Categorie: "vispas en vergunningen 2010"

Wijziging Visserijregels per 1 maart 2012!

Na een intensieve lobby van Sportvisserij Nederland treedt per 1 maart 2012 een aantal belangrijke wijzigingen in werking die de mogelijkheden voor sportvissers flink verruimen.

Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie werkt momenteel bijvoorbeeld hard aan het afschaffen van de gesloten tijd voor de worm, het nachtvisverbod en legaal vissen op meerval.

Dikke bekeuring op het vissen met drie hengels!

In de lokale hengelsportzaak, in dit geval in Hoofddorp, wil ik nog wel eens graag “meeluisteren” hoe andere sportvissers het vergaat…

En dan niet zozeer qua vangsten zelf!

Meer qua regel- en wetgeving en het naleven daar van. Iets waar sommige vissers blijkbaar nog steeds moeite mee hebben. Vooral karpervissers! Nou kan je ze niet allemaal over één kam scheren en dat doe ik ook niet…

Maar ja er zijn nu eenmaal altijd uitzonderingen!

Volop Roofvisnieuws Oktober 2010!

ohh yes its a big one web“Oh Yes It´s a BIG One!“ Die Mads hij kan ook nooit, net zoals ik, niet normaal doen voor een camera. Wat is dat toch…?

Maar goed een beetje gek doen kan geen kwaad. Sterker nog dat houdt je jong…

Via Mads kreeg ik een hele berg aan Snoek en Baarsvangsten opgestuurd. Zou ik alles moeten bloggen dan ben ik een paar dagen zoet…

Maar ja dat ben ik hier toch wel elke dag! Inmiddels zijn wij de 1300 blogs gepasseerd en gaat de teller onverminderd door. Waarschijnlijk ook het steeds groter wordende succes achter mijn dagelijkse blogs hier op Sportvissen.blog.nl!?

Uiteraard met een knipoog naar Blog.nl! De Moeder-hoofd-site waar alles uit voortkomt. Ook lijkt het erop dat deze maand, qua bezoekers, wel eens de beste ooit kan gaan worden sinds ik begonnen ben. Sterker nog ik denk dat deze maand wel eens de 50.000 bezoekers zou kunnen overtreffen.

Ja, Mensen dat is niet niks. Maar goed er is dan ook

Primeur: Nieuwe Website Hengelsport Volendam!

volendam1Vanochtend zat ik er nog aan te denken…

Waaraan?

Om weer eens gezellig een bakkie te gaan doen bij Johan Veerman van Hengelsport Volendam. Een topwinkel met een zeer gezellige en gastvrije eigenaar…

Maar goed daar staan de Volendammers natuurlijk ook om bekend. Wat betreft de winkel kun je er voor alles terecht. Van Zeevissen tot Karpervissen! En niet alleen in de winkel…

Meerval in Nederland rukt op!

cattykitIn de eerste blog van vandaag kon je al lezen dat het in Nederland niet is toegestaan om gericht op Meerval te vissen. Toch kan het altijd sporadisch gebeuren dat je tijdens bijvoorbeeld het Karpervissen er ééntje per ongeluk op krijgt!

Iets wat Ruben, zie foto, ook overkwam en wat ook aangeeft dat de Meerval in Nederland echt steeds op meer en meer plekken gevangen wordt. Ook op wat

Geen gezeik! Eén Vispas voor heel Nederland!

vispas 2010 1Een paar weken terug startte ik de Poll: Eén vispas voor heel Nederland en dan maar iets meer betalen? In mijn ogen een zeer goed plan. Hoezo? Wel om meerdere redenen.

A. Men kan gewoon overal vissen zonder de hele tijd zich maar af te vragen of men niks “fout“ doet!

B. Geen onduidelijkheden meer dus voor zowel Sportvisser als Controleur, BOA, de Sterke arm of welke Instantie dan ook.

C. Door iets meer te moeten betalen haken de “lui“ die het toch niet zo nauw nemen met de natuur, de vissen zelf en vaak ook op barbaarse manieren vissen, meestal ook al de lui die het al voor andere sportvissers verpesten, hopelijk ook af!

En eventuele financiën die overblijven kunnen altijd in goede doelen zoals Spiegelkarper-projecten, jeugdweken e.d. gepompt worden.

Ja, als ze het aan mij over zouden laten zou het er heel anders uit zien in NL!

Geen gezeik? Betaal dan je Vispas op tijd!

vpVorig week kreeg ik de acceptgiro weer op de mat! Juist die voor de nieuwe vispas van 2010! Nou zal iedereen deze al hebben gekregen of nog één deze weken ontvangen.

Ja, je ontkomt er niet aan. Nou is het ook geen mega-bedrag wat je moet betalen. Nee, dat gelukkig niet. Toch kan het wel een mega-bedrag worden als je de vispas niet op tijd op zak hebt! Het is natuurlijk vrij makkelijk om te denken…

Sportvissen.blog.nl ook op Utrecht!

flyerNog iets langer dan twee weken wachten en dan staat de jaarlijkse Hengelsportbeurs, in de Utrechtse Veemarkthallen, weer voor de deur! Een beurs die voor elke sportvisser wat te bieden heeft!

En of je nu al jaren vist of dat je er net mee begonnen bent dat maakt werkelijk niks uit! Alles valt er te zien, horen en uiteraard te halen! Je kan er dus je spulletjes aanschaffen die je nog nodig hebt. Demonstraties zien binnen verschillende takken

Welke Vispas heb jij voor 2010 nodig!?

makeThumbnail.aspOp de site van Sportvisserij Nederland kwam ik het volgende bericht tegen: “Welke vispas heb ik nodig!?” Iets waar inderdaad nog veels te vaak een hoop misverstanden over bestaan! Toch heb je niet de juiste pas bij je en wordt je gecontroleerd dan ben je meer kwijt! Natuurlijk ook niet de bedoeling als je van plan was om even lekker een dagje, nachtje, weekendje of gewoon een paar uurtjes relaxed aan de waterkant te spenderen.