Vis veilig of vis niet: Het ASIS systeem van Schut!

Soms zie je lood- en onderlijn-systemen, aan de waterkant, die je meer aan ware martelwerktuigen doen denken in plaats van enigszins veilig…

Natuurlijk blijft er altijd een haak die prikt en zal het voor geen ene vissoort een aangenaam gevoel zijn om gevangen te worden.

Maar goed elke vis wordt met het grootste respect behandeld en zo snel mogelijk terug gezet na de vangst. En daar gaat het even om!! Je moet deze dus wel zien te vangen! Op een veilige manier! Want stel dat het halverwege een dril mis gaat. En dat hoeft niet eens aan het laatste stukje te liggen. Je kan bijvoorbeeld ook lijnbreuk krijgen.

Zeker in dat geval is het dan hoogste noodzaak dat je met een visveilig systeem werkt. Zodat deze hooguit met een haak en onderlijn wegkomt en niet meters en meters extra rotzooi plus gewicht daar achter aan moet voort slepen. Je snapt dan zelf ook wel dat dit de meest ernstige gevolgen kan hebben en eigenlijk overbodig is om te vertellen.

Zo niet of heb je gewoon geen flauw idee of je zelf überhaupt wel met een verantwoord gemaakt systeem zit te vissen kijk dan even via de volgende link verder:

http://www.karperclubnederland.nl/page730613.aspx

Hierin behandeld Roelof S(zie foto, ontsnapt en nog steeds voortvluchtig)het door hem bedachte en reeds beroemde ASIS systeem. Een top-systeem en uitermate veilig bovendien! Ga er even goed voor zitten en laat de plaatjes op je inwerken en ga er dan eens mee aan de slag. Succes en denk eraan:

“Doe het veilig!“

p.s. Als U Roelof ergens ziet onderneem zelf geen actie maar informeer mij. Roelof is sterk verwilderd en tevens vuur-werp-wapen-pijp-gevaarlijk. Dank U! :-)

“We Love U Roelove we Do!“

Lees ook:Heli-Gripter-Systeem Roelof Schut! (1)
Lees ook:Heli-Gripter-Systeem Roelof Schut! (2)
Lees ook:Karperfoto’s uit de oude doos: Roelof Schut!
Lees ook:Heli-Gripter-Systeem Roelof Schut! (3)
Lees ook:De Rig van Roelof Schut!

2 reacties op “Vis veilig of vis niet: Het ASIS systeem van Schut!

  1. jordy kuijper

    Eej Felix,
    Dit systeem ziet er zeer mooi en veilig uit!
    Alleen vis ik meestal op lichtelijk zachte bodems en vis ik daarom nooit met in-line lood. Weet jij of misschien Roelof een systeem wat zeer veilig is en ingezet worden op lichtelijk zachte bodems?
    Groete Jordy

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Jordy ik heb van Roelof zojuist nog wat doorgestuurd gekregen(ander systeem met wartellood)en dat komt er morgen of overmorgen denk ik op…ff in de gaten houden dus…Wat betreft het ASIS systeem kun je wel op wat zachtere bodems vissen als ik het zo correct heb mogen begrijpen….is denk gewoon een beetje aftasten….dus kijken naar bodemgesteldheid…beetje peilwerk en je inline lood gewoon aanpassen qua gewicht aan de zachtheid van de bodem….Uiteraard maak het natuurlijk ook uit of je gooit of uitvaart….maar ik neem aan dat je gooit als je in de “war“ zit over het wegzinken van je lood…..nog n oplossing is het verlengen van je rigs…..Gewoon uitproberen en nuchter bekijken! Suc6….

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.