Zeelt gaat voor Zoet & Rood!

Zeelt blijft een moeilijke vis om te vangen. Niet alleen om dat het een echte bodemvis betreft maar ook omdat deze zich vaak ophoudt, op plekjes, waar niet zo snel een haakje wordt “gedeponeerd!” Bijvoorbeeld midden in het wier of andere “onderwater-spinazie!” Slim dus om bijvoorbeeld op water waar je weet dat Zeelt zit een open plek in het wier op te zoeken of bijvoorbeeld aan de rand van een wierbed te vissen. Maar waar mee rest dan de vraag uiteraard!? Het liefst met iets zoet en als het ook nog kan in de kleur rood! Deze twee punten werken als een magneet op Zeelt. Denk aan bijvoorbeeld Mais uit blik met een kleurstofje in de smaak aardbei! Wat ook nog kan is het gebruik maken van kleine boilies 14 a 16 mm! Ook deze het liefst weer in de kleur rood en dan kom je bijvoorbeeld uit bij smaken zoals: Aardbei en Kersen! Probeer het eens en je zal zien dat de Zeelten dit niet onaangeroerd laten liggen! Vang zé en vergeet niet de rolmaat mee te nemen!

Lees ook:Forel en Steur op de boilie!?
Lees ook:TTB Baits: Dikke Karpers op dikke ballen!
Lees ook:“Chris” gaat voor Zeelt!
Lees ook:Zeelt van 4,5 kilo en 60 cm voor Mattias!
Lees ook:Lente: Vissen met tonijn op Karper!

3 reacties op “Zeelt gaat voor Zoet & Rood!

  1. Leendert

    Even inhakend op dit bericht, Luc de Baets schreef in de Dunne lijn al, dat op een bepaald water, weet niet meer precies welke, iemand helemaal gek werd van de zeelt toen hij 50 gram paprika poeder per kg droge mix ging toevoegen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Felix van der Marel

    Gek is dat ja Leen…misschien ook dat de kleur rood daar in een rol speelt!??

      /   Beantwoorden  / 
  3. Leendert

    tjah das mogelijk, misschien ook een reden waarom Robin Rood boilies het soms zo goed doen? (zit trouwens ook paprika in) Tenminste op helder water vind ik dat nog een acceptabel argument, alleen paprika en RR doen het ook goed op troebele wateren dus ik vraag me af in hoeverre de kleur er dan nog toe doet… iig een interresant onderwerp waarop misschien wel meer te behalen is dan menig een denkt…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.