Handige Karper-gadgets: Walkie-Talkies aan de waterkant!

De beste tijd om op Karper te gaan vissen is nu echt wel aangebroken. Hoge temperaturen, lange dagen en korte nachten. Ideaal om er op uit te gaan.

Helaas denkt Thor(de Dondergod)hier vaak anders over en bestookt ons sportvissers, in dezelfde tijd, nog steeds met bakken regen, vlagen wind en juist het nodige onweer en misschien nog wat hagel op de koop toe.

Helemaal zo erg nog niet als je lekker droog en warm in je bivvy zit. Zeker als je samen zit heb je dan meestal genoeg gespreksstof en zing je elke sessie wel uit.

Maar goed zit je alleen in diezelfde tent en je maatje(s)een stuk verder op dan wordt het al snel een stuk minder gezellig.

Een goede oplossing is er gelukkig wel. Financieel ook beter dan met elkaar bellen en je blijft ook nog is droog. Juist het gebruik van Walkie-Talkies! Superhandig om lekker lang en slap te ouwehoeren over wat er zoal zou kunnen gaan gebeuren. Of natuurlijk gewoon om elkaar even op te roepen als je een vis aan de haak heb en je maatje mooi als schepnet-assistent kan dienen. Tegenwoordig zijn deze handige “kastjes” ook overal te koop en valt de prijs gemiddeld ontzettend mee. Je hebt al gauw een betrouwbaar setje voor 40 á 50 euro.

Overigens kan deze communicatie-apparatuur ook nog voor meer doeleinden gebruikt worden zoals bijvoorbeeld het uitvaren van de lijnen. Je hoeft dan niet naar elkaar te schreeuwen(over het water heen)plus je kunt er ook nog eens ontzettend veel lol mee hebben in je eentje!

Zorg dat je een extra beetverklikker bij je hebt en dat de walkie-talkie van je maat, die verder op zit, stand-by staat. Ja, je voelt hem al aankomen…..Jep, gewoon even de knop van je walkie-talkie indrukken en die pieper vol laten gaan over de walkie-talkie heen! Moet jij is zien hoe snel je maatje de tent uit is…..in de stromende regen….voor Jan met de korte achternaam!

Lachen.

Lees ook:Breakie-Break!
Lees ook:Stalken met Skillz!
Lees ook:Filmpje: Karpervissen in België!
Lees ook:Snel vissen & verkassen!
Lees ook:Big Game in Kroatië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.