E.H.B.M. Eerste Hulp Bij Meervalvissen!

Je gaat eindelijk op Meerval vissen maar weet niet wat je precies mee moet nemen!? Een vraag die ik vaak gesteld krijg en waar ik een snel en simpel antwoord op kan geven. Zorg dat alles sterk genoeg is, dat je voldoende reserve materiaal bij je heb en: “Keep it Simpel!!” Nou heb je hier niet zoveel aan dus laat ik het anders formuleren! Bestudeer bijgaande foto ook goed hierbij! Ten eerste als aas gebruik ik het liefst grote Halibut-vismeelpellets van 20mm! Maak vervolgens van stevig gecoat onderlijnmateriaal(25LB) een onderlijn zoals je dat bij het Karpervissen doet. Alleen nu iets langer! Ongeveer een centimeter of 50 á 60! Je start vervolgens gewoon met het maken van een lusje voor de stopper. De stoppers die ik trouwens het liefst gebruik, zie ook weer foto, zijn de FOX pellet stoppers! Ideaal! Rijg vervolgens met een lange boilie- of fleurnaald een stuk of 6 á 7 pellets op het stuk onderlijn. Fixeer ze met de stopper en pak daarna een dikdradige klauwhaak maat 1,2 of 4! Niet kleiner!!!

Deze zet je vervolgens met een no-knot knoop boven de rij pellets! Hou daarbij een centimeter of 2 á 3 ruimte vrij tussen de haakbocht en bovenste pellet. Vervolgens knoop je de onderlijn met bijvoorbeeld een driekamer- of bloedknoop vast aan de wartel. Ook kan je nog een zogenaamde sleeve van te voren er op schuiven om de knoop te beschermen maar dit vindt ik niet noodzakelijk. Gebruik vervolgens een safety distance clip, met metalen pin voor het lood, waar je de hoofdlijn door heen trekt. Die weer vastknopen (zelfde knoop) aan de zojuist geknoopte onderlijn en vervolgens de clip in trekken tot dat deze goed vast zit.

Vervolgens rest je alleen nog het lood aan de clip vast te maken( minimaal 150 gram )en klaar is de spreekwoordelijke Kees! De Meerval doet de rest!! Have fun en nogmaals zorg echt dat je genoeg reserve-materiaal bij je hebt! Die Meervallen zijn ware “Slopers!” Neem je dit allemaal in acht dan kan het niet lang meer duren voor dat je de eerste al weer veilig terug kan zetten!

Succes en “pak” zé!!

Lees ook:Ultima zorgt voor Anti-Eject!
Lees ook:Handig: Hakenslijper voor de halve prijs!
Lees ook:Zeelt gaat voor Zoet & Rood!
Lees ook:Meerval-String!
Lees ook:Vissen met pellets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.