Hangers of Swingers?

Iedereen die op karper vist komt eens voor het dilemma te staan wat je gaat gebruiken om een nauwkeurige aanbeet te zien. Natuurlijk krijg je ook, als je beetverklikkers gebruikt, het goed te horen maar soms zie je al meer op je hangers of swingers.

Ja want hier zit wel een verschil in! Hangers zijn namelijk nauwkeuriger dan swingers! Je ziet hier gewoon meer op als er vis in de buurt van je haak-aas zit. Vaak al gaan de hangers op en neer voor dat je beetverklikker ook maar één piep produceert. Iets waar je goed op in kan spelen! Daar in tegen vormen hangers met veel wind weer een probleem omdat je dan zogenaamde valse piepen kunt krijgen. Iets wat niet zo fijn is als je lekker in je tentje ligt en het buiten keihard regent! Elke keer op staan om te kijken wat er loos is maakt je dan ook niet vrolijk.

Swingers zijn dan een stuk handiger om te gebruiken aangezien deze vrij stug zijn en dus niet zo snel in beweging komen met flinke wind. Nadeel bij deze zijn dan weer als het windstil is en er vis op je voerplek rondzwalkt je dit weer minder snel op kan merken.

Voordelen en nadelen dus! Gok daarom nooit op één paard en zorg dat je beiden meeneemt als je een sessie gaat maken! Verwisselen is vaak vrij simpel en een kwestie van je beetverklikker losdraaien en veranderen die hap!

Binnenkort wil ik hier nog wat meer op ingaan en wat er nog meer belangrijk is om te weten. Voor nu swing ze en blijf hangen op Blog.nl!
Met vriendelijke groet,

Felix van der Marel.

Lees ook:Drake: Nieuwe hangers & swingers op het gebied van Karpervissen!
Lees ook:Swingers zijn zo 2011!
Lees ook:Visdeal.nl: Karper-swingers doen het op Disco-verlichting!
Lees ook:Carpfeeling.com: Alle hangers op een rijtje!
Lees ook:Filmpje! Nieuwe FOX Springlock-hangers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.