Met Mais op Grote Brasem!

ddbait-gallery-359Dat je met mais goed op Karper kan vissen heb je hier al eens eerder kunnen lezen. Grote Karpers zijn er zelfs niet vies van!

Maar zo ook de wat grotere Brasems kan je met wat van die goudgele korrels verleiden. Zeker als je het geheel nog een extraatje meegeeft! Wat bedoel ik met een extraatje? Gewoon geen “kaal” mais maar met een smaakje! En dan geen gekleurd mais zoals je het wel eens ingeblikt ziet en kan kopen maar gewoon vers mais! De kleur geel moet juist zichtbaar blijven. Dit blijft gewoon één van de vangsteigenschappen van dit “gouden graan!”

Maar het extra smaakje kan je het beste op een andere manier aanpakken. Bijvoorbeeld met een knappe neutrale karperdip. Eén zonder al te veel kleurstoffen. Dus vrij transparant en helder van kleur! Creambanana, tutti-frutti en cocos zijn hier goede voorbeelden van en helpen zo’n kapitale Brasem wel de “streep” over!

Laat dus gewoon een keer wat mais weken in een laagje dip. Een etmaal moet voldoende zijn! Vervolgens kun je ermee gaan vissen. Succes!

De Brasem op deze foto kwam op een combi van mais met creambanana en woog 6,1 kilo!

Lees ook:Super “Two-Tone” Brasem!
Lees ook:Met KGB-Pellets vang je meer vis!
Lees ook:Superkek: De doorzichtige boot!
Lees ook:Squid flirt met Peper…een lekkernij voor Karpers!
Lees ook:Winter-haak-aas-Dip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.