Hoe zit dat nou precies?

fishanat2Je zelf ook wel eens afgevraagd hoe de meeste vissen er van “binnen“ uit zien!? We zien natuurlijk altijd alleen maar de buitenkant van wat we de kant op krijgen.

Bij de meeste zoetwatervissen is dit vrijwel hetzelfde als bij mensen. Althans horizontaal gezien dan! Nou kan je de mens niet met een vis gaan vergelijken. Toch zou je een vis verticaal neerzetten en dit plaatje een kwartslag draaien(tegen de klok in)dan heeft het er wel wat van weg. Zo zitten de nieren bovenop en bij ons aan de achterkant. Lever en maag zitten onderop en bij ons aan de voorkant. Maar goed nogmaals wij zijn geen vissen al gaat bij sommigen onder ons, qua denkwijze, het soms wel heel ver. “Het zogenaamde denken als een vis is iets wat je vaak bij karpervissers wel tegenkomt!“

Bekijk het plaatje eens goed en dan kun je een idee krijgen van hoe het er dus aan de “binnenkant“ uit ziet. Altijd handig om te weten en interessant om eens overdreven wijs aan de waterkant te doen! Zo kan je net die ene voorbijganger, die een foto van je maakt, uitleggen dat je tevens bioloog bent en afgestudeerd in de anatomie van de vis!

Wedden dat ze je…….niet geloven!

Lees ook:KWO: Zelf je inline-lood vis-veilig maken!
Lees ook:Op de Karper met Hazelnoten!
Lees ook:Mini “voerboot” voor Witvissers!
Lees ook:Grote Zeebaars op kunst-aas!
Lees ook:Zig Rig vissen: Now is the time!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.