Gevlochten lijn knippen? Geen probleem!

schaartjeVis je wel eens met gevlochten lijn dan herken je het volgende probleem vast wel. Je maakt een mooie verbindingsknoop of je wilt gewoon een stukje afknippen en dat gaat vervolgens finaal mis. Want gevlochten lijn netjes doorknippen vergt een knappe schaar.

Eén die superscherp is en scherp blijft. Eén die goed sluit op elkaar en niet gammel wordt na verloop van tijd. Dan snap je dat een gewone schaar al niet gaat werken. Toch is de oplossing simpel en zeker geen aanslag op je budget.

Er zijn tegenwoordig diverse knappe schaartjes te krijgen die perfect dyneema door kunnen knippen. Sterker nog zo scherp dat je het met één hand kan en het dyneema niet eens strak hoeft te houden. Zelfs niet als je het op de mm zou willen aftrimmen!

Piece of cake dus! Waar kan ik nou zo schaartje krijgen? Ook simpel! Neem bijvoorbeeld het schaartje van PB-products. Eén die ik zelf al een tijdje gebruik en nog steeds heel fijn werkt. Voor nog geen tientje zit die in je tacklebox en dat is dit schaartje dubbel en dwars waard.

PB is verkrijgbaar bij de betere Hengelsportzaken!

Lees ook:Pas op met gevlochten lijn!
Lees ook:De keuze: Nylon of gevlochten lijn?
Lees ook:“Waarom Gevlochten Lijn!?”
Lees ook:Gevlochten lijn van Nash maakt een comeback in 2012!
Lees ook:Strakke Servische Karpers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.