Categorie: "Vangsten Karper Nederland"

Karper-toekomstmuziek voor 2013!

Toevallig hoorde ik het woord “toekomstmuziek” gisteren op TV voorbij komen. En ja dat soort termen blijven dan gewoon even hangen.

Maar wat verstaat men hier onder?

Inderdaad, in één keer goed geraden. Wat zijn je toekomstplannen. Wat voor “muziek” gaat er op? Wordt het net zo’n seizoen als 2012 of ga je het compleet anders doen. Meer naar het buitenland bijvoorbeeld. Meer met de pen in plaats van statisch. Misschien een keer een stukje proberen te schrijven over je visserij?

Iets wat overigens steeds meer mensen, lees visser, doen. Soms met het nodige succes en

Industrieel karpervissen met de pen!

Zoals de titel al verraadt, ga ik jullie meenemen in mijn wereld van industrieel karpervissen, een van mijn favoriete methodes van karpervissen.

Rauw, robuust en taai, dat zijn toch wel de woorden die deze visserij het beste omschrijven.

Geen gedoe en gesleep met rvs en tenten maar puur een hengel, schepnet en onthaak mat. Een beetje Oldskool is het wel but who cares. Met de regelmaat van de klok trek ik er op uit met de boot, een onontbeerlijk attribuut voor deze visserij.

Zonder boot ben je nergens in deze rauwe

Aso of Karpervisser?

Wie wat langer dan vandaag met mij te maken heeft weet dat ik soms een lastig persoon ben.

Verjaardagen, uitjes van de zaak, bioscoopje, stappen in kroeg, disco of waar dan ook, de stad in, feestdagen zoals oud en nieuw, kerst of gewoon iets “leuks” doen is niet snel aan mij besteed.

Redelijk aso hé?

Inderdaad ik laat op sociaal vlak nogal vaak

De felbegeerde visvriend!

Het is ongeveer 2 jaar geleden dat ik ben begonnen met de O zo mooie hobby genaamd ‘’karpervissen’’. Het duurde lang voordat ik mijn eerste karper landde.

Heel erg lang..

Ik als beginnend visser had natuurlijk de ballen verstand er van en er was ook niemand in mijn omgeving die mij aan dit verstand kon helpen. Mijn buurjongen viste wel al maar ook hier was de karperkennis ver te zoeken.

We zijn maanden bezig geweest om

Internationale auteurs op Carpcrossing.com!

Dat de website Carpcrossing volop in the picture staat is allang geen geheim meer. Massaal weten de karpervissers, uit de Benelux en ver daar buiten, deze site te vinden op het Internet.

Hoe komt dat?

Natuurlijk door elke dag posten. Dat is één. Maar ook zaken posten waar men echt wat aan heeft. Andere sites slaan, naar mijn mening, nogal de spijker mis op dit gebied. Vaak met zogenaamde posts die eigenlijk sluikreclame zijn, lees een advertentie, over de zoveelste ballentent of grafstretcher…

Heb je allemaal niks aan en wordt men toch echt niet blij van!

Als karpervisser wil je info, humor, filmpjes, tips en dat soort zaken. En vergeet ook zeker

Team Carpcrossing in the air!

Het zal je vast al opgevallen zijn op de site van Carpcrossing. Juist, Skillz heeft weer een stukje site erbij geplakt. Een stukje voor het Team.

Team Carpcrossing!

Bestaande uit natuurlijk Ed en een aantal vaste schrijvers. Plus één daar van ben ik zelf. Iets wat ik met veel plezier mag doen en waar ik ook erg in geloof. Het feit dat Carpcrossing echt een site is waar je wat kunt opsteken. Op elk vlak!

Dit door de diversiteit aan schrijvers.

Karper 73: Alpenkarpers, drijvende pellets & hersenspinsels!

Volgens Nick Helleur zijn de Alpenkarpers geen lang leven beschoren omdat er teveel bekendheid aan gespendeerd wordt. En dan met name door Nederlanders.

Met lang leven wordt er gedoeld op de maagdelijkheid van de wateren en diens bestanden aldaar.

Nog te volgen? Juist, er komen volgens hem al teveel mensen. Maar hij gaat er zelf wel naar toe? Typisch toch die karpervissers! Je mag gaan, staan en vissen waar je zelf wilt. Punt! Marijn Ham deed dat ook in de Alpen en dat valt terug te lezen in de nieuwe uitgave van Karper.

Nummer 73 om even heel precies te zijn.

Wat staat er verder in? Een knap artikel van

Karperfoto’s uit de oude doos: “Classy Nashy!”

Juist, dat is er “uno” van “way back!” Kevin Nash in zijn jonge jaren. Althans jonge jaren. Het is maar net hoe oud je jezelf voelt natuurlijk.

En wat dat betreft is “Kev” nog goed bij de les.

Iets wat hij dagelijks bewijst op social media als Facebook & Twitter. Kevin staat altijd iedereen te woord en maakt een hoop tijd vrij voor zijn horde aan “volgelingen!” Maar natuurlijk post hij ook “plenty of pics.”

Ook zo nu en dan wat oldskool-picaa’s.

Deze links is daar een uitstekend voorbeeld van en past mooi

Preview VBK-magazine 66: Met o.a. interview Hans Wowijs, Po-Karpers & de Rotary-letter!

Jawel, hij is er weer. Wie? Natuurlijk mijn persoon en het aankomende VBK-nummer. Dus om meteen met de deur in huis te vallen…

What’s new?

Heel wat om eerlijk te zijn. Al mag ik over sommige dingen niet “praten” maar dat terzijde. Ja, het karpervissen bestaat soms ook nog uit de nodige “geheimen!” Iemand die totaal geen geheimen heeft is Hans Wowijs.

Iets wat naar voren kwam tijdens een leuk interview met deze grootmeester voor het VBK. Ik heb Hans aan behoorlijk wat vragen onderworpen en deze zijn terug te lezen in de nieuwe uitgave.

Die overigens half augustus zal verschijnen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Nog meer nieuws rondom

Carpcrossing volop bezig in Frankrijk!

Het zal je vast niet ontgaan zijn. De mega-bak van Ed Skillz op dik 28 kilo! Ed wist deze spiegelkarper afgelopen week in Frankrijk te vangen.

Op het complex van Abbey in Noord-Frankrijk.

Goed bezig dus die Ed. Al was het wel zoeken, zoeken en nog eens zoeken. Ik sprak Ed namelijk gisteravond laat nog heel even. Maar goed niks te klagen dus want hij vangt en daar gaat het om. Zeker tijdens een tripje France.

Nou komt Ed morgen terug en vertrekt Peter Vlasveld vandaag nog richting Frankrijk. Juist, Peter heeft afgelopen week de site bijgehouden toen Ed er niet was en is dus nu toe aan wat karpervissen. En zo ook mijn persoon! Ik vertrek namelijk ook morgen