Lood in Glas?

Ja lood in glasvorm is er al een tijdje! Trouwens, even tussendoor, niet te verwarren met glas in lood! Nee, dat is heel wat anders. Maar genoeg onzin want heeft dit product nou echt zo veel meerwaarde in jouw persoonlijke visserij?? De meningen zijn namelijk zwaar verdeeld hier over. De één zegt van wel en de ander dus van niet! Het zou de perfecte camouflage zijn en tevens direct de goede vervanger voor het gewone lood wat uiteraard verboden moet gaan worden! Juist verboden om nog langer te gebruiken omdat dit schadelijk is voor de biotoop van het water. Nou kan ik van het laatste punt, zelf, wel iets begrijpen. Maar of het echt camoufleert, denk aan weerkaatsing van het glas, plus dat het ontzettend prijzig is zijn punten die mij toch niet doen overtuigen om hier mee te gaan vissen! Dus bij deze deze wil ik een poll hier aan toe voegen en vragen wat jij, als lezer van sportvissen.blog.nl, hier dus van vindt? Geef je antwoord met eventuele toelichting over dit “diamantje” en wat jouw oplossing zou zijn als het gebruik van echt lood niet langer meer is toe gestaan! Je mag natuurlijk ook hier onder je reactie achter laten! Ik ben benieuwd wat een ieder hier over denkt!?

Lees ook:FOX: Top Wartel- en Inline-lood!
Lees ook:Vissen met rode maden!
Lees ook:Uitslag Poll: VisTV helemaal anders of laten voor wat het is!?
Lees ook:Al gestemd? Prijsvraag: De mooiste Karper van…
Lees ook:Tweede Paasdag: Karpervissen in Frankrijk!

5 reacties op “Lood in Glas?

 1. Leendert

  Interressant op het eerste oog, alleen een paar min punten, ten eerste vind ik ze persoonlijk nog al glimmen en dat kan zeker op ondiep helder water een verschil maken. Ten tweede duurt het langer voordat de volledige druk op de haakpunt van het glas staat, omdat de dichtheid van lood nou een maal veel hoger is dan dat van glas.

  Verder maakt naar mijn mening op dieper troebel water de kleur van het lood helemaal niet meer uit, zelfs met fluo geel zou je nog vangen omdat ze swimpelweg niet op het zicht azen….

    /   Beantwoorden  / 
 2. René

  Mee eens Leendert, als je met 120gram lood gaat vissen moet je er een onwijs groot brok glas aanhangen voordat je dat gewicht hebt bereikt en inderdaad op ondiep helder water gaat het glimmen, ik zou er niet voor kiezen!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Felix van der Marel

  goede argumenten inderdaad!! leuk voor de `heb` maar totaal niet functioneel!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Eric

  Ik kies ook voor helemaal GEEN (met of zonder glas) lood, ik maak tegenwoordig gebruik van stenen, die ik met een steenschijf een beetje inzaag, in de gleuf plaats ik dan een wartel met een stukje ‘ijzerdraad’ en doe daar een soortement sneldrogend beton overheen, werkt perfect, beste camouflage en qua prijs verhouding 1000% goedkoper dan echt lood.. Nadeel is wel dat je zelf de stenen moet uitzoeken (en wegen) ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.