Dringende Oproep! Red de Karpers in Delfland!

kerpDringend is deze oproep zeker! Ben je morgen in de gelegenheid, als sportvisser, kom dan massaal naar Delft!

Het is misschien kort dag maar met zijn allen kunnen we voor een grote opkomst zorgen en die “lui“ even goed wakker schudden!

Wat is het geval? Juist diverse overheidsinstanties wijzen Karper & Witvis als oorzaak aan voor veel problemen die zich onder water voordoen. Oplossing volgens de overheid: Het wegvangen van deze soorten op verschillende wateren en geen nieuwe uitzettingen meer! Dit kan natuurlijk niet! Hoe kan men het überhaupt in godsnaam in zijn hoofd halen om alleen al zo´n plan te overwegen!? Dit heeft niks met verbetering van het milieu te maken maar is pure “mishandeling“ van Moeder Natuur!

Morgen in Delft kun je dus jouw stem laten horen! Be there!!

De bijeenkomst vindt plaats in partycentrum Onder Ons, Kerkpolderweg 8 in Delft. De informatieavond start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren geopend.

Op onderstaande link van Sportvisserij Nederland kun je het hele verslag lezen:

http://sportvisserijnederland.nl/sportvissers/actueel/2309/oproep_-_red_de_karpers_in_delfland.html

Lees ook:Sportvissers stemmen massaal tegen “Moord-actie“ in Delft!
Lees ook:Demonstratie 4 Maart: Sportvissers tegen plannen Gemeente Delft!
Lees ook:Miscalculatie van Moeder Natuur Part 2!
Lees ook:Breng ook jouw stem uit op Sportvissen.blog.nl!
Lees ook:Oproep: Vismaat gezocht!

22 reacties op “Dringende Oproep! Red de Karpers in Delfland!

  1. zany

    kan haast niet. zou wel vreemd zijn….aan de ene kant spiegeltjes uitzetten met zn alle en aan de andere kant worden ze dan weer om zeep geholpen!?!? het is in ieder geval niet te hopen allemaal.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wouter

    Toch zou het een probleem zijn als het wordt doorgevoerd :O
    het plan ligt er, dus het is wel serieus te noemen…
    en van wat ik van rené hoorde is dat ze maar een vast (laag) aantal kilo vis per hectare willen hebben.. zonde….

      /   Beantwoorden  / 
  3. Evert

    Als het zo bedreigend is waarom wordt er dan geen landelijke actie op touw gezet door de gezamenlijke visverenigingen. lijkt mij veel meer effect te hebben. ik woon zelf in Wezep en velen nog verder weg dus komen wij niet naar Delft al sta ik volledig achter deze oproep.

    Het is niet meer te begrijpen waar men tegenwoordig mee bezig is, bij mij in de buurt zijn er wateren die super schoon is en waar heel veel vis in rondzwemt..zowel brasem,karper, als andere soorten vis. (jammer dat het zo moet)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Tsjá we gaan het meemaken vanavond! Ben benieuwd wat de opties zijn….Morgen uitgebreid verslag natuurlijk hier van op Sportvissen.blog.nl!

        /   Beantwoorden  / 
  4. René

    Mannen, Dit gaat door heel Europa worden doorgevoerd, zo ziet het er naar uit tenminste. De KRW (Kader Richtlijn Water) heeft besloten dat er maar 35 kilo aan karper per hectare mag zwemmen, en de waterschappen moet zich houden aan deze regel met een bepaalde deadline. Dus daarom is het belangrijk om lid te worden van de Karperstudiegroep Nederland om onze belangen te behartigen!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Evert

    Waar gaan we naar toe: Als ik dit alles zo heb gelezen is gisterenavond de kogel wel door de kerk gegaan en zet men wel door om 35 Kg vis op een hectare te laten voort bestaan.

    Als dit doorgaat dan heeft het grote gevolgen voor zowel ons als voor de hengelsportzaken die hedendaags nog bestaan. Velen zullen dan hun hengelstokken aan de wilgen hangen en gaat de hobby die rust brengt in ons dagelijks leven zijn einde naderen.

    Waar gaat dit heen, en als ik het interview van deze mevrouw hoor dan kan het wel eens zo zijn dat alle vissen die men dan er uit haalt tot consumptie zal worden verwerkt.

    Ik vindt het een grote schande dat men op deze manier te werk gaat, onze lieve heer heeft immers mens en dier geschapen om te leven maar niet om op deze manier aan zijn eind gebracht te worden.

    Mijn vader die in 1928 is geboren keek verbaast toen ik hem dit nieuws te kennen gaf. Jaren heeft hij aan de waterkant door gebracht en vindt dit een schande wat er nu gaande is, en geeft aan dat dit grote gevolgen voor de toekomst zal hebben als dit echt doorgaat.

    Kijk voor het complete verslag van gisterenavond op http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/

    Nog even een vraag hoe kan ik de webmaster van deze website berijken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Ja, het is een trieste zaak maar ik zelf persoonlijk geloof niet dat je met bijna alleen al 200.000 sportvissers hier in NL er niets aan zou kunnen doen!? Samen staan we sterk en geloof mij dat als zoiets doorgevoerd wordt er dan illegaal ook acties te verwachten zijn van een harde kern sportvissers! Iets wat dan ook niet goed te keuren valt maar dat halen ze dan zeker op hun hals. Inderdaad waar gaat dit heen? Dit moet gestopt worden!!!

        /   Beantwoorden  / 
  6. Hans

    Wat een trieste bedoening joh. Die klootzakken beginnen weer uit hun winterdip te komen en dan motten ze weer wat te doen hebben. Als dit doorzet ken je het wel vergeten met je ozo relaxte hobby!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Tsja Hans wordt dan net als in Engeland. Allemaal Syndicaatwatertjes met wachttijden van drie jaar en langer en vergunningen van 1000 euro of meer…Maar gaat niet gebeuren! Krijgen ze nooit door! Kan gewoon niet!!!

        /   Beantwoorden  / 
  7. zany

    T WAS NET FF OP TV WEST. WAT EEN SUFFE KUTTEN ZEG DIE HET ER DOOR HEEN WILLEN DRUKKEN. ZE ZIJN ER HELEMAAL VAN OVERTUIGD DAT T KOMT DOOR DE GIEBEL,KARPER,ETC……DUMB ASSES! ED STOOP WAS OOK FF AANT WOORD….DIE HEEFT T ZELFS OVER 20 KG PER HECTARE!! MAAR PLASSEN ALS DE WESTEINDER , KAAG ETC ZULLEN TOCH DR BEZETTING WEL HOUDEN….HOE GAAN ZE DAAR ZOVEEL VIS WEG VANGEN DAN OP ZO’N OPPERVLAKTE ?????

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Daarom! Gaat hem niet worden! En de nederlandse economie is meer gebaat bij wat sportvisserij nederland uiteindelijk de schatkist in krijgt dan dat “geintje!“ Stelletje geitewollensokkenfiguren….Straks krijg je hier ook van die taferelen met verfbommen op huizen en dat soort bedreigingen aan de adressen van dat soort lui! Ik wil niemand hier toe aansporen maar…je kan er op wachten als het echt doorgezet wordt! Hehe…Maar serieus dit gaat nergens over laat de natuur de natuur. Sommigen van die vissen zijn ouder dan die lui zelf…..

        /   Beantwoorden  / 
    2. René

      Zany, Die beroepsvisser Wilkin de Boer (die achterlijke mongool)heeft op het brasemmermeer ook al alles weggevangen zowat, dus dat kan hem zo gaan lukken helaas..

        /   Beantwoorden  / 
      1. Felix van der Marel

        Hou het netjes jongens…

          /   Beantwoorden  / 
  8. zany

    ok….hoe doet ie dat dan,fuiken en netten????? en waar blijft die vis eigenlijk….gaat dat door de whiskas ofzo..?? mocht het echt zover komen dan verzet ik me dr toch wel tegen denk ik,ga niet elk jaar mn best doen voor een betere (spiegel)karper populatie en dan door een paar heikneuters als ons werk laten verpesten….no way! fight the power! ik ga er toch maar alvast eens goed over nadenken allemaal…

      /   Beantwoorden  / 
  9. René

    Ja met netten en fuiken doet hij dat helaas ja. Dan verkoopt hij die vissen gewoon, daar is ook nog een keer een discussie over geweest op een leidse karperavond.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Léon van Beelen

    Dit is toch niet te geloven. Er zijn 2 miljoen sportvissers in nederland en dan besluiten er een paar om gigantische hoeveel heden weg te vangen???? DIT MOET NIET MOGELIJK ZIJN!! wat Felix al zegt.. die verfbommen die komen er.. dit gaat nergens over..

    alle vis schijnt te worden geconsumeerd en te worden vermoord. Belachelijk!!

      /   Beantwoorden  / 
  11. zany

    oja dat is die man….die verkocht inderdaad genette spiegeltjes uit de regio…! we wachten t maar ff af…..voorlopig dan!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Felix van der Marel

    Ja zodra er iemand nieuws heb omtrent deze kwalijke zaak laat het dan direct ff weten in de reacties…ben wel benieuwd hoe dit af gaat lopen…

      /   Beantwoorden  / 
  13. vinz

    ik snap nederland echt niet.
    ze wille niet dat jongeren gaan hange buiten enso.
    en nu zorgen ze alleen maar voor gezeik.
    denken ze nou echt dat ze dit kennen maken.
    meer dan de helf van nederland vist.
    ik vis heel het jaar door. en het zijn maar enkele weken dat het water troebel is met kroost.als er blauw alg is.
    het ging zo goed hier met de karpers.
    als dit door gaat.ken je net zo goed je spullen verkopen.
    als er dalijk nog maar 10 vissen zwemmen op een water.
    en aangezien je bijna moet vechte om een stek. zie dn nog maar is een karper te vangen. die kans word nu net zo groot als de lotto winnen.
    ze hale het bloed onder je nagels vandaan.!!!
    (MIJN EERSTE BERICHT WAS WAT GROF MAAR IK DENK DAT EEN HOOP KARPERVISSERS DIT NIET PIKKEN)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Vinz ik ben het met je eens maar heb wel even je eerste bericht verwijderd. Sommige mensen, ik heb er geen moeite mee, kunnen dat soort taalgebruik aanstootgevend vinden. Maar goed aanstootgevend is het feit dat die lui met hun poten van Moeder natuur af moeten blijven….Het zijn natuurlijk ook niet alleen de karpervissers die hier de dupe van zijn maar alle vissers…En alle generaties…Gasten onder elkaar, stelletjes, vader en zoon, opa en kleinkind….Te gek voor woorden maar er moet zeker wat aan gebeuren want dit gaat niet de goede kant op in NL!

        /   Beantwoorden  / 
  14. vinz

    ja ik ken het echt niet geloven.
    als dit door gaat, gaat het water erg hard achter uit.
    ik heb vaak karpervissers emmers voer zien gooie op hun stek.
    nu zwemt er genoeg vis om dat weg te werken in een week.
    maar als er dalijk zo weining zwemt.ohow .voeren dat blijfe ze allemaal doen. dus dat word 1 groot schimmel feest op de bodem.
    alle parasieten (muggen vlooien wespen) die dan bijna geen vijand meer hebben.maar ze kennen wel 100 milloen sturen naar buiten land voor die ramp.steek dat geld lekker in paar graskarpers.
    het is goed dat ze andere landen helpen.maar over een jaar gebeurt het weer.legt weer alles plat daar.ik ben misschien maar een jonge goser van 20,maar heb heb nog nouit zo dom idee gehad als die mensen die dit van plan zijn.ik wis al dat nederland shreef is.uit ervaring ik heb een keer een goed uit de hand gelopen vecht partij gehad . waar ik een paar jaar gezeik mee heb gehad.1 jaar taakstraf boete van waar je jaar naar frankrijk kan vissen.
    maar als iemand een ander vermoord zit je 2 jaar vast.en met goed gedrag na 1 jaar. en dan kom je er half rijk uit omdat ze met een foutje je uitkering hebben laten door lopen. echt nederland wordt wakker.
    groetjes van een wijze jonge van 20;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Je heb gelijk Vinz en er wordt op dit moment aan gewerkt dus zodra er nieuws hoor je dat hier meteen! Maak je niet te druk…Is gewoon een scheef land wat dat betreft! Aan de ene kant pompen ze geld erin van oa de overheid om spiegels uit te zetten en aan de andere kant worden ze eruit getrokken en afgeslacht….

      Het is allemaal heel raar en dubbel maar laten we afwachten en het beste er van hopen!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.