neus hier in de boter gevallen. Zeker de laatste keer toen hij

echt heel wat dikke vissen aan de haak kreeg. Waar onder een spiegelkarper, boven op de foto, die maar liefst over de zestig pond heen ging! Nog zwaarder als “Good old Benson” inderdaad.

Niet zo gek dus dat als je dit soort vissen op de mat krijgt je een gat in de lucht mag en kan springen! Rainbowlake is en blijft gewoon een topwater wat dat betreft. Nergens ter wereld heb je zo’n bestand aan dikke karpers. Het gemiddelde gewicht van een bewoner van dit water ligt dan ook gewoon rond de dertig pond! Klinkt gek want zo’n gewicht is hier in Nederland nog steeds een “Big!” Zou je nou zelf eens op Rainbow willen vissen!? Dat kan! Maar dan zal je voorlopig nog wel even moeten wachten. Er is namelijk echt een wachtlijst en je kan er dus niet zomaar “aanschuiven!” Natuurlijk wel als er iemand afzegt of uitvalt zijn stekken beschikbaar maar ook dat gaat in overleg. Wie het langst heeft moeten wachten is het eerste aan bod! Maar Pascal, de beheerder van dit magische water, kan je daar meer over vertellen. Kijk op onderstaande website, van dit water, voor meer info, email en telefoonnummers en ik wens je bij deze alvast veel succes mag je er eens terecht komen!

Rainbow is en blijft een ware uitdaging en hopelijk mag ik er zelf nog eens neerstrijken voor een ontmoeting met één van deze giganten!

www.rainbow-lake.com

Lees ook:Rainbow-Goud voor Arjen!
Lees ook:Karperfoto’s uit de oude doos: Ardy Veltkamp met een Franse Lederkarper!
Lees ook:Frank Warwick Baits!
Lees ook:Diem-nieuws: Duitse Spiegelkarper van 34 pond voor Thomas!
Lees ook:Ultima Team op Rainbowlake!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.