Categorie: "Zig rig & co"

Preview VBK-magazine 66: Met o.a. interview Hans Wowijs, Po-Karpers & de Rotary-letter!

Jawel, hij is er weer. Wie? Natuurlijk mijn persoon en het aankomende VBK-nummer. Dus om meteen met de deur in huis te vallen…

What’s new?

Heel wat om eerlijk te zijn. Al mag ik over sommige dingen niet “praten” maar dat terzijde. Ja, het karpervissen bestaat soms ook nog uit de nodige “geheimen!” Iemand die totaal geen geheimen heeft is Hans Wowijs.

Iets wat naar voren kwam tijdens een leuk interview met deze grootmeester voor het VBK. Ik heb Hans aan behoorlijk wat vragen onderworpen en deze zijn terug te lezen in de nieuwe uitgave.

Die overigens half augustus zal verschijnen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Nog meer nieuws rondom

Zig-rig vissen met Kevin Nash!

Als er één firma wel helemaal in to the zig-rigs is, dan is dat Nash. Kevin vist namelijk zelf ook veel op deze manier en is er behoorlijk gek van.

En dat is weer niet zo gek!

Want het vangt. Deze manier/techniek van karpervissen werkt. En niet alleen in de zomermaanden. Ook met lagere (water)temperaturen valt er wat te ziggen.

Kev gaat in het artikel

Spiegelmagazine 36: Zig rigs, knalsessie Rainbowlake & Duits polderwater!

Nog even geduld want het is helaas nog niet zover. Wat? De nieuwe uitgave van Spiegelmagazine 36 die staat te popelen om uit te komen.

Wanneer dan wel?

Half augustus om precies te zijn. Wat valt er te zien en te lezen? Natuurlijk weer een portie Rainbowlake-visserij met dit keer een kennis van mij die keihard weet te scoren. Aanrader om te lezen! Verder een artikel van mijn “baas” Kevin Nash. Kev neemt je mee in zijn Zig-rig-beleving.

What’s next?

Wat dacht je van Duits polderwater. Juist, dat heb je

Zig-Bugs helemaal HOT voor zomers karpervissen!

Een bekend scenario in de zomer is dat alle vissen je aan de oppervlakte het nakijken geven. Dit terwijl jij met je set-up trouw op de bodem allerlei toeren uithaalt om een schubje te vangen.

Klinkt allemaal redelijk bekend hé?

Geen vis die zich op de bodem begeeft. Althans op een verdwaalde graskarper na misschien. Nope, de meeste vissen begeven zich in “hogere” lagen van het water. Zig-rigs of Spod-rigs zijn dan manieren om “dichterbij” te komen.

Met name de Zig-rigs en dan zeker de variant van de bugs. Karpers zijn