Geen boilies maar “kussentjes!”

Beste sportvissers,

Misschien heb je er wel eens eerder van gehoord. Misschien ook niet! Oké, waar heb je het dan nu weer over? Ik heb het over het gebruik van andere vormen dan de standaard ronde boilie! Een ieder onder ons heeft bijna wel eens met de beroemde balletjes gevist. En nee niet alleen de Karpervissers maken hier gebruik van. Nee tegenwoordig wordt er bijna binnen alle takken van de sportvisserij met boilies gevist.

Toch zorgt de ronde vorm na enige tijd voor de nodige dressuur en zal de vis in kwestie er niet zo snel meer in trappen! En zoals men weet kan een kleine afwijking dan weer voor een hoop vreugde zorgen! Met een kleine afwijking bedoel ik dan niet een ander smaakje of extraatje zoals een dipje of booster.

Nee daar mee bedoel ik gewoon een andere vorm dan rond en dus automatisch een andere vorm haak-aas! Nou is dit al vrij simpel op te lossen door bijvoorbeeld met een halve boilie te gaan vissen of juist je boilies in een vierkante vorm te snijden! Toch is dit weer een hoop werk en verspil je een berg van je aas! Niet echt de bedoeling! Ook zodra je in boilies gaat snijden raken zij eigenlijk hun beschermende mantel kwijt die er juist voor zorgt dat deze meer resistent is tegen witvis en dergelijke!

Toch is hier ook weer een oplossing voor zeker als je zelf je boilies maakt! Dan kan je gewoon voor dat je deze afkookt in een aantal rare vormen kneden en als haak-aas gebruiken. Wat je ook kan doen als je niet in de gelegenheid ben om deze zelf te maken of gewoon niet met de troep plus een boze moeder/vrouw of vriendin wil zitten, vanwege de stank en vieze keuken, is het volgende.

Gewoon een kijkje nemen op www.pillowbaits.nl of bij jouw in de buurt bij de betere hengelsportzaak voor wat andere vormen! Vaak hebben de grotere zaken dit soort aas wel op voorraad en anders kunnen zij dit ook voor je bestellen of je door ver wijzen naar iemand die het wel in het assortiment heeft zitten. Pillowbaits is in ieder geval een goede “speler” binnen het bedenken van dit soort dressuur doorbrekende aas en heeft hier al jaren ervaring in.

Chris van der Plas de man achter Pillowbaits en tevens een goede kennis van mij kan dit wel bewijzen met de vangsten die hij afgelopen jaren op zijn ”Karper-CV” heeft bijgeschreven!

Probeer het gewoon eens als nieuwe “ronde!”

Met vriendelijke groet,

Felix van der Marel.

Lees ook:Pop up’s niet voor menselijke consumptie!!
Lees ook:Squid flirt met Peper…een lekkernij voor Karpers!
Lees ook:Enterprise Tackle: Vissen met “plastic!“
Lees ook:Karperfoto’s uit de oudé doos: Johan Veerman!
Lees ook:Tip: Boost je aas met Cloudy Bloodworm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.