Categorie: "haken"

De winter-rig van Peter Vlasveld!

Die Peter! Naast goed gezelschap is Carpcrossing-dude en natuurlijk CC-teammaat Vlasveld dus ook nog eens “keurige knoper.” Iets wat wel blijkt uit de foto links.

Oog voor detail!

Wil je nu meer zien van deze winter-rig en hoe deze, stap voor stap, op Carpcrossing onder “handen” wordt genomen? Twijfel dan niet langer want voor je het weet is de winter voorbij. Al is deze rig natuurlijk in bepaalde situaties ook goed in andere jaargetijden te gebruiken.

Juist, de moeite dus waard om even onder de

Casual aan de waterkant met Nash!

Begin vorig jaar kwam de Engelse grootmeester Kevin Nash al met tal van nieuwe kledingstukken. Een aanvulling op o.a. de Zero Tolerance-kledinglijn. Denk aan de superdikke jas met een uitritsbare fleecejas als binnenvoering. Echt ideaal en nog beter: “Nooit meer kou lijden!”

Lekker als je in de winter door wilt hakken. Een perfect kledingstuk voor zowel de karper-, roof- als witvisser. Een “allround-jassie” dus.

Wacht je liever op wat warmere temperaturen dan heeft Nash ook genoeg in huis om nog steeds niet in “adams-kostuum” rond te hoeven dartelen. Want zeg nou zelf…naakt rond je tent rennen heeft ook wat. Zeker om pottenkijkers en stekkenpezers op afstand te houden. Probeer het eens…

Nu weer even serieus en terug naar bijvoorbeeld de foto links. Deze hippe sweather is ook nieuw in het assortiment voor 2013. Heerlijk stofje, knap afgewerkt met o.a. toffe stiksels en

Nieuwe Nash-website een succes!

Enige tijd geleden kreeg ik al door dat de nieuwe website er aan zat te komen. Altijd welkom! De boel verversen, updaten, in een nieuw jasje steken, grafisch gezien nog gelikter en natuurlijk ook nog gebruiksvriendelijker.

Wat wil je nog meer?

Juist, vrij weinig. Dus gewoon even de site bezoeken en direct onder je favorieten knallen. Waarom dat? Om natuurlijk op de hoogte te blijven van zaken zoals Nash Ezine, Nash Juniors, het Engelse team, de nieuwste producten, Nash TV en ga zo maar door.

Teveel om

Preview VBK-magazine 66: Met o.a. interview Hans Wowijs, Po-Karpers & de Rotary-letter!

Jawel, hij is er weer. Wie? Natuurlijk mijn persoon en het aankomende VBK-nummer. Dus om meteen met de deur in huis te vallen…

What’s new?

Heel wat om eerlijk te zijn. Al mag ik over sommige dingen niet “praten” maar dat terzijde. Ja, het karpervissen bestaat soms ook nog uit de nodige “geheimen!” Iemand die totaal geen geheimen heeft is Hans Wowijs.

Iets wat naar voren kwam tijdens een leuk interview met deze grootmeester voor het VBK. Ik heb Hans aan behoorlijk wat vragen onderworpen en deze zijn terug te lezen in de nieuwe uitgave.

Die overigens half augustus zal verschijnen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Nog meer nieuws rondom

Spiegelmagazine 36: Zig rigs, knalsessie Rainbowlake & Duits polderwater!

Nog even geduld want het is helaas nog niet zover. Wat? De nieuwe uitgave van Spiegelmagazine 36 die staat te popelen om uit te komen.

Wanneer dan wel?

Half augustus om precies te zijn. Wat valt er te zien en te lezen? Natuurlijk weer een portie Rainbowlake-visserij met dit keer een kennis van mij die keihard weet te scoren. Aanrader om te lezen! Verder een artikel van mijn “baas” Kevin Nash. Kev neemt je mee in zijn Zig-rig-beleving.

What’s next?

Wat dacht je van Duits polderwater. Juist, dat heb je

Handig: Hakenslijper voor de halve prijs!

Bij de minste twijfel, bij een botte haakpunt, pak ik eigenlijk al een nieuwe haak of rig. Haken moeten gewoon scherp zijn. Cruciaal punt. Letterlijk en figuurlijk.

Je wilt natuurlijk geen vis verspelen door een botte punt.

Dus wat rest dan? Juist, nieuwe haak of toch nog even twee a drie keer langs een slijper halen en opnieuw ingooien. En denk nou niet dat dit ouderwets is of slecht voor je haken. Integendeel. Er zijn nog zat topvissers die hier gebruik van maken.

Als een onderlijn lekker vangt dan verwissel je deze niet zomaar.

Het blijft tenslotte

Two-Tone-Brasem!

Dat Mads niet alleen op Snoek vist mag duidelijk wezen. Deze Deen zit werkelijk alles achterna wat schubben heeft.

Dit is er wel één uit de oude doos maar daar in tegen zeker het bloggen waard.

Menig wit- en wedstrijdvisser zou met zo’n exemplaar aan de stok een gat in de lucht springen. Niet alleen om dat deze reuze-brasem maar liefst 5,7 kilo op de weegschaal bracht maar ook nog eens omdat het een ware Two-Tone betreft!

Iets wat duidelijk op de foto te zien is: Het verschil in kleur. Dubbelop gaaf om te vangen en een verschijnsel wat je meestal

Liefde voor vissen gaat soms ver!

Gek op sportvissen? Niks mis mee en dat valt op diverse manieren terug te vinden bij sommige vissers onder ons…

Check de foto links maar!

Gaat te ver? Nee hoor. Wat mij betreft niet. Als je wat haken in je nek wilt hebben dan kan dat gewoon. Of wat te denken van een mooie Koi in tattoo-style op je arm of rug…

Kan allemaal!

Deze tattoo is trouwens

Hengelsport Utrecht: Een Karperzaak waar je U tegen mag zeggen!

Een tijdje geleden was ik even op bezoek bij Hengelsport Utrecht. Deze is nu alweer geruime tijd open en zeker al een soort van begrip in Utrecht…

Niet zo gek trouwens!

De eigenaar is namelijk ook echt een visser, lees karpervisser, en dat is gewoon heel belangerijk. Er zijn namelijk teveel zaken waar soms lui staan die de ballen verstand hebben van wat zij verkopen. Niet echt handig…

Bij Hengelsport Utrecht is het anders en heeft

Zoek niet verder. Nash heeft het allemaal!

Alles? Oké, niet alles maar wel bijna alles. Het enige wat ik even zo snel kan bedenken en wat mist zijn molens…

En missen is dan eigenlijk een groot woord!

Voor de rest heel simpel. Nash! Want wat heeft deze firma eigenlijk niet in huis. Van boilie tot bewaarzak, van splicing needle tot super bedchair, van tackle tot tent en ga zo maar door…

En wat te denken van H-Gun & Peg One. Merken binnen Nash die ook weer