Categorie: "Roofvis"

Monstersnoek voor Mads!

Mads zei ooit eens tegen mij: “Felix you are allways smiling!” Nou meneer Grossel kan er anders zelf ook wat van. Check die grijns van oor tot oor op de foto.

En natuurlijk helemaal terecht!

Als je zo’n “knoepert” weet te vangen dan mag je zeker wel even vrolijk poseren. Als ik mij niet vergis is deze Snoek gevangen in Italie op een grote “binnenzee.” Waarop? Dat is natuurlijk een bekend verhaal.

Savage gear to the max. Voor Mads

Nieuw record Snoek voor Babs!

Nooit van Babs gehoord? Deze Duitse dame heeft heel wat recordvissen op haar naam staan. Op zowel zoet- als zoutwater.

En met name op zoetwater de laatste jaren!

Grote Karper, Meerval en Snoek. Geen vis is veilig voor deze vissende mevrouw. En wederom doet Babs daar een schepje bovenop met de vangst van een flinke Snoek. Een exemplaar die haar record weer scherper heeft gesteld.

Op de foto links valt al aardig te zien hoe

Snoek van 117 cm op de “Big real Eel!”

Kets! Kijk dat stuk “plastic” eens bungelen. Daar had deze dame(de Snoek in kwestie)even niet van terug. Nope. Dat was zien, volgen en happen.

Natuurlijk op de Big real Eel van Savage Gear!

Een geweldig stuk kunstaas wat keer op keer grote vissen krankjorum krijgt. Krankjorum? Ja, zeg maar knettergek. Zo ook dus dit keer. De Snoek van bijna tien kilo en maar liefst 117 centimeter moest gewoon toehappen op dit “nep-aasje!”

Wil je

Hengeltje mee op vakantie? Geen probleem!

Een hengel meenemen op vakantie blijft altijd lastig. A. Moeder de vrouw ziet dat ding liever gewoon in de schuur staan. B. Op Schiphol aankomen met je hele uitrusting gaat ook niet werken.

Maar uiteindelijk wil je toch vissen op vakantie!

Wat te doen? Gewoon stiekem een reishengeltje meenemen. Past zo in je handbagage en is sterk genoeg om behoorlijk groot kunstaas mee weg te zetten. Dus leuk voor aan de Costa of in het binnenland van Frankrijk.

En niet alleen daar natuurlijk.

Nieuw van Savage Gear: The Real-Eel!

Met deze “real-eel” krijg je zeker weten een “real-deal.” Grappig maar dit stuk nieuwe kunstaas, van Savage Gear, zorgt voor heel wat opschudding.

En dat niet alleen.

Natuurlijk naast opschudding in het water ook voor vangsten op de kant. The Real-Eel is een nieuwkomer in het assortiment maar bewijst zich nu al volop. Helaas nog niet verkrijgbaar maar dat gaat wel dit jaar nog gebeuren.

Nog even

Grote Snoek voor Curot!

Het was alweer enige tijd geleden dat ik iets van de Fransoos Denis Curot had vernomen. Tot aan gisteren. Gisteren kreeg ik namelijk deze foto voorgeschoteld.

Curot met een beste Snoek!

Gewicht tien kilo plus en lengte helaas onbekend. Maar over de meter is die wel als je het mij vraagt. Doet dat er eigenlijk voor de rest wat toe? Nee, niet echt. Mooie vis en leuk om bij te schrijven, voor Curot, aan zijn mega-lijst van soortgelijke vangsten.

Maar waarop wist Curot dit keer te “scoren?”

Natuurlijk op het kunstaas van

Vanavond documentaire V.I.S.S.E.N. op TV!

Nog even een korte reminder want vanavond is het zover. Dan wordt er op Nederland twee, bij de AVRO, een docu uitgezonden over wat de sportvisser, in NL, nu echt beweegt om er elke keer op uit te trekken.

Waarom aan de waterkant? Waarom die drive? Vragen, vragen en nog eens vragen.

Maar dan samen gekneed in prachtige beelden. Zowel boven als onder water. Zowel zoet als zout water. Ik ga er in ieder geval echt even voor zitten met een zak chips en een biertje. Er wordt te weinig aandacht aan het sportvissen in Nederland besteed. Althans op TV dan. Dus deze docu is een goede zaak.

Hopelijk zorgt het, in de toekomst, voor

Documentaire V.I.S.S.E.N. maandagavond 28 mei op de AVRO!

Waarom vissen mensen? Wie zijn die vissers? Is vissen een sport, hobby of vlucht? Of is het net als jagen een oeroud instinct? Wat gebeurt er met je als je vist? Als je een vis vangt? Als je niets vangt?

Waarom worden de meeste gevangen vissen niet gegeten, maar teruggezet? Het zijn allemaal vragen waar deze documentaire antwoord op zal proberen te geven.

De documentaire V.I.S.S.E.N – een productie van Windmill Film – is een film van Pieter-Rim de Kroon en Maarten de Kroon. De gebroeders Kroon wonnen eerder een Gouden Kalf met hun documentaire Hollands Licht. In V.I.S.S.E.N duiken ze in de wereld van de sportvisser en de vissen.

Boven water en onder water. Op Het IJ, aan de kust, in de Noordzee, stad, polder en langs de meren en rivieren. Daarmee geeft de documentaire een verrassend beeld van

Savage Snoek!

Zo die gast heeft een grijns. Werkelijk van oor tot oor. Maar goed dat mag dan ook wel met een dergelijke vangst in je handen.

Een Snoek van formaat.

Uiteraard op het kunstaas van Savage Gear. What else? Savage blijft aan de weg timmeren en is wereldwijd verkrijgbaar. Wil je weten hoe deze “lachbek” precies de Snoek in kwestie wist te vangen?

Heel simpel.