Categorie: "Algemeen"

Carpcrossing volop bezig in Frankrijk!

Het zal je vast niet ontgaan zijn. De mega-bak van Ed Skillz op dik 28 kilo! Ed wist deze spiegelkarper afgelopen week in Frankrijk te vangen.

Op het complex van Abbey in Noord-Frankrijk.

Goed bezig dus die Ed. Al was het wel zoeken, zoeken en nog eens zoeken. Ik sprak Ed namelijk gisteravond laat nog heel even. Maar goed niks te klagen dus want hij vangt en daar gaat het om. Zeker tijdens een tripje France.

Nou komt Ed morgen terug en vertrekt Peter Vlasveld vandaag nog richting Frankrijk. Juist, Peter heeft afgelopen week de site bijgehouden toen Ed er niet was en is dus nu toe aan wat karpervissen. En zo ook mijn persoon! Ik vertrek namelijk ook morgen

Karper of niet?

Bizar! De foto links is er één waar je twee keer goed naar moet kijken. Is dat nou een Karper of niet?

Jazeker.

Maar wat voor soort en is dit normaal? Ik heb dit namelijk echt nog nooit gezien en aan de staat van de vis zelf lijkt deze kerngezond te zijn. En als je het mij vraagt(wat gelukkig niemand doet)is het gewoon een Schubkarper.

Maar waar komt die aparte uitstraling dan vandaan?

Test jezelf op een Teek-beet!

Stel je voor je zit een week in Frankrijk en je ontdekt een Teek die je gebeten heeft. Vervolgens doe je dan je best om deze zo goed mogelijk te verwijderen.

Toch zit je de dagen erna niet echt relaxed achter je stokken want je wilt zeker weten dat je niks hebt opgelopen.

Dan zit je daar dus met die volgezogen Teek maar maak deze niet meteen van kant. Hij kan nog van pas komen namelijk!

Hoe?

Vakbeurs ICAST succesvol afgesloten!

Vrijdag 13 juli was de laatste dag van de driedaagse vakbeurs ICAST in Orlando. Hoewel de beurs vandaag slechts tot drie uur ‘s middags duurde, bleef het tot het laatst toe goed druk op de beursvloer.

Dit moet zonder twijfel een van de beste ICAST-beurzen tot nu toe geweest zijn.

Natuurlijk was Beet aanwezig in de vorm van fotograaf Rudy van D. Die man is ook overal te vinden. Daarom op de site een verslag in meer delen met fotografie. Bekijk het

Liefde voor karpervissen gaat ver!

“Ieuuuhhh, kus je nou gewoon die karper?” Iets wat je zo van vrouwlief, je vriendin, de milf-achtige buurvrouw of toevallig passerende vrouwen in jogging-outfit zou kunnen aanhoren.

Tenminste als je zoiets doet?

Ik doe het met regelmaat. Waarom? Geen flauw idee maar het is wel lekker. Nu even serieus. Uiteraard meer door het plezier wat een bepaalde vangst je geeft. De voldoening na uren, dagen of langer prutsen en puzzelen…

Tot dat opeens de stukjes op de juiste manier in elkaar vallen en bijna alles lijkt te lukken. Tot dat je het opeens

Grote(karperfoto)schoonmaak!

Soms is het zeg maar niet overbodig, als sportvisser, om de boel weer een beetje op te ruimen. En dan niet in huis of de schuur maar op je PC, laptop of Ipad.

Scheelt een hoop zoekwerk, irritatie en geheugen.

Geheugen van jezelf(want je weet allang niet meer wat je allemaal hebt gevangen en waar dat in godsnaam opgeslagen staat)plus geheugen van je computer zelf die bijna spontaan begint te roken omdat er gewoon geen ruimte meer is.

Resulteert vervolgens ook in een slome, trage computer die steeds meer

Aftellen naar de 3000 blogs!

Nog even en ik zit aan de 3000 blogs hier op Sportvissen.blog.nl! Best veel. Maar goed ik doe het nog steeds met plezier en schrijven blijft een uitlaatklep.

Lekker “rossen” op dat toetsenbord.

Hier, op andere websites en natuurlijk in magazines zoals Beet, Karper, Spiegel en VBK. Maar terug naar mijn dagelijkse blogs. Wat is het plan voor de toekomst? Nog meer blogs? Natuurlijk maar ook meer prijsvragen en meer via Facebook netwerken met de lezers en andere mensen die een “klik” met de blogs hier hebben.

Wat mij automatisch weer tot een woord van

Werk in uitvoering!

Ten eerste natuurlijk even een welgemeend excuses aan de lezers hier. Het aanbod van de dagelijkse blogs was door omstandigheden even op een laag peil.

En dat voor het eerst in meer dan drie jaar tijd.

Ja, ik had even wat andere zaken te doen. Privé als zowel recreatief. Maar goed kan dus gebeuren. Vanaf nu weer volop aan de slag en bloggen maar. Elke dag natuurlijk zoals je gewend bent.

Buitendat heb ik nog heel wat ander schrijfwerk

Suzuki presenteert zes nieuwe toonaangevende buitenboordmotoren!

Suzuki zet met haar brede range nieuwe modellen opnieuw de standaard op het gebied van slim en duurzaam varen.

Zo introduceert Suzuki dit jaar de nieuwe DF20 en DF15A met acculoze elektronische brandstofinjectie, de nieuwe DF140A, DF115A en DF100A met het extreem zuinige ‘Lean Burn Control System’ en de nieuwe DF250AP met het revolutionaire ‘Selective Rotation’ systeem.

Met deze toonaangevende producten en innovatieve technieken bevestigt Suzuki wederom haar positie als meest populaire buitenboordmotorenmerk van Nederland!

De nieuwe DF20 en DF15A zijn uitgerust met het extreem zuinige ‘Suzuki Lean Burn Control System’ en een geheel nieuw

Juni: Dé Karpermaand!?

Gaat het nu eindelijk gebeuren deze maand? Een nieuwe maand met betere temperaturen. De laatste tien dagen van Mei waren in ieder geval behoorlijk aangenaam.

Als Juni zo doorzet dan komt de gang er wel in.

Al vraag ik mij tegelijkertijd af hoe het met de paai zit op de meeste plekken. Nog steeds lijkt het erop dat alles in een soort slow-motion-werking op gang komt. Althans in Nederland dan.

Want qua vangstberichten loopt het nog niet echt stapel. Niet bij mij in de buurt in ieder geval. Maar goed uiteindelijk