Snoekbaars! Snel & Secuur!

SnoekbaarsSnoekbaars is een geweldige vis om achter aan te zitten. Met het juiste materiaal kan je werkelijk prachtig drilwerk verwachten. Toch als je dan eenmaal een Snoekbaars van aardig formaat op de kant hebt liggen moet je snel en secuur handelen.

Puur vanwege het feit dat dit net als een Snoek een zeer kwetsbare vis is. Elke minuut die zo´n bijzondere vis aan de “verkeerde“ kant van het water meemaakt is er één teveel!

Een kwestie van snel onthaken en een eventuele foto maken moet dus gewoon rap gebeuren! Buitendat is het ook niet overbodig om de Snoekbaars nog even goed te ondersteunen bij het terugzetten. Dus niet zomaar “terug flikkeren!“ Hou de vis gewoon even vast tot dat deze weer uit zich zelf wegzwemt!

En ja Snoekbaars is een ware delicatesse. Dat weet ik zelf ook. Maar een stukje Snoekbaars kun je ook kopen i.p.v. zelf de boel leeg te vissen. Iets wat nog steeds door zogenaamde Sportvissers gebeurt. Zelfs bij exemplaren die zwaar onder de maat zijn om behoorlijk wat vlees af te halen. Niet doen dus!

Een echte Sportvisser ben je als je voor alles respect hebt wat je vangt en gewoon weer netjes terug zet. Ongeacht soort. Ongeacht de maat!! Anders ben je gewoon een stroper en niks meer dan dat! Zo Felix heeft weer eens gesproken!!

Lees ook:Snoekbaars op de Flat Shiner!
Lees ook:Filmpjé: Grote Snoekbaars in NL!
Lees ook:Two Tone Leder-karper voor Nick!
Lees ook:Actie op het Weddermeer!
Lees ook:Gerust vissen in 2012 met de juiste Vispas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.