Gekke Giebels! Deel 1!

Gekke Giebels!Ja, op deze foto sta ik zelf ook ietwat verbaasd te kijken! Dit keer geen Karper die even poseert maar een behoorlijk grote Giebel! Nou ben ik helemaal niet iemand die hier gericht op vist al kan ik je wel vertellen dat je met zeer licht materiaal, op deze soort, echt “fun” kan beleven!

Maar goed dat is misschien iets voor een volgende blog! Nu even terug naar de karperkant er van! Ik vis zelf bijna altijd met boilies. Iets wat altijd wel de nodige Karpers oplevert. Standaard wordt dan al gauw gepakt naar een 20 á 22mm knikker! Waarschijnlijk de meest voorkomende maat die door karpervissers wordt gebruikt! Waarom? Puur vanwege het feit dat zodra je kleiner gaat je meer last gaat krijgen van andere vissoorten. Denk hierbij aan Zeelt, Brasem, Kopvoorn enz.enz.! Nou zou je denken dat een Giebel niet zo snel een maatje kleiner naar binnen kan werken! Toch? Helaas moet ik je dan teleurstellen.

Zij hebben hier namelijk helemaal geen moeite mee! Althans laat ik het zo zeggen: “Zodra je een paar Giebels rond je haak-aas heb zitten kan je er gewoon op wachten!” Er op wachten tot dat je de “Sjaak” bent! Giebels laten je haak-boilie gewoon niet meer met rust en gaan net zolang door, met het afkloven, tot die groot genoeg is om naar binnen te werken. Ja, gekke vissen die Giebels! Stukje bij beetje maken zij dus, met zijn allen, je haak-aas vakkundig minuscuul klein tot dat er één van die roversbende gehaakt wordt.

En heb je pech dan is je haak-aas nog wel groot genoeg, voor een Karper, maar haakt één van die Giebels zich wel vals! Iets wat je uiteindelijk nog geen vis oplevert. Althans niet de soort vis waar je voor zit! Morgen meer hier over en wat je er tegen kan doen!

Lees ook:Gekke Giebels! deel 2!
Lees ook:Nash Slapheads! Superhangers!!
Lees ook:Vissen op Thaise Ballenzuigers!
Lees ook:Karper-pret voorbij! De winter in aantocht!
Lees ook:Zonder “haar“ op Graskarper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.