Categorie: "Doe het zelf"

Nieuw water, nieuwe kansen!

Op de site van Carpcrossing valt wederom een leuk stuk te lezen. Kort maar krachtig en met heel wat vangsten.

Jeroen Caron laat zien hoe hij weet te “scoren” en daarmee natuurlijk automatisch ook wordt beloond, voor het inzenden van, met de gewilde CC-hoodie. Lees je mee?

Januari 2012…eindelijk kreeg ik het verwachtte telefoontje; “Jeroen je bent erbij.”

Het betreft een 27 hectare grote vijver waar maar 6 karpervissers

Test jezelf op een Teek-beet!

Stel je voor je zit een week in Frankrijk en je ontdekt een Teek die je gebeten heeft. Vervolgens doe je dan je best om deze zo goed mogelijk te verwijderen.

Toch zit je de dagen erna niet echt relaxed achter je stokken want je wilt zeker weten dat je niks hebt opgelopen.

Dan zit je daar dus met die volgezogen Teek maar maak deze niet meteen van kant. Hij kan nog van pas komen namelijk!

Hoe?

Zig-Bugs helemaal HOT voor zomers karpervissen!

Een bekend scenario in de zomer is dat alle vissen je aan de oppervlakte het nakijken geven. Dit terwijl jij met je set-up trouw op de bodem allerlei toeren uithaalt om een schubje te vangen.

Klinkt allemaal redelijk bekend hé?

Geen vis die zich op de bodem begeeft. Althans op een verdwaalde graskarper na misschien. Nope, de meeste vissen begeven zich in “hogere” lagen van het water. Zig-rigs of Spod-rigs zijn dan manieren om “dichterbij” te komen.

Met name de Zig-rigs en dan zeker de variant van de bugs. Karpers zijn

Grote(karperfoto)schoonmaak!

Soms is het zeg maar niet overbodig, als sportvisser, om de boel weer een beetje op te ruimen. En dan niet in huis of de schuur maar op je PC, laptop of Ipad.

Scheelt een hoop zoekwerk, irritatie en geheugen.

Geheugen van jezelf(want je weet allang niet meer wat je allemaal hebt gevangen en waar dat in godsnaam opgeslagen staat)plus geheugen van je computer zelf die bijna spontaan begint te roken omdat er gewoon geen ruimte meer is.

Resulteert vervolgens ook in een slome, trage computer die steeds meer

Geen maden maar macaroni voor Karper & Brasem!

Ja, het klinkt misschien maf maar is, als je er even rationeel over nadenkt, helemaal niet zo gekke gedachte.

Juist Brasem en Karper zijn ook gek op boilies wat natuurlijk in eerste instantie uit deeg bestaat. Of gewoon zomaar zelf een deegje maken van bijvoorbeeld broodkruimels en stroop kan uitstekend werken.

En dat hoef je niet eens eerst te koken voor dat je het wil gebruiken. Bij macaroni ligt dit natuurlijk weer anders en dat moet wel eerst afgekookt worden maar is daar in tegen dan ook zo weer gepiept. Even een paar minuutjes en voilá ready for take off!

Nog een voordeel is dat

Direct scoren met je nieuwe Karper-uitrusting!

Karpervissen is in Nederland hot en big business. In de sportviswereld wordt heel wat geld, binnen deze tak, vergaard. En dan praat je snel in miljoenen.

Ja, je hoort het goed.

En dat is dus alleen al binnen het karpervissen. Voorbeeld. Een Engels bedrijf behaalde enkele jaren terug al een omzet, op alleen hun aas, van al vijftig miljoen euries. Hoe bedoel je money, money, money…

Maar goed aan de andere kant eigenlijk ook niks mis mee en

Rig-Talk: “De Spiraal-rig!”

Verrassend. Richard Gans is, zoals hij zelf zegt, soms nogal eigenwijs. Een nare eigenschap van karpervissers?

Nee hoor.

Helemaal niet. Zolang je deze “eigenwijsheid” maar zo nu en dan tot een creatieve uiting laat komen. Iets wat The Goose vandaag dan ook doet op de site van Carpcrossing. Richard maakt met een kleine aanpassing zijn favoriete rig af.

Een aanpassing die ik eigenlijk ook nooit eerder heb gezien maar direct wat bellen doet rinkelen. Rinkelen in de zin dat dit inderdaad echt wel kan werken. De haak prikt zo nog sneller en

Voerboot-kist: Op en top bescherming!

Een voerboot is een onhandig apparaat om mee te nemen. Hij is groot, lomp en erg kwetsbaar. Verder is hij ook altijd wat vocht-gevoelig.

Dus als ik mensen zie met een voerboot tas dan zie ik het gemak van de hengsels maar de boot blijft kwetsbaar. Verder kom ik regelmatig “waterdichte” voerboot tassen tegen.

Mooi, maar niet praktisch. Want het vocht blijft dan in de tas zweten, waar de elektronica weer niet vrolijk van word. Daarbij ben ik (en nu zullen er gelijk veel lezers beamend glimlachen) een lompe boer. Ik wil kunnen stapelen en het liefst de spullen van een afstand af in de bus kunnen gooien.

Vandaar dat ik bedacht heb om

High-tech karpervissen met Peter Vlasveld!

GPS, onderwatercamera, voerboot en natuurlijk een dieptemeter met fishfinder. Allemaal spul wat de karpervisser van nu mee moet zeulen.

Moet?

Nee, natuurlijk niet. Niks moet. Maar levert het meer op? Ja, dat dan weer wel. Maar dan moet je ook wel serieus gebruik er van maken. Op de juiste manier inzetten. Is dat een dure grap? Ja en nee. Is het nog te volgen? Zeker weten. En nee het hoeft geen aanslag te zijn.

Op je budget dan.

Klussen met Carpcrossing.com!

Klussen met Skillz. Wie had ooit gedacht dat Ed zo handig was? Geintje man. Maar goed we dwalen een beetje af. Wat heeft Ed nu weer uitgehaald?

Skillz komt met een handige aanpassing voor je Trolly.

Inderdaad dé “kruiwagen” voor karpervissers die graag hun hele hebben en houden in één keer mee willen nemen. “Ik heb der zelluv ook één!” Handig maar als je deze te vol prakt ga je het (af)leren. Heel snel.

Niet goed voor de rug. Zeker niet als