Katapult! Wel of niet verboden?

De foto is natuurlijk één grote grap! Toch zou je zo wel in één keer een mega-lading voer het water in kunnen knallen! Maar ja kom je met zoiets, op de trekhaak, aanzetten dan gaat de “sterke arm” zeker moeilijk doen! Iets wat zij overigens al doen als je dus met een ordinair lullig katapultje wat voer het water in schiet. Nou begrijp ik best wel dat die dingen, in verkeerde handen en op verkeerde plekken, levensgevaarlijk kunnen zijn. Ja, het is ook niet de bedoeling om op van alles en nog wat te gaan schieten aan de waterkant. Nee, dat ding moet je alleen gebruiken

om te voeren en niet om je kleine buurjongetje, die een dag mee is, de plezierjachten mee te laten “bestoken” die voorbij komen. Toch blijft er grote onduidelijkheid of het nou wel of niet mag!?? Nou om je maar meteen te “verlossen” op het antwoord van deze schietgrage vraag. “NEE HET MAG NIET!”

Althans, als je dus wordt betrapt op het gebruik er van krijg je een dagvaarding en mag je voor de rechter verschijnen. Ja, te gek voor woorden en natuurlijk wordt je “hulpmiddel” in beslag genomen. Toch de kans dat je weer gewoon vrijgesproken wordt en dat het met een sisser afloopt is ook weer groot. Ligt een beetje aan het type katapult en de bui van de rechter die dag!! Ja, de wet in Nederland is zo krom als een overrijpe banaan! Lees op onderstaande link maar eens een mooi voorbeeld hier van en zorg dat, als je hem bij je hebt, de katapult niet open en bloot in het zicht ligt.

Scheelt je een hoop “ellende en burocratie!”

http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/actueel/1426/strafzaak_katapult.html

Lees ook:JRC High Care XL Karper-onthaakmat!
Lees ook:Italiaanse Winterkarper!
Lees ook:Wat gooi jij in de Spod!?
Lees ook:Koop niet zomaar een Steur!
Lees ook:Op Herhaling! Mega Brasem voor Felix!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.