Wat is jouw hobby je nou echt waard!?

IMG_1633Vandaag zoals beloofd mijn eerste column hier op Sportvissen.blog.nl! Een column waarin ik echt even mijn persoonlijke gevoel, mening en conclusie kwijt wil! Natuurlijk mag je hier op reageren in de reacties en mij vertellen hoe jij hier over denkt!

De titel geeft denk al aardig aan waar ik naar toe wil! Precies ik wil kijken hoe jij tegen over jouw persoonlijke hobby sta! En of dit wel de juiste hobby is die je gekozen hebt en of je het ook wel een hobby mag noemen zoals jij het bestempeld!

Een hobby kan heel divers zijn. Denk hierbij aan verschillende hobby’s. Van het sleutelen aan je auto tot aan het bouwen van modelvliegtuigjes! Ieder zijn ding. Toch!? Nou ga ik het hier zeker niet over dat soort hobby’s hebben. Nee, de hobby waar ik het vandaag over wil hebben is het sportvissen.

En dan met name het vissen op karper. Iets wat ik al jaren doe en veel plezier van mag beleven. Het is voor mij in al die jaren dan ook meer als een hobby geworden en ik verdien er zelfs op dit moment een deel van mijn maandelijkse inkomen mee! Toch is er geen druk die er op mij wordt uitgeoefend en dat ik echt elke dag aan de waterkant zit, volgens sommige mensen, kan je daar ook meteen bij schrappen.

Juist dat is namelijk helemaal niet zó! Ik heb naast dit inkomen van o.a. Sponsors, Artikelen en het staan op beurzen of bij winkeliers ook nog een baan er naast! Sterker nog ik zou er niet aan moeten denken om onder druk te moeten vissen en elke dag maar achter die hengels te zitten. Ook dat is niet aan mij besteedt.

En dan kom ik eigenlijk ook wel aan op het eerste punt wat mij stoort en waarin ik mij afvraag: “Wat is jouw hobby je nou echt waard!?”

-Ga je vissen omdat je maatjes dat bijvoorbeeld ook doen en je anders thuis op de bank zit of alleen in de kroeg?

-Ga je vissen omdat je zo je status een soort van op kan krikken en overal maar aan iedereen kan laten zien hoe geweldig je niet bent en wat voor een dikke bakken je de kant op trekt?

En zo kan ik hier over nog wel even doorgaan maar dat is niet de bedoeling! De bedoeling is dat je jezelf afvraagt na het lezen van deze column of je wel de juiste hobby hebt gekozen!? Is het vissen op Karper wel echt wat voor jou!? Zou je eigenlijk niet gewoon lekker postzegels moeten gaan verzamelen of misschien nog meer moeten gaan werken. Dan kan je met wat nieuwe “vrienden” alleen maar in de kroeg gaan hangen en opscheppen wat je weer allemaal hebt kunnen kopen van dat zuurverdiende geld. Dat geld waar je jezelf de hele week voor de pestpokken hebt moeten werken!

Nou? Zoja…ga dan je gang. Mij heb je er niet mee! Zoniet en ga je bijvoorbeeld vissen omdat:

-Dit gewoon echt jouw ding is!

-Je er ook alleen van kan genieten en niet persé altijd maar met anderen mee moet. Puur vanwege het feit omdat je eigenlijk niet begrijpt wat je aan het doen bent als je alleen aan de waterkant zit.

-Je er ook van kan genieten als je niks vangt.

-Je hobby meer is dan alleen een hobby en eigenlijk gewoon een ware passie!?

En ja ook hier over kan ik weder maal nog even doorgaan maar ook dat doe ik niet. Al wil ik dan wel even vooral die laatste twee punten toch onderstrepen. Het is namelijk ook gewoon heel simpel meer dan een hobby het karpervissen op zich! Elke keer is het een uitdaging. Elke keer moet je weer die motivatie en dat geduld op kunnen brengen om door te gaan! Elke keer moet je, in mijn ogen, er dus ook van kunnen genieten als dat avontuur en die uitdaging op niets uitlopen!

Ik heb er bijvoorbeeld ook zo’n pesthekel aan als ik iemand aan de waterkant moet zien die ochtends met het meest lange gezicht zit. Dit omdat hij of zij niks gevangen hebben! Nog treuriger wordt ik van het feit als jij dan wel wat hebt en diegene, die zich een vriend noemt, je eigenlijk helemaal die vangsten niet gunt. Ja, die figuren zijn er ook nog! Gelukkig heb ik dat zelf niet meer en vis ik maar met een select aantal mensen. Vrienden! Echte vrienden! Echte vismaten! Gasten die ik het net zoveel gunt zoals zij mij dat gunnen.

Ook weer een onderwerp waar ik lang over door kan blijven gaan. Pas op met wie je gaat vissen. Pas op tegen wie je wat vertelt! Zo zijn het je zogenaamde beste vrienden en vismaten en zo laten zij je barsten en maken misbruik van jou inzet en “werk” wat je bijvoorbeeld in een bepaald water of stek hebt gestoken!

Ja, karpervissen is soms geen hobby om met anderen samen te ondernemen. Karpervissen is niet altijd makkelijk! De dikke karpers komen niet zomaar je matje op zwemmen. Nee je moet er wat voor over willen hebben en je moet er wat voor willen doen!

De conclusie is dan ook zo klaar als een klontje en tevens de afsluiter van deze, al veels te lange eerste, column!

Doe gewoon je ding. Wacht niet op anderen. Ga ook is alleen vissen. Zoek het avontuur. Leer geduld hebben. Investeer. Wees wijs. Respecteer mede karpervissers die ook zo zijn. Negeer diegene die het niet snappen. Laat je niet gek maken!

En last but not least…..Hou die grote bek dicht als je toch niks waar maakt! En nee karpervissen gaat niet om presteren of wie de grootste vis vangt! Het gaat gewoon om elkaar te leren respecteren en te genieten van alles wat je vangt!

Voel je jezelf aangevallen of zwaar aangesproken doe er dan A.U.B. wat mee! Kan je mijn persoonlijke mening delen? Geef het dan door aan anderen. Denk twee keer na voor dat je aan een hobby als karpervissen begint!

Want karpervissen is namelijk helemaal geen hobby! Karpervissen is gewoon een ware Passie! En die passie zal je hard nodig hebben wil je kunnen blijven genieten!

“Dus wat is jouw Passie je eigenlijk echt waard!?” Juist….Think about it!

Lees ook:Veilig terug!
Lees ook:Primeur: Boek “Woord van Zwijgen” deel twee verkrijgbaar op Carpeventt 2011!
Lees ook:Reuze Schubkarper van 23,3 kilo voor Emil!
Lees ook:Op Herhaling! Mega Brasem voor Felix!
Lees ook:Engelse Karperbeurs: Brentwood Carpshow!

4 reacties op “Wat is jouw hobby je nou echt waard!?

  1. dennis

    …..hulde & amen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Dank u Dennis!

        /   Beantwoorden  / 
  2. pom

    zo dan…!!

    goed gesproken!!

    KMKMpomKMKM

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Bedankt Pom, maar die column sloeg eigenlijk een beetje op jou! Geintje! KM RULES!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.